DSC_0108

Forbuddet mod hundeluftning gjaldt åbenbart ikke også luftning af cricketspillere. Her dansk cricketpremiere 2013 Svanholm-Taastrup

Cricketsæsonen er i gang. Svanholm og det nye 2. divsionshold Taastrup havde sat hinanden stævne til en træningskamp på Svanholm Park. Samtidig havde Ishøj besøg af det svenske hold Malmøhus.

Med de meldinger, der løber ind, om at adskillige cricketbaner allerede nu kan dømmes ubrugelige til den ordnære start af pokalturneringen næste weekend, tør man næsten uden at have undersøgt det, gætte på, at det har været 2013`s første udendørskampe.

Man skulle være ret fanatisk for at stille sig ud i den temperatur. Der var ikke sne på banen, men rundt omkring tittede små snevolde udenom banen frem. Der blæste en ondartet vind hentet ned fra Nordpolen gennem marv og ben og enhver fornuftig ville have holdt sig indendørs – og slet ikke prøve at standse en bold med frosne hænder. Ingen kom dog til skade.

I T20 kampen på Svanholm Park startede Taastrup med 102/8 plus 50 i forskud. Holdet præsenterede Aammar Khan, der virkelig ligner en gærdespiller (37). Svanholm passerede på sidste bold med 153/3. Svanholms nye erhvervelse lse fra Indien Taranjit Singh kaldet Monty – spillede for Delhi Under 19 i fjor – gav anledning til at dansk crickets gode ven Stuart Owen fra Swansea, bemærkede allerede fra hans andet stød: “that fellow is not from Denmark – or England !!

Den slags kan en kender se på 200 meters afstand. Det er noget med håndleddene, som åbenbart kun kan opøves i Indien og deromkring. Singh lavede 50 not out og Svanholm passerede på sidste bold.

Taastrup Kommune har i øvrigt bevilget Taastrup et nyt træningsanlæg på Torstorp Skoles idrætsanlæg, hvor Taastrup får to båse med kunstgræspitche. En bane bliver det ikke til i år, men der er nok muligheder for, at Taastrup får en sådan næste år. Det kan ikke blive på Torstorp Skole, da området her er for lille, men der er allerede udpeget et yderst velegnet baneområde på Hedehusenes Idrætsanlæg.

 

DSC_0133

Svanholms nye mand sæsonen 2013 Taranjit Singh dagens topscorer med 50 not out

DSC_0124

For omkring 20 år siden – og i en række år deromkring gjorde herren til højre Stuart Owen fra Swansea dansk cricket utallige tjenester. Arrangerede ungdoms- og seniorlandsholdsture for DCF til Wales og sørgede adskillige gange for at Wales besøgte Danmark både på senior- og ungdomsniveau. Pludselig dukkede han op igen efter alle disse års tavshed. Han er nu pensioneret og har atter kastet sig over cricket. Han besøgte sin gamle ven fra dengang Peter Palle Klokker (i midten) og de fik sig naturligvis en snak med Jørgen Jønsson (tv) mens de kikkede på træningskamp.