Landsholdet røg fra Dubais skyskrabere ned til landjorden igen

 

Efter den flotte sejr over Bermuda, var der nok mange der håbede på en ny sejr over Nepal, som vi aldrig har spillet mod.

 

For 10 år siden var jeg til et Team Danmark-møde som omhandlede den mentale del af idrætten.

På dette møde blev jeg præsenteret for den tidligere landsholdsspiller i håndbold Thor Munkager, som på det tidspunkt var assistenttræner for Torben Winther.

På mødet fik jeg udleveret en meget interessant bog, som Thor Munkager har skrevet om den mentale del af idrætten – især inden for holdidrætter- og de ”værktøjer” man normalt i det daglige træningsarbejde og i kampsituationer kan drage nytte af. Thor kaldte bogen for ”Thors afdeling”, og mange af hans ideer gik ud på, hvordan kommer vi videre, når en kamp eller turnering ikke går som man forventer og håber. Thor havde simpelthen en ”værktøjskasse” med ingredienser, som den enkelte spiller, efter Thors mening, havde brug for i den og den situation.

 

Sådan en ”værktøjskasse” kunne træner Mulder måske have brug for efter en sådan kamp som mod Nepal? I en sådan ”værktøjskasse” til det danske cricketlandshold efter kampen mod Nepal, kunne der måske nok hives nogle generelle bemærkninger op til alle spillere om, ”kom igen”, ”Kom nu videre” eller måske det bedste råd, ”glem den kamp, vi er bedre”.

Da ”Thors afdeling og værktøjskasse” ikke eksisterer i Dubai, glemmer vi denne udenomssnak, og går til et kortfattet referat baseret på hvad man allerede har oplevet på ”vandrøret”.

 

Danmark vandt lodtrækningen og valget at batte først. Ved totalen 20 bliver Shehzad Ahmed (11) bowlet ud af Gauchan. Frederik Klokker og anfører Michael Pedersen får etableret en lille gærdestand, inden Michael (13 pts) bliver løbet ud (41 for 2 efter 7 overs). Gårdsdagens gærdehelt Rizwan Mahmood kommer ind til Frederik, og de får hævet totalen til 58, inden Frederik Klokker (21 pts) bliver bowlet ud af Regmi. Herefter går det stærkt, Rizwan (11), hans bror Kamran og Aftab Ahmed ryger alle ved totalen 60, og pludselig var vi 6 for 60 efter 12 overs !

Manden son vi inden turneringen udråbte til holdets joker James Moniz (13 pts), blev dog hængene et stykke tid og fik scoret 13 pts. Men resten af gærdesiden kunne ikke hjælpe på nogen måde.

Vi endte med 82 for alle 10 gærder efter 19,1 overs.

 

Ovennævnte total er svær at bowle og fielde til, Nepal passerede da også let vores score for tabet af et enkelt gærde, der blev taget Anjum Sair, det bowlede åbningsgærdet Lohani ud. Nepal passerede vores score i den 12 over.

 

Nu venter der to alvorlige kampe mod gruppens og måske også turneringens to bedste hold Afghanistan i morgen og Holland på fredag. Her må holdets målsætning være, at vi kæmper og holder fanen højt og prøver på at give begge disse to stærke hold en så god modstand, som overhovedet muligt, så vi stadigvæk holder stemningen og modet højt, til de efterfølgende vigtige 3 kampe.

 

Jørgen Jønsson

Scorecard

 

 

 

Keeper Klokker udtrykker “højt at flyve dybt at falde”