DSC_1243

 

Er vi til horror film på Peer Bangsvej – nej KBs keeper Rizwan Tabassum har premiere på sin nye baseballhjelm

Her efter trediesidste spilledag i elitedivsionen må det være tid til at se på situationen hvad angår medaillefordeling og nedrykning

 Stillingen p.t. i elitedivsionen

Skanderborg 11 kampe 20

KB                   11 kampe 14

Ishøj               13 kampe 14

Herning         11 kampe 12

Svanholm      12 kampe  12

Glostrup       12 kampe   12

Kolding         12 kampe    8

Esbjerg         12 kampe    4     

 

Skanderborg er faktisk ikke mester endnu. Skulle det utænkelige ske, at holdet taber sine tre sidste kampe til Esbjerg, KB og Herning kan holdet komme til at ligge a points med KB og så skal der omkamp til om det danske mesterskab. Men så god er julemanden altså ikke mod KB.

KB er favorit til sølvet, mens bronzeplaceringen er svær at gætte om.

Vedr. nedrykningen har Esbjerg to kampe tilbage og kunne i teorien komme a points mod Kolding, der i så fald skal tabe begge sine sidste kampe til Herning og Esbjerg. Det ville ikke være helt  utænkeligt, men Esbjerg mangler udover Kolding Skanderborg hjemme og det er vanskeligt at forestille sig, at Esbjerg skulle kunne klare den hurdle. Derfor er Esbjerg favorit til at rykke ned, mens Kolding formentlig ender som næstsidst, selvom holdet kan klare at nå op på a points med Herning, Svanholm og Glostrup.

 Kolding har dog i øjeblikket også den dårligste koefficient at slås med.

Det som næstsidst placerede hold skal spille mod nr. 2 i 1. division. Da de som nr. 2 og 3 placerede hold er andethold  fra KB og Svanholm skal man helt ned til fjerdepladsen i 1. divsion for at finde den modstander.

Søndagen bød på to kampe i elitedivsionen og for begge de to jyske holds vedkommende måtte de stille op på andendagen af dobbeltturen uden en dominator. Martin Øre, Esbjerg og Morten Hedegård havde begge måttet tage hjem af private årsager

 

Jørgen Jønsson så på Ishøj-Herning og her er hvad han har at berette

DSC_1271

“Do not beg” var der engang en dommer, der kommenterede en sådan kasterattitude med som Ishøjs Akhtar udviser

 

Ingen havde før turneringen tippet Ishøj som et reelt bud på medaljer, men nu lugter Asmat Ullahs tropper metal før de sidste par kampe.

I dag gik det ud over Herning, der blev besejret med 44 points på en hurtig bane i Ishøj, hvor pitchen i den ene ende virkede særdeles livlig.

Ishøj scorede 201 for alle på 48 overs. Ishøjs topscorer med 41til  den lidt undervurderede M. Adnan, der altid bruger mange bolde. Også i dag skulle Adnan bruge hele 111 bolde, inden han blev bowlet af Troels Thøgersen. Men Adnan har en meget vigtig rolle i Ishøjs gærdeorden, som en slags sweeper i fodbold, der holder bolden i gang. Overført til cricketspillet, kan man konstatere, at netop på Ishøjs hold, som har en del gærdespillere, der virkelig spiller hurtigt, når det kører for dem, er det en meget vigtig opgave for Adnan, at han bliver inde og spiller op til de andre mere hårdtslående.

Når man efterfølgende ser på resultatet af dagens kamp, kan man godt kalde Adnan for en slags matchwinner. Hans tilstedeværelse ved gærdet i det meste af halvlegen var i høj grad med til at Ishøj alligevel fik lavet en rimelig score på 201, som viste sig at være nok i dette opgør. Claus Hansen var bedste Herningbowler med 3 gærder for 37 på 9 overs.

Efter en fin start mistede Herning 6 gærder for kun 50 points

DSC_1252

Hernings Theo Cupido “får fingeren” på A.Virks kastning

De to unge Herning åbnere Mads Nyeng og M. Mahendrarajah gik frisk til sagen og lavede en god gærdestand på 59 points. Mads Nyeng, der også er en talentfuld venstrehånds slowbowler viste gode takter og scorede 33 points. Hvis Mads selv vil tage sine spillemæssige evner 100 % seriøst, er der ingen tvivl om, at han vil kunne drive det vidt. Rygterne på vandrøret fortæller da også, at han har forbedret sin indstilling til elitecricket, både til træning og kamp. Efter at de midterste gærder var røget, hang der en del på de to veteraner Lejf Slebsager og Lars Hedegaard skuldre.

Lejf Slebsager struttede da også af  selvtillid, inden han blev dømt ben for efter at have scoret 17 points. Lars Hedegaard måtte udgå i markturen med en ankelskade, Lars blev ramt hårdt et par gange på sin ene fod, og måtte nærmest bæres ud. Nu var han inde og danne sidste gærdet sammen med Jan Iversen, der ikke har spillet cricket de sidste 5 år. Det kunne man dog ikke se, og hr. Iversen startede med at score to seksere til leg, og havde sammen med Lars Hedegaard, der havde en løber med inde til at hjælpe sig, en god stand på 45 points, inden J. Iversen blev dømt ben for på Ishøjs allrounder A. Virk. Kampen nåede således ikke rigtig at blive spændende, og som nævnt, nu lugter Ishøj metal, for første gang i hele klubben og Asmat Ullahs æra i dansk cricket.

Jørgen Jønsson

DSC_1277

Ballet er omsider forbi John Iversen dømmes ud med ben for

DSC_1245

Man troede det var løgn. Det må være årets dårligste bold (som nogen får et gærde på) , som Ishøjs Akhar her får Jacob Larsen ud på. Så møjskæv i legsiden at den nærmest endte udenfor måtten. Alligevel lykkedes det Jacob Larsen at lave en lille berøring

 DSC_1262
Konference på midten mellem gærdespillerne og løberen

 

DSC_1213

Det giver altid lidt drama i billederne, når Naveed Mughal spiller – på grund af de voldsomme eftersving

Ikke sjovt for Esbjerg – men de tog det pænt

Esbjergs besøg på Peter Bangsvej på andendagen af dobbeltturen var ikke sjov at komme igennem for vestjyderne, hvor Martin Øre var taget hjem og Asif Jamal, der startede sæsonen så godt, ikke ser ud til at have lyst p.t

DSC_1208

Zishan Shah i svingninger

KBs åbnere Yasir Iqbal (47) og Zishan Shah (77) skiltes først ved 102 i den tolvte over og efterfølgende muntrede Naveed Mughal (64) og den fra en langvarig skade tilbagevendte Omar Hayat (56) sig, så KB endte med 281 for 5. Fraværet af den til bryllup værende spillende træner Aftab Ahmed betød vist ikke meget.bjergs halvleg startede i det pinlige hjørne med 4 gærder ude for 7, men Ivan Christiansens 48 som eneste tocifrede bragte holdet på i alt 92 (Hamid Shah 4/15).

DSC_1231

Man kan godt forstå esbjerg–kaster Ivan Christiansens voldsomme appel. Den bold så simpelthen “plum” ud. Men dommer Kentorp havde bedre hørelse end Christiansen og havde hørt en svag kant, hvilket Shah selvfølgelig var ganske enig i.

 

DSC_1240

D. 18. september 2011 brændte KB-Hallen. Nu her små 2 år efter ser den stadig sådan ud. Genvordigheder med fredningsmyndighederne, der kræver at hallen genopbygges som den var, har standset det hele. Der forventes en udmelding om hallens fremtid senere på året

Husum op igen – rod i bunden

 Stillingen p.t. i 1. divsion

Husum             11 kampe 18

Svanholm 2    12 kampe 16

KB 2                12 kampe 16

Nørrebro        13 kampe 12

AB                    11 kampe 12

Odense           12 kampe 10

Albertslund   12 kampe 10

Aarhus           12 kampe 4

 

1. division er sagen klar. Husum er tilbage i elitedivisionen. Hverken de som nr. 2 eller 3 placerede hold Svanholm II eller KB II kan rykke op og er således ikke berettiget til oprykningskamp. Så er DCF i den absurde situation at måtte udskrive kvalifikationskamp til næste års elitedivision mellem nr. næstsidst i eliterækken og et hold, der her kort før turneringens afslutning  lige så godt kan ende med at blive et af de to nedrykkerhold.

Aarhus kan ikke undgå nedrykning, men hvem det andet hold bliver, skal der ikke kunne gættes om

Husum fik pludselig modstand her i weekenden. Lørdag tabte holdet hjemme til Nørrebro og søndag gav Svanholm II hjemmeholdet kamp næste til stregen.

Husum indledte med 224. Den gamle garde bestående af Gerrit og Hauke Müller48 og 58, mens Renald Buus pyntede med 38. Svanholms drengespinner Saif Ahmed 4/52. Fra at være 210 for 5 endte Herning altså med 224, hvilken ikke tyder på, at Husum har fået skabt et bredere hold siden sidste ophold i elitedivisionen. Det må bekymre.

Svanholm indledte med at have 3 ude for 7, men det skal man ikke lægge så meget vægt på, da holdet bedre gærdespillere foretrækker at gemme sig til det er for sent eller også er det anføreren, der har opfundet en ny måde at lave gærdeside på. Det blev til 8 ude for 140, 9 for 190 og 10 for 199.

Den tidligere landsholdskaster Sair Amjum spiller udelukkende som gærdespiller på dette hold, da en omlægning af kasteafleveringen endnu ikke er kommet så vidt, så han vil prøve den nye aflevering i offentligheden. Han hamrede 38 ud på 42 bolde. Hassan Rashid 28, mens Hauke Müller og Finn Kleissl tog 4 for 49 og 3 for 46.

Aarhus mistede sidste teoretiske mulighed for at klare sig fri af nedrykningen ved at tabe til AB ude. Abs 215 skyldtes i høj grad Fazan Ahmeds 90, men den første del af halvlegen må have været som en lang dags rejse mod nat, så langsomt gik det. Men det var da vigtig for AB at han stod og holdt sammen på det og først gik som 7 gærde. Næsthøjest var Asif Kiyani med 25,mens Aarhus hev 7 kastere frem og MB Mannan var bedst med 3/37.

Aarhus svarede med 113, hvoraf N. Noorstrani scorede 49. De fleste i en over mod ABs Murarram Hussein, der kostede 26, men så fik Hussein også Noorstranis gærde på sidste bold. Noorstranis sidste fire scorende stød var 4 seksere i træk !!

SN