Det danske hold blev sendt i marken af Hong Kongs anfører Atkinson. Vi skulle helt hen til den niende over før vi fik ram på det første gærde Hayat ved totalen 76, hvor Frederik Klokker stokkede ham ud på Bobby Chawlas kastning. Samme Bobby Chawla var faktisk den eneste dansker kaster, der viste farlighed. Bobby tog 3 gærder for 19 pts. hvilket må siges at være en fornem præstation i en halvleg på 170.

 

Hong Kong mistede 5 gærder, og det var især åbningsgærdet Ifran Ahmed-91 på kun 60 bolde- der voldte den danske kasteside store problemer.

Denne høje total må helt givet have sat tanker i hovedet på de danske spillere, som hidtil i turneringen ikke har vist særlig godt gærdespil.

 

Anfører Michael Pedersen havde til lejligheden lavet om på gærdesiden. Noget overraskende havde han bevaret Shehzad Ahmed, som den ene åbner, og givet chancen til unge Kamran Mahmood, og samtidig sat Frederik Klokker ned som nummer 4. Begrundelsen har formentlig været, at Frederik dermed var med til at gøre gærdesiden bredere længere nede, samtidig med at han ikke behøvede at føle sig så presset.

 

Bobby Chawla efter at havde fjernet Atkinson

 

Shehzad røg på tredje bold, og blev afløst af sin bror Aftab Ahmed, der sammen med Kamran Mahmood (25 på 26 bolde),udgjorde en god 2-gærdestand på 53 pts. Egentlig lidt ærgerligt for det danske hold, at når nu gærdespillet begyndte at se lidt bedre ud, hvor Aftab (39 på 31 bolde) og Frederik (27 på 22 bolde) var kommet godt i slag, at Hong Kongs total var lige i overkanten af hvad man kunne forvente at det danske hold kunne klare. Både Aftab Ahmed og Frederik Klokker var på midten derfor nødt til at force deres gærdespil noget mere end de måske brød sig om. Der var langt op til Hong Kongs total, men så længe de var inde, var muligheden der. Ved totalen 93 blev Aftab dømt ben for, og ved 113 i over nr. 16 blev Frederik bowlet ud af Shah. Herefter var det nærmest et spørgsmål om, hvor tæt vi ville være i stand til at nærme os Hong Kongs 170 pts.

Vi nåede 135 for 9 gærder, og det var rent faktisk den højeste score vi har opnået ved dette mesterskab.

 

Nu mangler vi at spille mod Canada i morgen, og så slutter vi puljen af mod PNG. Begge er gode hold, som vi kun har en chance for at slå, hvis vi spiller helt op til vores absolut bedste.

 

Jørgen Jønsson