DSC_0422

Klassisk Gerrit Müller offdrive på Svanholm Park

 

Skanderborg i knibe

 

Danmarksmesterskabet anno 2013 blev formentlig afgjort allerede lørdag d. 11. maj. Når Skanderborg kan overleve at være 4 ude for 37 incl. Frederik Klokker, Anders Bülov, Michael Pedersen og Rizwan Mahmood (3/11 af landsholdet) og så alligevel ende med at passere Glostrups indledende 244/8 i sidste over, så kan det ikke gå galt.

Og når nærmeste konkurrent KB sensationelt kan tabe til nyoprykkerne Kolding på trods af en indledende score på 302, så fortæller det, at Skanderborgs allround styrke er der ingen, der kan matche og at holdet vil sejle formentlig ubesejret igennem turneringen med dagens kamp mod Glostrup som en af de få spændende.

Der var to helt usædvanlige kampe i Jylland på den lille bane i Skanderborg og den endnu mindre i Kolding. Det var store scorer – ja faktisk blev der scoret næsten 1.100 points i de to kampe i alt.

Det var hardhitternes dag. Glostrups Peter Paulsen med 85 på 118 bolde havde i Skanderborg en 4. gærdestand med den mere forsigtige træner Johnstone (50), der bragte Glostrup fra 74 til 218 og som endte med 244. Paulsen lavede for en uge siden omkring under 5 points på 2. holdet mod Taastrup og vil normalt om efteråret slet ikke spille det kommende år – efter jul vil han måske spille et par 2. holdskampe og i maj står han der så tilbage på 1. holdet..

Efter 14 overe havde Skanderborg som sagt mistet 3/11 af landsholdet og havde kun 37. På det tidspunkt var Frederik Klokker ikke blevet dømt ud, da han havde slået bolden til cover – dommeren mente åbenbart at bolden gik i jorden forinden, men Klokker forlod selv gærdet, fortæller Glostrups anfører. Klokker syntes åbenbart ikke, at han ikke kunne være bekendt at stå der. Han skulle efter sigende følge et kodeks fra de store lande, som åbenbart hedder, at man kan blive stående når man kanter til keeperen – det skulle han efter sædvanligvis sikker kilde have gjort tre gange i år uden at blive dømt ud – mens man ikke kan være bekendt at blive stående , når man gribes fremover. Absolut et af de mere avancerede adfærdskodeks, som selv vores internationale dommer Niels Bagh ikke kender. Men som han sagde – det er ikke aktuelt for mig, jeg dømmer dem jo ud.

Carsten Pedersen (71 på 78 bolde) battede sammen med Kamran Mahmood (104 not out på 121 bolde) op til 192 efter 41 overe, Christian Peck (21) kom ind til Kamran Mahmood og sammen sørgede de to for, at der blev passeret på 49,4 overe. Timet må man sige !!!

Mahmood scorede 8 firere og 2 seksere i sit century (var det det første i elitedivsionen ?), men en slem dukkert for Glostrup, der virkelig må have troet på det længe.

Kampen i Kolding, hvor Steffen Langholz med garanti scorede sit første century i elitedivsionen – allerede af den grund, at han hidtil kun har slået sine folder i 1. divsion – vil helt sikkert få den debat, der har ulmet hele vinteren op, nemlig om det er rimeligt at spille elitedivsionscricket på en bane, der mange steder er så lille, at seksere, der burde være en svær ting , som man burde skulle tage en chancer for at lave, scores igen og igen og kan klares med et halvkikset slag.

I KB`s halvleg var der 14 seksere –heraf 8 til century-scoreren Zishan Shah – der lavede 126 på 112 bolde i en halvleg på 302

Med en score på 302 ville enhver normalt tænkende hjemlig cricketkender mene, at det kunne en af DM-favoritterne KB aldrig tabe – selv med Koldings bane i tankerne.

Men disse kendere kendte for det første ikke Koldings træner Mitchel Smith, der efter et nul i første kamp viste sin effektivitet med 79 på 61 bolde og faldt som 3. gærde i den 19 over ved totalen 104. KB har nok ikke på det tidspunkt begyndt at ane rigtig uråd, men de viste heller ikke, at Steffen Langholz ville ende med at score 108 på 65 bolde med 11 firere og 8 seksere.

Langholz hævede med Martin (60 not out) som 4 gærde fra 104 til 274 på små 18 overe !!! og Kolding endte med at passere for 6 gærder på 40 overe !!!!!

Og de har jublet i Kolding – og hvor skal det være dem vel undt. Kolding kæmper og har kæmpet en hård daglig kamp for at overleve og har ikke haft alt for mange opmuntringer gennem årene. Og så var det først og fremmest nogle af deres egne drenge Langholz og Martin Pedersen, der klarede ærterne.

Men et eller andet sted er det altså ikke rigtigt, at der som Langholz gjorde det, kan scores 92 points ud af 108 på grænseslag. Ja vi skal ikke afvise at nogen af KBérne med årene muligvis er blevet lidt tunge et vist sted og at KB manglede en af hovedbowlerne Farouq Shazad, men med over 600 point på 88 overe bør man overveje i Kolding at give 3 og 5 points (i stedet for 4 og 6) for ikke at forvride de hjemlige statistikker helt og for ikke at give helt urimeligt gode forhold til sluggerne.

DSC_0408

Svanholms Shabaz Shabbir kastes ud på halvlegens bold nr. 49,6 af Hauke Müller, Husum

  1. divsion

I 1. divsion havde Albertslund virkelig prøvet at få live score systemet i gang og det lykkedes da også langt hen af vejen. Ifølge en af spillerne kom der herefter et barn (aldeles ikke uskyldigt) og hev stikket ud – der gik kage i scoringen og Albertslunds keeper optrådte i maskinen som åbningskaster. Men kan levende forestille sig situationen og lydniveauet, hvor de to hold prøvede at genoprette regnskabet ved erindringens kraft og stemmernes høje argumentation. Nåh men hvis de ellers har fået ført tallene rigtigt scorede Alberstlund lidt over 140, Nørrebros første gærde faldt ved 63, det syvende ved 97 og Nørrebro passerede for 8 gærder.

DSC_0417

Svanholm IIs Kizhar Javaid dropper en svær en mod Husum

Nedrykkerne Husum fik en udmærket kamp ud af det ude mod Svanholm II, der med Siddique Raja (46) i spidsen lavede 176. Men en herre som Gerrit Müller (60 not out) kommer ikke i knibe mod et kasteangreb som Svanholm II.

Men en herre som Gerrit Müller (60 not out) kommer ikke i knibe mod et kasteangreb som Svanholm IIs og Husum passerede for 5 gærder på 40 overe. Vi skal nu lige nævne, at Lars Flemming Boldt (30) udviste klassisk smukt gærdespil af den slags, der ikke belønnes i Kolding.

Odense gider igen i år ikke få deres livs score system til at virke og så gider vi heller ikke skrive om dem udover at de slog KB II med seks gærder. KB II lavede kun 85.

SN