I fredags viste Kolding IF på forbilledlig vis, hvordan en skoleturnering skal arrangeres. 250 skoleelever fra 4. og 5. klasse spillede fem kampe på fire timer, som gjaldt det liv eller død. Der var da også noget at kæmpe for, idet vinderpræmierne bestod af 500 kr. til klassekassen, en stor pokal og et indrammet diplom.

Det var Koldings samarbejde med de lokale skoler, der kulminerede i denne dag, hvor jubelskrig og sang genlød over stadion, hver gang en klasse blev udråbt som vinder af en kamp. Ud over det gode vejr, var det også den flotte indsats fra de mange frivillige fra klubben, der fik dagen til at gå op i en højere enhed. Som en del af integrationsprojektet er man forpligtet til at afholde en begynderturnering, og Koldings sydafrikanske træner, James Bosenberg, har været ude og undervise flere gange på de lokale skoler for at forberede klasserne til turneringsdagen.

DCF gav et tilskud til dagen, som gik til T-shirts, sandwich og diplomer til alle deltagerne. Med sådan en succes kan der kun opfordres til at lave en tradition ud af det, med en turnering hvert år, for på den måde at fastholde idrætslærerne i at undervise i cricket.

Skoleturneringen har også fået flot omtale i Kolding Ugeavis: http://www.dinby.dk/kolding/kif-cricket-i-skolesucces