Ishøj forfulgt af Koldings forbedrede netrunrate

 

Ishøj kunne bare sidde tilbage og ikke gøre noget i 1. divsion, mens Kolding forbedrede sin netrunrate, der – hvis den ender med at blive bedre end Ishøjs – skaffer klubben direkte i elitedivsionen.

Kolding manglede forud for kampene i dag tre kampe – to mod bundproppen Køge – og en mod trediesidste Odense.

Dagens kamp i Køge vandt Kolding – og selvfølgelig var sejren – 104 til Køge og 105 for 2 til Kolding stor og sikker, men cifrene trods alt ikke så voldsomme, at Koldings netrunrate blev bedre end Ishøjs. Der er stadig et mindre stykke op. Man kan selv se hvor meget og hver kompliceret regnestykket er, hvordan ved at gå ind under “stillinger”.

I næste uge skal Kolding spille den sidste ordinære kamp mod Odense og Ishøjs sin sidste ordinære mod AB. Ingen af de to modstandere har noget at spille for. Odense forekommer et nemmere offer end AB, så allerede her har Kolding mulighed for at forbedre mere end Ishøj. Og om søndagen spiller Kolding så en udsat kamp hjemme mod Køge. Mon ikke lommeregnerne får hovedrollen.

Køge klarede sig egentlig lidt bedre end sædvanligt mod Kolding og første gærde – den altid for sagen kæmpende J. Bahadori (20) ( klart Køges bedste i år) og M. Jacobsen (16) -skiltes først ved 40. Man kunne undre sig over, at Kolding ikke åbnede kastningen med Luke Bateman, men der har der nok været en grund til.

Så gik det ned ad bakke for Køge, der var ude for 104 (M. Sørensen 4/20). Kolding var sig sikkert bevidst om, at holdet ikke måtte miste for mange gærder af hensyn til netrunraten, så holdet brugte næsten 25 overe til at passere (Peder Pedersen 40x og M. Fentern 42). At sidstnævnte lod sig løbe ud, da Kolding havde 100, må henregnes til tåbelighederne, da gærdefald er vigtige i udregningen af netrunraten.

AB mistede sin sidste teoretiske chance for at være med i oprykningskapløbet ved at tabe i en sejtrækker af en kamp til Svanholm II, der nu er favorit til trediepladsen i divsionen.

Langtrukken – og så i den grad – var kampens første time, hvor AB`s åbningsbowler A. Kiyani simpelthen var nærmest uspillelig og efter sine første 8 overe havde 2 gærder for 13. Om det nu også var klogt at lade ham bowle ud tidligt (han endte med 3/22 på 10 præcise overe) må stå hen, for til sidst havde AB ingen til at standse Svanholms James Moniz, der havde et slags come back efter at være blevet far.

 

AB`s M. Hussain løbes ud

 

Det må overlades til fantasien at gætte sig til, hvad Hussain siger til makkeren Fazan Ahmed

Men inden da havde Svanholms bedrøvelige tempo budt på 58 efter halvdelen af overne. Da femtegærdet faldt hed det 78 efter 30 overe. Det var vel heromkring at AB tabte Moniz første gang- han giver sjældent nemme chancer, fordi han slår så hårdt og skal normalt gribes på stregen. AB` erne lod ham overleve et par stykker, men hans producerede 67 not out på 47 bolde. Til sidst fik bistand af de to brødre Riaz, så Svanholm endte med 212/7, hvilket var utænkeligt i den første halvdel af halvlegen -så meget var holdet spillet i bund.

 

En slags illustration af en halvleg. Keeperen tager sig til hovedet, gærdespilleren ser på sit bat som om det var battets skyld – og markspilleren roder rundt på stregen efter chancen

 

Det kan også illustreres på denne måde. James Moniz får kasteren Fazan Ahmed til at gå i dækning

Svanholms kastning viste sig at være så kønsløs, at AB burde kunne passere, hvis spillerne kunne undlade at få sig selv ud. Men to løbet ud og den yderst løfterige Fazan Ahmeds (38) trang til at slå til en højtspringende bold, han burde være dukket under – eller væk fra -og et eminent “running sig kastende” greb af Kizhar Javaid på A. Ghanguly (30) betød, at AB for 9 gærder kun havde 147 efter 33 overe.

AB`s Atta Ulla løbet ud

 

På det tidspunkt slog den senere topscorer Saad Rathore den nemmest tænkelige chance ud i cover- den blev droppet – og “dropperen” havde ej heller evne til at sende bolden ned til kasteren, da begge gærdespillere endte i keeperens ende. I en tiendegærdestand, der strakte sig i 12 overe og indbragte 41 points – stort set scoret af Rathore og udenom- forhøjede sidstegærdet til 189, da Rathore (46) sendte en kort legspinner fra syvendekasteren Hassan Rashid ud i hænderne på James Moniz. Mads Henriksen var Svanholms bedste kaster med 3/46

Saad Rathore, der var ved at batte AB sejren hjem, i aktion mod Mads Henriksen