Ingen afklaring i 1. division

Det er synd at sige, at lørdagens kampe her i næstsidste runde gav voldsom afklaring på, hvem, der skal følge Aarhus ned og hvilket hold, der er berettiget til kvalifikationskamp mod nr. næstsidst i 1. divsion.

Men vi må dog sige, at der ser værst ud for Odense og Albertslund, der begge står med 10 turneringspoints og en kamp tilbage. Odense skal have Husum hjemme som modstander i sidste kamp og det får de næppe gevinst ud af, Albertslund møder KB II hjemme  og skal under alle omstændigheder vinde for at have en chance for at klare frisag, da holdet ikke kan tåle at ende a points med Odense, som Albertslund har tabt til to gange.

Odense gik hen og tabte hjemme mod allerede nedrykkede Aarhus og bragte sig derved i akut nedrykningsfare efter længe at have ligget til kvalifikationskamp om oprykning.

Aarhus mødte med 10 mand og har allerede sendt afbud til næste weekends afsluttende kamp mod Svanholm II. Ikke nogen reklame for holdet, der ellers har gjort det bedre her på det sidste og vandt kampen over Odense med 145-126.

Aarhus indledte med 145. Fire ude for 127, Christian Knudsen (57) og N.S. Hassan (25) hjalp på det og Aarhus endte med 145. R. Bashir 3/32 for Odense.

Odenses gærdeside har ikke udmærket sig i denne sæson og gjorde det heller ikke her, hvor alle var ude for 126. Aarhus bowlede kun små 28 overs, men formåede alligevel at producere 30 ekstra, der blev topscorer. N. Miza bedste kaster med 5 for 26.

Når man ser hvilket hold Husum kommer med her til dobbeltturen på næstsidste weekend af turneringen  til København, så kunne vi egentlig bare tage referaterne frem fra de sidste mange år.

Når det ikke gælder noget for Husum, så glimrer flere af holdets bedste folk ved deres fravær på udebane. Denne gang brødrene Müller og Finn Kleissl, men til gengæld optrådte en ex-star i form af Günther Wiese, der syntes, det kunne være morsomt at spille på hold med sine to sønner Tom og Jannick. Det var i øvrigt en ren wiesefamilietur,  idet Günters lillebror Flemming Wiese og Flemmings søn Lars Flemming Boldt også deltog.

Helt kan vi dog ikke skrive af fra de tidligere år, fordi det denne gang lykkedes Husum at vinde trods fraværet.

I 40 overes kampen mod Albertslund indledte Husum med 160/9. En score, der mest kunne tilskrives Renald Buus med 70. Det var en gylden mulighed for Albertslund, da Husums kasteangreb ikke var skræmmende. Alligevel lykkedes det Albertslund at miste 7 gærder for 114. Albertslund kan simpelthen ikke finde ud af, at lade være med at dumme sig mod spinnere . Men J. Butt, der åbnede, var dog inde endnu og fik sammen med S. Sharma hævet til 8/146. Og på den score endte det for Albertslund og Butt carried his bat.

J. Butt endte som sidste mand for 56 og forlod arenaen på en måde, der på lifescoren betegnes som ”absent” . Man skulle tro, at det betyder at han gik hjem, men rent faktisk skulle ”absent” betegnelsen” være brugt på DCFs økonomiansvarlige Umair Butt, der endte på hospitalet med en brækket finger .

Husum benyttede i sit kasteangreb drengespilleren Ferdinand Leu, der aldrig har kastet på det hold før. Han blev matchwinner ved at tage de sidste to albertslund-gærder, da det kneb. Forinden havde Flemmning Wiese, der også sjældent ses på en cricketbane , med sine offspinnere taget 4/13.

AB bragte sig næsten i sikkerhed ved ud at slå Svanholm II, der ydede en præstation, der tydede på, at holdet ikke havde noget i klemme. F.D. Kiyani overlevede det største drop, der er set længe og smadrede som åbner 48 hurtige ud. Selv en normalt forsigtig Fazan Ahmed blev så opmuntret af kastningen, der brugte hele pitchen både i siderne i længden samt det slatne markspil, så han kastede sig ud i aggressive og uovervejede slagserier, der endte med at koste ham gærdet, der han havde lavet 60. AB 217/7 i 40 overes kampen, Svanholm aldrig i nærheden. AB-drengespilleren Annique Uddins spinnere indbragte ham 4/21, da Svanholm prøvede at sætte gang i scoringstempoet.

SN