Glædelig jul og godt nytår til Cricket Danmark

Efter en travl 2014 sæson er Dansk Cricket-Forbund (DCF) nu i fuld gang med at planlægge den kommende 2015 sæson.

I 2014 kunne DCF glæde sig over, at vores landshold spillede op til sit bedste i ICC WCL ICC Division 4 turneringen i Singapore i juni 2014. Landsholdet blev nummer 3 efter at have vundet 4 kampe og tabt 2. Desværre rakte resultatet kun til en forbliven i 4. division. Malaysia og Singapore rykkede op i 3. division. Vores U19 landshold gjorde også en god figur ved ICC Europe U19 Division 2 WCQ, hvor holdet vandt over Guernsey og Italien og blev nummer 3 i turneringen. Vores damelandshold deltog i to internationale turneringer i henholdsvis Holland og i Berlin og fik opmuntrende sejre med hjem. Vores U15 landshold var så ugæstfrie at vinde vores egen turnering på Svanholm Park ved blandt andet at slå Hollands unge talenter.

I den hjemlige turnering vandt Svanholm Cricketklub Senior DM og Skanderborg tog sig af T20 mesterskabet. På ungdomsfronten var det glædeligt at se, at Glostrups miniputter vandt finalestævnet i Fredericia. Svanholm tog sig af de øvrige ungdomsrækker. Vigtigst af alt var dog, at der blev spillet en masse kampe, og at der bliver etableret nye klubber.

I 2015 skal vores landshold deltage i T20 EM (Division 1) i maj i Jersey, hvor der spilles mod Norge, Frankrig, Italien, Jersey og Guernsey. Vinderen af turneringen deltager i WCQ T20 turneringen i juli 2015. Endvidere har vi den glæde, at vores U15 landshold igen er blevet inviteret til en ICC turnering i Europa og skal spille mod Guernsey, Irland, Jersey, Holland og Skotland på den traditionsrige engelske kostskole Rugby i Warwickshire, England i begyndelsen af august 2015.

DCF’s årsskrift er i proces under ledelse af redaktør Lars Hansen. Årsskriftet vil blive udsendt i februar 2015 i god tid inden vores repræsentantskabsmøde, som vil blive afholdt lørdag den 14. marts 2015 i Idrættens Hus. Repræsentantskabsmødet vil blive mit sidste som formand. Jeg har valgt, at tiden er inde til, at nye og yngre kræfter tager over. DCF’s bestyrelse har et forslag til en ny formand, som vil blive præsenteret i det nye år.

For god ordens skyld vil jeg bemærke, at jeg har haft 8 fantastiske, travle og oplevelsesrige år som formand for DCF (2007-2015), og jeg vil ønske cricketspillere, klubledere, DCF’s ansatte, DCF’s frivillige ledere samt DCF’s bestyrelse en glædelig jul og et godt nytår.

Mange hilsner

Thomas Kentorp

Formand

 

Julehilsen