Der var to stævner i vest. I Odense mødtes Køge Odense og Herning, mens Kolding, Skanderborg og Esbjerg mødtes i fiskerbyen.

Dagen i Odense startede med dejligt vejr, solskin og varmt, men en halv time inden i kampen mellem Køge og Odense træk det over med skyer og regnen kom. Det var ikke styrtregn, så man spillede videre og færdiggjorde kampen i hvad andre ville kalde silende regn. Jeg er helt sikker på at her i nat ligger dommer Bent Nielsen i sengen, drømmer om ordet “wide” og vifter med armene i søvnen.For det var det han gjorde mest i den første kamp. Køge gav Odense 40 ekstra mens Odense gav Køge 27 og det er bestemt mange når man tænker på 2 x 20 overs. Odense går jo frisk til sagen og man skal ikke tænke på teknik, men Ashraf havde et godt boldøje og straffede Køges kastning, mens keeper Dubey holdt den anden ende. Da Ashraf faldt kneb det for resten, men i alt var 160 en god total.


Al Ashraf kastet. Bemærk øjene, hovedets stilling og benene.

Køge fik en rimelig start, men mistede 2 gærde på to bolde til Ashraf og faldt bagud i scoringshastighede. Anfører Qazizada og Anders Kullstrøm fik Køge løftet op. Da Qazizada røg ved 80 holdt Kullstrøm liv i Køge indtil han fik en muskelskade og måtte have en løber. Det er man måske ikke vant til da det hurtigt gik kage i det og Kullstrøm var “løbet ud”. Da var Køge på 144 i den anden sidste over men magtede ikke mere.

Herning ankom i regnen, men solen var kommet tilbage, da deres kamp mod Køge startede på en våd bane. Køge gik først til gærdet mod et Herning hold, der manglede alle “de gamle” spillere samt Ilyas Saumi, der er taget hjem til Sri Lanka i 5 måneder. Det gav chancen til spillere som Stig og Glen Hedevang, Mads Nyeng, der alle fik chancen som kastere. Køge fik ellers en bedre start med 50 på tavlen uden gærdetab. Mads Rasmussen gik frisk til sagen med 30 hurtige inden han blev stokket ud, mens resten alle bidrog til Køges 132 på de 20 overs.
Herning fik ellers en dårlig start, da de hurtigt mistede åbningsgærderne Hedevang og Hald med kun 14 på tavlen, men så tog Michael Pedersen og Cody Butler ellers fat. Især Michael strafede de dårlige bolde, især hel boldene. Godt nok blev Cody grebet ud på grænsen ved 115 for 35 men det rokkede ikke ved Hernings sejr med Michael på 76*.

I kampen mod Odensen måtte Michael nøjes med 24, da Herning gik først til gærdet. Sammen med Glen Hedevang fik Michael 52 på tavlen før Michael blev kastet ud. Så kneb det for Herning at få løftet scoren da flere faldt, indtil Raizul Saumy kom ind med 99 på tavlen. Med 4 grænseslag fik han Herning løftet til sluttotalen 133.
Odense fik en dårlig start med et par hurtige gærdefald takket være Jakob Larsen, men det var igen heltene fra den første kamp Ashraf og Dubey der løftede Odense og fik holdet inden for Hernings total rækkevidde. Men da Dubey faldt ved 104 og Ashraf kastet ud af Michael Pedersen ved 105 faldt Odense sammen og endte på 118.

I Esbjerg started hjemmeholdet mod Kolding, der var ved gærdet først. Når man kigger på regnskabet kan man se der er sket en regelforvirring. Kolding er blevet tildelt 20 handikap points, men denne regel gælder kun for pokalturneringen. Men de kunne ikke slette det i regnskabet. Rygtet siger at man kompenserede ved 3 overs mindre, men det kan ikke ses ud af regnskabet. Efterfølgende er der kommet en forklaring fra dommer Kent Pedersen, som beviser hvad der kan ske når noget bliver refereret videre.

“Det der sker under kampen er at efter Koldings innings spørger jeg regnskabet om alt er iorden og om der er noglet de er i tvivl om som vi altid gør, får af regnskabet at vide at alt er ok og at regnskabet passer, jeg oplyser så regnskabet om at Esbjerg har fået 2 gange 6 straf point da de kun havde bowlet 18 over da tiden var gået.”

Kolding endte på 134 med bidrag fra alle, men holdt nede af kastning af tidligere Kolding spiller Martin Pedersen. Selv om Claus Hansen røg på den første legale bold, var det ikke nok til at lægge holdet under pres. Det sørgede Jakob Rubin og Umar Javed for mens Craig Knight slog 28 på 22 bolde til sidst.

Dagens eneste kamp som ikke gik efter bogen var Koldings møde med Skanderborg. Luke Bateman (55) og Steffan Langholz (75) gjorde kål på Skanderborgs kastere, især Darren Murphy og Bjarke Gade tog imod. Mohit Sharma sluttede halvlegen af med 3 seksere da Kolding endte på 207. Trods 51 på 33 bolde fra Rizwan Mahmood som åbner og 31 fra Darren Murphy kunne Skanderborg ikke komme i nærheden og måtte nøjes med 135.

Skanderborgs dårlige dag fortsatte mod Esbjerg. Rizwan Mahmood åbnede endnu engang og slog 31 fra 13 bolde men blev grebet med 34 på tavlen. Lats Thorsen overtog og var andet ude ved 62. Så faldt hurtige gærder og kun Bjarke Gade ydede modstand da Skanderborg var ude for 110. Esbjergs Claus Hansen tog hævn for sit hurtige exit tidligere da han og Jakob Rubin styrede Esbjerg til sejr. Claus Hansen slog 60 på 30 bolde, da Esbjerg vandt med 9 overs i reserve.

Foruden T20 turnering spillede Fredericia og Albertslund en 1 divisions kamp. Anfører Jaffa Butt var hovedmanden bag Albertslunds åbning på 159 for alle med 68 som åbningsgærde og ottende ude. Han holdt sammen på gærdesiden, men ingen andre end åbningspartner Atif bidrog med meget. Fredericia fik ikke nogen øsnke start med 3 mand ude for 24. Kun Vijay og Salim Mondozay fik lidt løft men med Vijays afgang for 17 var der ikke meget tilbage i Fredericia. Jan Østergaard og Thanabalasingham sørgede for at Fredericia holdt tiden ud med 118 for 8 på tavlen.