Skanderborg næsten i havn

 

 Af stillingen fremgår, hvor vigtig søndagens eneste  kamp i elitedivisionen var. 

Skanderborg 1

9

 

 

 

16

 

 

 

 

 

Ishøj 1

9

 

 

 

10

 

 

 

 

 

Glostrup 1

8

 

 

 

8

 

 

 

 

 

Herning 1

7

 

 

 

8

 

 

 

 

 

Kolding 1

8

 

 

 

8

 

 

 

 

 

KB 1

7

 

 

 

6

 

 

 

 

 

Svanholm 1

8

 

 

 

6

 

 

 

 

 

Esbjerg 1

8

 

 

 

2

 

 

 

 

 

DSC_0895

Dommer Ole Olsen er urørlig, selvom bolden ramte ishøj-gærdespilleren på den forreste – lidet bevægede -. fod

 

 Havde Ishøj vundet og Skanderborg tabt ville der kun have været to turneringspoints mellem de to hold i toppen, nu er der seks. Skanderborg, der har 5 kampe tilbage, kan tåle ret så mange nederlag og alligevel sikre sig deres mesterskab flere kampe før tid.

Men hvorfor skulle Skanderborg overhovedet tabe noget. Joh vil nogen måske sige – de tabte da hjemme i første omgang til Ishøj, men hvordan det kan være gået til er uforklarligt, når man så dagens returopgør. Men det var vist noget med et soloridt af Afzal Virk.

Jyderne kom til Sjælland på en dobbelttur, hvor de først mødte Glostrup i Glostrups stærkeste opstilling i år og derefter søndag divisionens nr. to Ishøj.

 

DSC_0903

Ishøj-spilleren går i ly, da bolden passerer hen over hovedet på ham.

Som det fremgår af referatet fra lørdagen vandt Skanderborg over Glostrup uden tre af sine landsholdsspillere, brødrene Carsten og Michael Pedersen og Rizwan Mahmood og præcis på samme måde gik det i dag i kampen mod Ishøj, der blev spillet i bagende varme i Køge. Her var det bare så overlegent som med 8 gærder

Mens glostrup-kampen var sjov og inciterende var Skanderborgs sejr over Ishøj en kedsommelig affære, der var afgjort allerede i den første time, hvor Ishøj mistede gærder med jævne mellemrum (5/51)og de fortsatte med at gøre det hele tiden.

Måske er åbneren Virk så afgørende for Ishøjs indsats, at de ikke har troen, når han som her går for 8.

 Ikke en af de senere gærdespillerne syntes at interessere sig for, hvordan dem foran gik. De fortsatte med at ”skråske den op i luften”. Jeg skal ikke gøre mig klog på ishøj-spillernes psyke, men for mig var det helt uforståeligt at man ikke prøver at blive hængende i en topkamp, men nærmest ligner en, der er på vej til skafottet, når vedkommende skal til gærdet. Skafottet var i dette tilfælde Skanderborgs kastere og markspillere, der greb det meste, når ishøj-folkene blev ved med at præstere deres rundskæve luftige stød hentet fra cricketinstruktørernes forbudte sider.

Hvorfor bolden hele tiden skulle opad, når banen var så lynende hurtig skal ikke kunne siges. Adnan Elahi viste, hvordan det kan gøres og ”carried vel nærmest i protest sit bat” og lavede 35 på 81 bolde. Men med et par enkelte coverdrives, der gik til grænsen, viste han hvor nemt en lidt mere slagkraftig spiller med hans temperament og bare rimelig teknik kunne have domineret.

Især Skanderborgs Anders Bülov fik bolden til at stige fra den muntre pitch, der hjalp både fastbowlere og spinnere. De korte bolde bekom ikke Ishøj vel og det virkede som om, at en kort bolde var signalet til at tæve løs på næste bold. På spinnerne blev der fra de fleste udvist en teknik, så man fik helt ondt i sjælen, når man tænker på, at Ishøj er placeret som Danmarks næstbedste hold.

 

DSC_0908

Hvordan det lykkedes Anders Bülov at ende i denne position efter at være grebet i slip, fortæller billedet ikke

Skanderborgs vikaranfører Frederik Klokker brød en uskreven cricketregel. Normalt vover en anfører aldrig at skifte en kaster ud efter vedkommende bare at har afleveret en enkelt over. Det gjorde han hele tiden her og hvem vover at protestere mod dansk crickets ukronede konge.

-Det bliver jeg jo nødt til, når der er så mange, der skal til fadet, sagde han. Så han vekslede mellem sine otte kastere med en feltherres overblik og midt i al den skiften sneg Jesper Hansen sig til at tage 4/18.

Mens Skanderborgs kastere kunne få bolden til at arbejde fra pitchen både sidelæns og hvad angår opspringet , så man ikke meget fra Ishøjs side af den slags Enkelte forsøg på at kopiering af de korte bolde, der gav Skanderborg succes, var ikke vellykkede.

 

 

DSC_0930

Arbejdet er gjort færdigt og den skadede Rizwan Mahmood belønner Chr. Peck og Frederik Klokker med en tår vand

 

Skanderborg passerede på  22 overe. Hvad Skanderborgs rigtige anfører ikke tør, når Frederik er  menig spiller, nemlig ikke at lade ham åbne, gjorde han her selv. Han battede nr. 4 efter åbnerne Bülov (34) og Kirk (24), der begge var ude ved 61 og Chr. Peck (16 not out). Som 4. mand lavede Frederik 42 not out som den rene ekspeditionssag. Skanderborg præsterede de fornødne 125 på 22 overe .

SN 

 

 DSC_0926

Når man sådan skal få tiden til at gå kan man finde på at spørge sin sidemand, hvem, der er skyld i, at der er udskiftet 8-9 tagplader på Køges klubhus. Og han var lige den rette at spørge for Kenneth Jacobsen mente at hans seksere i hans ungdom var ansvarlig for de fleste.