Spændingen øgedes i top og bund, men på en tynd baggrund

Når man sådan sidder og titter på tallene fra en cricketweekend med baner, der er hurtige og med landsholdsspillere fra diverse landshold, der burde være i form, kan man godt blive grebet af en vis tristhed.

I de fem kampe, der blev spillet i elitedivsionen var der mulighed for at batte i 500 overe. Rent faktisk blev kun en smule over halvdelen af overne brugt. Man skulle tro, at 20/20 cricket var indført ad bagdøren. Det må være slemt for vores landsholdstop, der skal bruge – og får lov til at bruge – gennemsnitligt 3 bolde for at lave ét points. Europæisk cricket vil fremover blive præget af 20/20 cricket. Med det nuværende scoringstempo vil det danske landshold ende på 40 pr. halvleg.

Men det er simpelthen ikke godt nok kvalitetsmæssigt eller for den sags skyld viljemæssigt, det der bliver præsteret i det radisebed, hvor radiserne plukkes fra landsholdet til at drømme dansk landsholdsfremgang. Og hvis ikke der tages fat på en ganske anden måde, så bliver landsholdets forsøg i Hong Kong til at vende tilbage til det bedre selskab til en kamp om ikke at komme i endnu dårligere selskab.

Lørdag knalder topholdet Glostrup bolden op i luften og taber til et reservebefængt KB-hold. Samme dag kæmper det andet tophold Svanholm om blot få en anstændig score på tavlen mod et Husum hold, der med statsgaranti ikke har slidt på træningsområdet. Også her evner en masse spillere med landsholdsbaggrund ikke at holde en score i gang med stød langs jorden

Søndag kan Nørrebro præstere 103 mod Husum på 25 overe – Husum er næsten ude for noget mindre, men et syvende gærde under ledelse af det fortabte talent Lars Flemming Bold hæver fra 59 til 104.

AB’s Shatti slår Kaspar Rubin til 6 over ekstra-cover

I Esbjerg er banen normalt til en score på 250 til hvert hold, men regnen på det sidste har gjort banen ualmindelig langsomt så grænseslagene langs jorden var få. AB fik en fremragende start med træner Shatti i front med 40 på tavlen uden tab, men da der gik hul på bylden begyndte gærderne at falde jævnligt og ved 140 løb AB tør. Martin Øre fik den ære at lægge begge gærder ned i næsten samme ombæring. Først sparkede han det ene gærde ned i frustration for derefter at kaste en AB’er på det følgende bold. Han endte med 3 gærder for 39 og en indberetning.

Esbjergs Peer Jensens black-out. Ab’s Khan skulle absolut slås ud af banen.

Esbjerg til gengæld kan kun sparke sig selv bagi for kun at lave 91 som svar. Flere af spillerne fik black-outs med store unødvendige sving, selv Peer Jensen mistede besindelsen. Esbjerg havde svært med at spille Shattis lange svingende bolde og dommer Lars Hedegaard måtte have fingeren op 3 gange plus at råbe fejl bold 8 gange.

Shattis langsomme bold blev til en fuld-sejler som Martin Øre kun kunne lobbe til Shah i cover men hoftehøjden ?

Så nu står vi med en tæt topkamp mellem Herning, Svanholm og Glostrup og en tæt bundkamp mellem alle de resterende hold minus KB, der ser ud til at være lidt i ingenmandsland.

Lad der nu gå lidt tid, indtil vi igen har glemt, hvor vi står internationalt – og hvor lidt viljestyrke, der er vist i en weekend som denne. Så kan vi igen hidse os op over, hvor spændende det er.

1. division

Hvidovre spillede 20/20 i Køge og var ude for 72. Køge behøvede kun at bruge 7 overe til at passere for 2 gærder

Ålborg fik lov til at vise, at der er en vis kvalitet og vilje på holdet, når det da ikke – som om lørdagen – skal rejse hjemmefra kl. 4 om morgenen. Ålborg battede på ren og skær vilje til at blive stående inde 169 sammen mod KB II, hvis sidste gærde sørgede for, at holdet – forgæves – pludselig lugtede mulighed for gevinst.


En af Esbjergs sidste håb Kent Jensen falder ben for til Bashir Shah men Kent var ikke særlig tilfreds med den dom…..


Bashir Shah fejrer AB’s sejr