Klokker tilbage i Kerteminde

Klokker tilbage i Kerteminde

Danmarks bedste gærdespiller instruktør på Kerteminde-skoler

En af Fyns store idrætsprofiler Frederik Klokker, der begyndte at spille cricket i Kerteminde som 6 -årig under kyndig ledelse af sin fader Peter Palle og klubbens mangeårige formand Poul Winther i Kerteminde Cricket Club, har efter sin professionelle karriere i England og Holland nu bosat sig fast i Kerteminde.

Frederik er blevet ansat i Dansk Cricket- Forbund som udviklingskonsulent, hvor han både skal tage sig af de nye spillere, som han nu starter med at instruere i skolerne, hvor den nye skolelov nu giver idrætten en større mulighed for bedre at kunne præsentere idrætsgrenen i skoletiden.

Den anden del af Frederik Klokkers arbejde bliver at hans viden og gøremål nu også direkte vil komme ungdomseliten i Danmark til gode.

-Ingen tvivl om, at vi her har gjort noget af et ”kup” med ansættelsen af Frederik Klokker. Jeg har i hans yngre år, sammen med hans fader Peter Palle, trænet ham på ungdomslandsholdene, og senere fulgt hans fornemme karriere, hvor han som den eneste dansker i verdens bedste turnering-Premier League i England har scoret 2 fornemme Century (100 points), at hans potentiale som crickettræner er lige så stort, har jeg allerede oplevet, hvor Frederik virkelig har taget de unge med storm, når han instruerer dem i forbundet og i skolerne-.

Som en af de første opgaver i DCF, skal Frederik Klokker forsøge at få gang i cricketspillet på skolerne i Kerteminde. For år tilbage havde Kerteminde Cricket Club en af landets største og bedste ungdomsafdelinger, og det vil Frederik gerne være med til at få genindført.

-Jeg er spændt på at vende tilbage til mit ”gamle” område i Kerteminde, hvor jeg i samarbejde med Poul Winther gerne skulle være med til at ”genrejse” lidt af den gamle cricket-interesse på Fyn i almindelighed og i Kerteminde i særdeleshed. Odense Cricketklub har allerede en god og sund ungdomsafdeling, hvor klubbens førstehold nu spiller i landets næstbedste række- siger Frederik Klokker.

Frederik Klokker modtog hyldest i Singapore

Frederik Klokker modtog hyldest i Singapore

Hvem ved, selv om Frederik Klokker i øjeblikket spiller for Skanderborg Cricketklub, som han førte til det danske mesterskab sidste år, og hvor han for andet år i træk sluttede som bedste gærdespiller i Danmark, måske slutter han sin karriere af hjemme i sin gamle klub Kerteminde om nogle år?

-I øjeblikket arbejder jeg hårdt med at udvikle dansk cricket i den rigtige retning, hvilket er en stor og interessant opgave, som jeg venter mig meget af. Ikke mindst den nye skolelov giver måske et langt bedre samarbejde mellem klubber, kommuner, og ikke mindst skolebørn og deres forældre- slutter Frederik Klokker.

Jørgen Jønsson  Dansk Cricket- Forbund (pr. mand )  Artikel med tilladelse fra Fyens Stifttidende og Kjerteminde Avis