Det er desværre ikke nogen tilfredsstilende elitedivision, der bydes på i år. Kæmpesejre, som dem der blev budt på lørdag på 260 points til Svanholm over Husum og søndag til Glostrup med 199 points over et af midterholdene AB, bærer præg af alt for stor styrkeforskel. Hernings sejr på 106 points over KB søndag dokumenterer det tredje hold, der har skilt sig ud.

På AB var Glostrups Henrik Hansen en alt for stor mundfuld for hjemmeholdet. Han kastede en upåklagelig line og length og tog 5 for 14. Andendagskampen for landsholdet mod Bermuda synes at have givet ham gnisten.
Glostrup selv var en overgang omkring 100 for 5, men centreret om Rasmus Kofoed (67x) bragte Steffen Langgård og Michael Jeppesen Glostrups total så højt op, at AB var chanceløs.

Gerrit Müller var med hos Husum søndag ude mod Nørrebro efter sin fodboldkamp, hvor han var blevet fragtet til København i løbet af natten. Vi følger ikke Regionalliga 4 i Slesvig, så vi ved ikke om han gjorde en forskel her. Det gjorde han lidt på Kløvermarken, hvor han scorede 31 ud af 115. Men selvom Nørrebro havde 6 mand ude for 62 takket være Hauke Müllers 5 gærder, kunne Husum ikke true yderligere og Jaffar Butt og Tahir Siddique battede sejren hjem.

I Herning havde Troels Thøgersen lørdag igen en af sine store dage. Den lille bane passer ham godt og han endte med 75 ud af 202. Det kunne KB ikke hamle op med og var ude for 93.

Dagen efter var der en vigtig bunddyst på tapetet, hor KB med en gevinst ude over Esbjerg kunne fjerne sig definitivt fra bunden. Men Esbjerg havde samlet kræfterne, der har været alt for splittede i denne sæson, og med den tilbagevendte Jesper Hansen som topscorer (40) passerede Esbjerg KB`s indledende 192 (Hammad Khan 86x) for tabet af 6 gærder.

1. Division

Når man ikke er mere interesseret end at man lægger sin ferie her midt i august, hvor den afgørende kamp om oprykningen skal stå, ja så har man ligesom også meddelt offentligt, at det nærmest kan være lige meget. De to Hayat-brødre, der er ret vigtige for Albertslund, foretrak andre mere tiltrækkende steder end Skanderborgs cricketfield. Om det havde gjort nogen forskel er svært at sige. Det virkede som om, Skanderborg var ovenpå i alle spillets facetter og holdet vandt den første af de to afgørende kampe med 6 gærder. De to klubber mødes igen i Albertslund om en uge.

Køge vandt et nedrykningsslag mod AB II, der omsider havde givet nogle unge mennesker chancen. Når man hører, at de producerede 52 i extra ud af Køges vindende total på 129 kan man måske forstå, at AB har været tilbageholdende.

Svanholms Allan From er genfødt som gærdespiller og virkede nærmest alt for god til det KB II kunne byde på, så KB II er efterladt i bunden sammen med Fredericia.

Resultaterne

Herning