Klokker hyldes for sit tredie century – det bliver ikke det sidste

 

Og et century scoret muligvis af den ældste elitedivisisionsspiller

DSC_0572

Det blev sommer og banerne blev hurtige og scorerne kom over 200.

På Svanholm Park indledte hjemmeholdet med noget, der kunne håbe på var en winning score på 232/6 mod ubesejrede Skanderborg, men man skulle ikke se længe på Svanholms kastning, førend det var klart at det var ”mad for Mons” (dem, der i barndommen læste Pelle Haleløs-bøgerne vil vide at en af hovedpersonerne var katten Mons, der generede den stakkels Pelle Haleløs) for en spiller som Skanderborgs Frederik Klokker.

DSC_0483

Skænderi for åben tæppe. Skanderborgspillerne ikke enig med dommer Jesper Jensen om Basit Javeds overlevelse

Svanholm-kasterne direkte fodrede ham med bolde på benene – når de altså ikke smed dem udenom i legsiden (32 ekstra) – og flere af dem var åbenlyst helt hjælpeløse, når det gjaldt at kaste på lefthandere som Klokker (hans tredje century i år – denne gang på 117 not out på 122 bolde) og Michael Pedersen (39 not out). Skanderborg passerede på 43 overe – for tabet af et gærde – og kunne sagtens have gjort det hurtigere. Frederik har fået så mange superlativer i sin karriere, så han vil nok ikke bryde sig om at få flere på grund af dette century, fordi det var så nemt for ham at malke kastningen uden at give chancer.

DSC_0508

Nobelt coverdrive fra Tarandit Singh. Christian Peck bowler.

 

Svanholms gærdespillere havde det også relativt nemt og åbnerne Zameer Kahn (41) og Basit Javed (38) var først ude ved 108. Herefter tegnede Hassan Rashid og Tarandit Singh sig begge for et halvt century, men gik ildevarslende i stå omkring den 40. over, så scoren på trods af lidt hitning fra Sair Anjum (29) til sidst ”kun” blev på 233 for 6, hvilket Skanderborg ikke kunne føle sig alt for presset af på den hurtige bane.

DSC_0501

Hvordan kan det lade sig gøre. Tarandit Singh mistimer totalt sit stød mod Kamran Mahmoods kastning

DSC_0502

Og Skanderborg-markspilleren dropper en “sitter”

Zameer Khan blev i øvrigt ”opdaget” under et nyligt ophold i England af Warwickshire og er i den kommende uge – på Warwickshires regning – inviteret til prøvetræning hos countyklubben. I modsætning til andre hjemlige spillere som Frederik Klokker er Khan engelsk statsborger og derfor meget mere interessant for et engelsk county, der kan bruge ham uden de strafafgifter på noget i retning af 10.000 kr. pr county-kamp, som de formentlig i strid med EUs regler har indført for at beskytte deres hjemlige yngel.

DSC_0554

Frederik Klokker ekspederer nok en bold på benene afsted.

Hidtil ubesejrede Esbjerg kom i kløerne på en oplagt Basit Shah i Glostrup, der missede et century ved at blive grebet for 98 af Esbjergs keeper Craig Knight. Der var lidt bistand af Martin Jensen (39) og af Rasmus Kofoed (36) og en gavmild forsyning af ekstra (37), så en glostrupscore på 252/9 var et godt udgangspunkt for hjemmeholdet, selvom banen var lynhurtig. Otte esbjerg-kastere blev forsøgt uden synderlig succes.

DSC_0540

Esbjergs Craigh Knight danser battet til Aftab Ahmeds kastning

Da Esbjergs åbnere Henrik Øre og Atif Jamal var ude 14, lå der et tung læs på de næste esbjerg-gærdespillere, men uanset at Rubin brødrene endte i omkring midten af 30 sammen med Knight kom Esbjerg aldrig tæt på og var ude for 151. Aftab Ahmed 4/25.

DSC_0542

Esbjerg-gærdespilleren angriber Glostrups Aftab Ahmeds kastning

Og så spillede Kolding igen hjemme mod Herning. Vi kigger straks på sekser kontoen, her lavede Kolding 9 af slagsen mens Herning lavede 13. I hvert flad ikke nogen hjemme fordel til Kolding. Kolding startede skidt ved gærdet med hurtig tab af 2 gærder men Koldings midtergærdeordren bidrog alle med +30 points uden at lave den store score. Kolding lavede 206 for alle og ifølge klubben var det en tilfredsstillende indsats. Til gengæld var Koldings kasteindsats ringere end Hernings, hvor C Hansen tog 5 for 20. Herning havde fyret Lars Andersen som åbningsgærde og indsatte i stedet den “ældre” Lejf Slepsager som sagde “ja tak” til Koldings kort og skæve bolde. Lejf blev også støttet af Troels Thøgersen der slog 5 seksere ud af sine 52. Lejf nåede lige akkurat at få sin century inden Herning passerede Koldings total og er måske den ældste century i turneringens historie…hvem ved.

Lejf Slebsager

Lejf Slebsager

I første division var Odense på besøg i Århus. Århus har problemer med teknikken så kampen ikke var været på live systemet. I sidste uges kamp mod Svanholm gik begge holds computere nede næsten samtidigt hvilket gav en længere pause i kampen. Mod Odense var Århus først ved gærdet og lavede 87, hvilket ikke var et problem for Odense.

Teknikken spillede også et puds i dag for os idet Nissens PC sagde “boom” før billederne kom på tryk og Jyllands fotograf ligger underdrejet med en kæmpe forkølelse.