Glostrups anfører Aftab Ahmed gamblede

Glostrups anfører Aftab Ahmed gamblede

KB vandt opgøret der var pointfattig på en tung bane

Selv om KB kender deres egen pitch til hudløshed, var klubbens anfører og træner Aftab Ahmed, i stærke overvejelser om, hvad han skulle vælge, da han vandt lodtrækningen.

På den ene side ved man alt om, hvordan pitchen på Peter Bangsvej arter sig på en regntung fugtig formiddag. Det plejer at være til markholdets fordel først. På den anden side viste vejret sig så truende, at dommerne Allan From og Ole Olsen fra starten af, kortede kampen af til 40 overs. Det betød, at KBs anfører også skulle overveje, om ”Duck Worth-Lewis-systemet ville komme i brug. KB valgte således at batte først, og havde generelt meget svært ved at ”grave” points op under de tunge forhold, hvor bolden samtidig blev nede.

Hjemmeholdet fik kæmpet sig igennem 38 overs, hvor scoren sluttede på 128 for alle. Det var stort set kun Yasir Iqbal, der gjorde væsen af sig med 46 på 82 bolde. Det var nu ikke sikkerheden der prægede ham, et par drops på hans lidt usikre spil i starten hjalp ham godt på vej til sin overlevelse, som var vigtigt for hans hold. Ligeså vigtigt var det, at veteranen Mohamad Farooq fik suppleret med 23 vigtige points.

Daniel Nielsen gjorde det godt som åbner for Glostrup

Daniel Nielsen gjorde det godt som åbner for Glostrup

Glostrup battede nærmest i omvendt rækkefølge

Under de tunge forhold vejrliget havde sørget for, og den vanskelige pitch in mente, var man klar over, at KBs score ikke bare var ”højrehåndsarbejde” for Glostrup.

Når samtidig Glostrups anfører Aftab Ahmed, der jo ikke er bange for at gå lidt utraditionelt til værks, valgte nærmest at vende ”bøtten” på holdets gærdeside, så gav det samtidig KBs kastere og markhold blod på tanden fra starten af. At man valgte Daniel Nielsen, som besidder et udmærket lodret bat, som den ene åbner, var faktisk helt rigtigt, men samtidig var de 3 næste gærdespillere stort set ubeskrevne blade, når vi taler om elitedivisionen- brødrene Iftekar og Waqas Ahmed har måske et par håndfulde elitedivisionskampe at skilte med, ligesom H. Malik, nok heller ikke har optrådt før i den øverste del af gærdesiden. Det gik da også galt, 4 ude for 20 points, inden Aftab Ahmed selv gjorde sin entre, og hurtigt blev bowlet ud.

Undertegnede spurgte efter kampen kaptajn Aftab, om grunden til den radikale ændring af holdets gærdeside, der godt nok manglede både Peter Poulsen og Andy Lambert og Rasmus Kofod. ”Jeg har hørt på ”vandrørene, at når jeg ryger ved gærdet, sætter det sit præg på holdet rent mentalt, så derfor besluttede jeg mig for at lave drastisk om på vores gærdeside, og selv gå lidt senere ind” var ordene.  Som gammel anfører, husker jeg udmærket reglen om, at den gode anfører ikke bare er ham der trækker lod, men mere den der en gang imellem tør satse og gøre nogle lidt utraditionelle beslutninger. Man må nok sige, at det gjorde Aftab i dag, dog uden at vinde.  Daniel Nielsen blev holdets topscorer med 24 points på 63 bolde, og viste til sidst, at han godt, lige som sin fader Troels, der i gamle dage var en frygtløs ”hardhitter”, kan være offensiv.

Selv om KBs spillere ser mellemfornøjet ud, vandt de kampen

Selv om KBs spillere ser mellemfornøjet ud, vandt de kampen

Mohammad Farooq var der ingen der kunne stille noget op imod, han tog 4 gærder for kun 9 points på sine 8 overs, og gav endnu et klart bevis og forståelse for, hvordan man udnytter KBs vanskelige pitch.  Glostrup var ude på 27 overs for 61 points,  KBs sejr lød på 67 points.

Jørgen Jønsson