Bliv en bedre cricketspiller og få samtidig en uddannelse på Sports Academy Viborg

Amjad Khan jubler over endnu et gærde. Han vil inspirere akademieleverne

Sports Academy Viborg er for dig, som tænder på idræt på højt niveau, unikke oplevelser, personlig udvikling og masser af nye venner.

Sports Academy Viborg er mødestedet for passion omkring idrætten for 200-300 unge fordelt på ti forskellige sportsgrene, der ligesom dig brænder efter at udvikle sig som idrætsudøvere og som mennesker i et dynamisk og spændende miljø.

 

Rødder og vinger

På Sports Academy Viborg skaber vi de optimale rammer og tilbyder dig vejledning, som i tæt kombination med en viljestærk og helhjertet indsats fra dig selv, kan gøre dig i stand til at gå 100 procent efter at udleve dine største drømme- både i sporten og livet som helhed.

 

Livet på Sports Academy Viborg

Et ophold på Sports Academy Viborg består af tre hovedelementer. Du får minimum seks ugentlige lektioner på akademiet inden for din idræt i en kombination af praktisk og teoretisk træning. Sideløbende tager du en udbytterig uddannelse på en af Viborgs uddannelsesinstitutioner, og endelig bliver du en del af et fantastisk socialt fællesskab, hvor du er tæt sammen med 200-300 andre sportsfolk i det enestående miljø omkring Viborg Stadion og Viborg Stadionhal.

 

Hvad kan Dansk Cricket Forbund gøre for dig?

Der er sikkert mange unge cricketspillere, der går rundt med drømme om at blive en ny Amjad Khan eller Frederik Klokker, når de i det daglige slår sig løs på de danske cricketbaner.

Den drøm kan nu realiseres i fremtiden, hvis man har lyst og vilje til at tage en uddannelse, der kombinerer sport, i dette tilfælde Cricket, på et meget højt niveau, med en erhvervsfaglig- eller gymnasial uddannelse i det meget spændende og anerkendte elitære idrætsmiljø på Sports Academy Viborg.

Dansk Cricket-Forbund har besluttet at støtte udvalgte interesserede danske talenter mellem 15 og 19 år.

Økonomi

Prisen for et skoleår på 11 måneder er kr. 4.500 pr. måned. DCF har besluttet at støtte cricketelever på Sports Academy Viborg med kr. 1500 pr.måned. For elever, der ikke har mulighed for at skaffe den nødvendige økonomi fuldt ud, er der ligeledes mulighed for at søge DCFs Hargreaves Legat for yderligere støtte til eksempelvis transport med mere.

 

Rammen i Sports Academy Viborg

Der afvikles minimum seks ugentlige træninger på akademiet (desuden er der mulighed for klubtræning i Cricketklubben Olympia i Viborg eller andet selvvalgt klubtilhørsforhold). I forbindelse med opholdet på akademiet er der fri adgang til motions og styrkecenter.

Cricket på Sports Academy Viborg vil blive præget af et højt niveau af talentfulde spillere og engagerede trænere. Det kan vi sikre, fordi DCF har valgt at gå helhjertet ind i projektet, og i den forbindelse flytter DCF-Akademiet til Viborg.

DCF har fået tilsagn fra vore to største cricketprofiler, Amjad Khan og Frederik Klokker, om at være akademiets to ambassadører. De vil ved forskellige lejligheder være instruktører og hjælpe akademiets træner med at udvikle og inspirere spillerne.

Uddannelse

Sports Academy Viborg giver mulighed for to forskellige forløb. Basic Academy er et etårig forløb i samarbejde med Mercantec, mens det 3-4-årige Master Academy forløb udbydes i samarbejde med Mercantec og Viborg Katedralskole. Der er tilknyttet uddannelsesmentorer til hver enkelt elev.

 

Kost og indkvartering

Eleven indkvarteres på to-mands værelser med eget bad, og opholdet inkluderer morgenmad, frokost, eftermiddagsforfriskning og aftensmad.

 

En typisk dag på Sports Academy Viborg

Kl. 6.45-7.30 Eleven møder til morgenmad, hvor der bliver foretaget mandtal.

Kl. 8.00 Undervisning/træning begynder

Eftermiddag Hygge, lektielæsning og eventuelt træning

Kl. 16.45 Værterne ankommer og er hele tiden i Campusområdet

Kl. 17.00 Aftenmøde

Kl. 18.00 Stillemøde. Mulighed for at lave lektier og snakke med værten.

Kl. 19.30 Aftensmad.

Aften Hygge, lektielæsning og sociale aktiviteter eller træning.

Kl. 22.00 Skal man senest være tilbage på Campus. Eventuelle gæster forlader Campus

Kl. 22.45 Eleven går til ro på sit værelse

 

Weekend på Sports Academy Viborg

Kl. 8.30-9.30 Eleven møder til frivillig morgenmad

Eleven smører selv sin madpakke til frokost, og dagen går med social hygge.

I forbindelse med “Blive-weekender” på Campus vil der være planlagte arrangementer hele dagen

Kl. 18.00-19.00 Aftensmaden serveres

Kl. 23.00 Alle elever skal være/blive på kollegiet

Sengetid finder man selv ud af fredag og lørdag

Søndag aften skal alle elever, som har været hjemme på weekend, være tilbage

senest kl. 22.00 til aftensmøde.

Frederik Klokker vil være med til at udvikle danske gærdetalenter

Introduktionsmøder i Viborg

Mellem jul og nytår afholdes et introduktionsmøde i Viborg for U-15, U-17 og U-19. landsholdene. På mødet vil Amjad Khan, Frederik Klokker og akademiets crickettræner lave en Cricket Camp, hvor deltagerne bliver orienteret om akademiets arbejde, og hvad det betyder for en cricketspiller at forene sin idrætslige udvikling og uddannelse.

Det skal understreges, at man absolut ikke behøver at være en del af ungdomslandsholdene for at komme i betragtning til Sports Academy Viborg. Alle der er engagerede i cricket, og som ønsker at udvikle sit spil, samtidig med at de får en erhvervsuddannelse eller anden skolegang er meget velkomne til at kontakte os.

Vi vil i den kommende tid afholde orienteringsmøder for klubber, spillere og forældre. På orienteringsmøderne vil Amjad Khan fortælle om sin karriere og om projektet.

Eventuelle spørgsmål bedes rettet til Jørgen Jønsson på telefon 36 75 59 35 eller til Søren Henriksen (40559260).

Jørgen Jønsson