Ishøj må have titlen som pokaldræber nr. 1 efter at klubben sidste søndag ryddede KB for 75 og denne søndag i en inciterende pointsrig kamp slog Nørrebro med 6 points.

Dermed holdt overraskelserne også op rent resultatmæssigt, men cifrene i Esbjerg-Husum er uforståelige for dem, der ikke har været til stede. Husum all out for 55 på 14 overe (Kasper Rurin 5/31, Claus Hansen 4/5) mens Esbjerg måtte bruge 6 gærder og al Peer Jensens erfaring for at overtrumfe på 13 overe. Hvis det var Esbjergs frygtede pitch, der gjorde udslaget, så skal vi berolige alle udenbys med at den udskiftes på tirsdag.

Ellers gav Glostrups garvede hittere med Peter Paulsen (101) m.fl. nyoprykkede Hvidovre en lektion i, at kastningen må forbedres, hvis holdet skal klare sig i 1. division.

Svanholms junior Hamid Shah har i de to første weekender i senior- og juniorkampe passeret de 200 points og fik for første gang efter at have scoret 83 ud af Svanholms 213/6 mod Albertslund, hvilket var mere end nok. Svanholms spillende australier Brett Mulder tog 3 gærder for 5.

AB har indskrevet A. Jamal, der lavede 130 ud af AB`s 245/4 mod Køge. Jamal har spillet cricket på højt plan i Pakistan og har tilbudt sine tjenester til alle københavnske klubber. AB har åbenbart været den eneste, der ikke har fortalt ham, at han ikke kan komme til at spille elitecricket i år, idet han lige er kommet til landet. I hvert fald valgte han AB, der har fået afslag på sin dispensationsansøgning. Køge ude for 92, skønt klubben har fået Scott O Brian, der var spillende træner for Svanholm i fjor i sine rækker.

Skanderborgs Thomas Nielsen bliver fanget ben for af Michael Pedersen

I Skanderborg var stemningen den rigtige for årets første kamp – solskin, ikke alt for koldt og en brakmark at spille på. Vinteren har været hårde ved banerne og Skanderborg er ingen undtagelse, hvor markspillerne skulle først og fremmest tænke på deres helbred først. Det fandt Mogens Christiansen hurtigt ud af idet han kom til at sætte en ny rekord, idet han har formentlig brækket den sædvanlige finger i den første kamp og inden for den første halve time. Pitchen var selvfølgelig blød og faktisk lidt svær at spille på, men det lykkedes alligevel Skanderborg at få 146 points på tavlen takket være Rizwan Mahmood og Søren Kirk.

Skanderborgs M. Bastrup fik kun en bold af Hamad Zaman fra Herning og blev dagens første kastet ud

Herning mistede hurtigt Troels Thøgersen, men Carsten Pedersen med sit sædvanlig sikker spil og Melad Navabi med sit held at bringe Herning inden for rækkevidde, således at Herning passerede for tabet af tre gærder.

Hernings Melad Navabi havde held og denne hook blev til en sekser !

Store Bededag (på fredag) byder på næste runde, der ser således ud:

Ishøj – Svanholm (kvartfinale)

Glostrup – AB (kvartfinale)

Esbjerg – Herning (semifinale)

Den københanvske semifinalerne spilles d. 13. maj

Alle enkelthederne om næsten alle dagens kampe kan findes under live scores på DCF`s side.

Hernings Carsten Pedersens eneste fejl var at sende denne sweep-slog direkte til Søren Kirk på grænsen