Lørdagen bød på to kampe i det jyske område.  I Elitedivision spillede Ishøj den første af weekendens to kampe i Herning mens i første division var Esbjerg på besøg hos Kolding.

I Herning valgte man ikke at reducere overs antallet og det kom til at holde stik. Det eneste regn af betydning kom mellem halvlegene i pausen og der fik man demonstreret hvor god en værktøj en motoriseret blæser er idet den blæste pitchen tør. Ishøj vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Man fik hurtigt fornemmelsen at Ishøj ville gå til angreb på de lange bolde men dem fik de ikke mange af. Herning kastede fornuftigt hele vejen igennem og holdt Ishøj i et greb der gjorde at gærderne faldt jævnligt, enten som grebet ud på en mislykket angrebsslag eller som stokket ud. Ishøj mistede Adnan tidligt så der var ingen der holdt den ene ende kørende. Kun keeperen Akthar viste de takter men han faldt til en direkte indstik der overraskede. Ishøj scoringshastighed var lavt og de skyldtes også at gærdespillerne kunne ikke finde hullerne i Hernings markopstilling. Claus Hansen var Hernings bedste kaster med tre gærder. Han forlod banen tidligt da han så sorte pletter som han mente skyldtes dehydrering men kom tilbage og tog yderligere to gærder. Ishøj var ude for 128 på 47 overs. Ikke et højt score for et ellers luftigt spillende hold men Hernings bane var tung og langsom.

Herning startede forsigtigt men mistede hurtigt to gærder. Ind kom Troels Thøgersen som havde en af de bedre dage og hurtigt fik sat sig i respekt hos Ishøj. Han straffede de dårlige bolde og sendte bolden ud af banen 5 gange da han scorede 55 på 40 bolde, godt støttet af Ilyas Saumy. Men Troels faldt i forsøget på den 6 sekser på Ranas kastning og han gjorde mere indhug på Hernings gærdeside, der kneb med at udnytte en vinder position.  Det endte med at begge Hedegaard brødrene var inde da sejrs points blev scoret men det var begyndt at knibe. Herning vandt med 3 stående gærder.

I Kolding tog man stik på vejrudsigten og skar kampen ned til 40 overs. Esbjerg gik til gærdet først og holdets halvleg blev bygget omkring en veloplagt Henrik Øre som endte med at blive sidste mand ude med 101 points. Han blev godt støttet af de øvrige gærdespillere. Esbjerg endte på 224. Kolding ydede god modstand anført af Kent Jensen med 51* som syvende gærdespiller. Det stiller spørgsmålet om ikke han var for langt ned i gærdeordenen. Martin Pedersen var ellers bedst med 30. Kolding endte på 172 for 9 efter 40 overs og holdet har endnu ikke fået en sejr i år efter nedrykningen fra sidste år. Esbjerg derimod ligger på første pladsen med lutter sejre.

HERISH01

Adnan fint snitter Claus Hansen til keeper Lars Hedegaard

 

HERISH04

Sadiq falder til et godt grab af Iylas Saumy

 

HERISH07

Sonny Nielsen ærgrer sig – nok fordi Lars har tabt en chance

 

HERISH08

Waqas Hafeez gribes på grænsen af Jacob Larsen

 

HERISH11

Oliver Damgaard Hald

 

HERISH14

Grænseslag fra Zeshan Elahi

 

HERISH18

Akthar er løbet ud

 

HERISH20

Ul Haq falder ben for

 

HERISH23

Ali stokkes ud på Claus Hansens kastning

 

HERISH27

6

 

HERISH30

Bahadori kastes ud

 

HERISH31

Raizul Saumy gribes ud af Bahadori

 

HERISH34

Glen Hedevang kastes ud af Sadiq

 

HERISH36

Troels Thøgersen slår til 6

 

HERISH40

Ishøjs vinder chancer blev reduceret af flere drop i marken

 

HERISH38

Drop i slippen

 

HERISH42

Endnu en 6’er til Troels Thøgersen

 

HERISH44

Troels gribes ud på square leg grænsen

 

HERISH47

Claus Hansen stokkes ud på Ranas kastning

 

HERISH49

Ilyas Saumy gribes af Saad Hafeez

 

HERISH52

Sonny Nielsen stokkes ud

 

HERISH54

Mads Nyeng kastes ud

 

HERISH56

Sejrs slaget fra Morten Hedegaard

 

HERISH25

Rana løbes ud

 

HERISH16

Kantet 4 – en af de få grænseslag fra Ishøjs side