Klubbens sidste landsholdsspiller hjælper dog med ungdomsarbejdet

 

At der igen er kommet gang i cricketspillet i Horsens, skyldes ikke mindst den store tilgang af de tamilske spillere.

Indledningsvis må det være rigtigt at forklare lidt om de cricketglade tamilers herkomst til den gode gamle hæderkronede klub i Horsens, hvor cricketklubben formentlig er den ældste boldklub i byen, og hvor klubben slog til den første cricketbold i 1883.

Cricket lå ”hendød” i mange år i Horsens, inden tamilerne opdagede, at her var der en god mulighed for at få genrejst cricket i Horsens, men så sandelig også at få deres egne ambitioner med spillet dækket. Tamilerne i Danmark er faktisk en mynsterminoritet på godt 11.000 mennesker, og ifølge en dansk professor, er de suverænt de mest velintegrerede ikke vestlige indvandrergruppe i det danske samfund. Tamilerne kom til Danmark på grund af borgerkrigen i Sri Lanka i 80erne, og hovedparten blev placeret i jyske kommuner. Professoren i integration oplyser, at 20 % af befolkningen på Sri Lanka er tamiler, hvoraf de ældre generationer har været involveret i væbnet kamp siden 1970erne.

Vi vender tilbage til den cricketmæssige del, hvor Horsens i øjeblikket har stor succes med klubbens ungdomsarbejde.

Meget interessant er det, at DCFs tidligere økonomiansvarlige og Horsens tidligere og seneste landsholdsspiller Ole Schaumann, nu hjælper til med ungdomsarbejdet i den meget driftige klub.

Ole Schaumann underviser ungdommen

Klubbens nye ungdomslandsholdsspiller Lavanish Premachandran er et flot eksempel

Vi vælger at fokusere på klubbens store talent Lavanish Premachandran, som de sidste dage har deltaget på det succesfulde U.17.landshold på Svanholm Park. Referenten nåede at få en lille samtale med Lavanish under dette U.17. ICC- Div. 2 – stævne.

Man kunne med det samme konstatere, at Lavanish har et meget sympatisk og ydmygende sind, til at indgå de opgaver, der bliver ham tildelt. Det lyser ud af ham, at ord som koncentration, indlevelse, lydhørhed, er nogle af de egenskaber som den 15årige Horsensspiller indeholder. Dertil kommer, at Lavanish også har det talent der skal til for at blive en god elitespiller, der er tale om en spiller, der på sigt kan gå hen og blive en komplet international cricketspiller.

Lavanish Premachandran bliver alt andet end !”bænkevarmer”

Lavanish Premachandran klarede sig over forventning på U.17.landsholdet, og var en af holdets bedste bowlere med 5 gærder for 54, også ved gærdet viste denne gode allrounder fine takter ved at spille med et gennemsnit på 22,50.

Jeg spurgte ham om forskellige ting inden for cricketsporten, og her er hans svar og meninger:

Hvornår begyndte du at spille cricket? Jeg var vist lige fyldt 11 år

Er du født i Sri Lanka? Nej jeg er født i Danmark, og føler mig som sådan meget dansk

Hvem har lært dig at spille cricket? Jeg har set meget cricket på TV og så har min far hjulpet mig efterfølgende.

Hvad er din ambition med hensyn til cricketspillet? Jeg har spillet U.13 – U.15 – og nu U.17, og min store ambition er at komme på der danske A.landshold.

Har du andre ambitioner på cricketfronten? Ja, jeg vil gerne være med til at føre Horsens op i den bedste række.

Du er et stort talent, men mangler dog stadigvæk at forbedre din teknik og slagkraft? Ja, jeg er bekendt med dette, og jeg håber at kunne forbedre mit spil via de mange samlinger, der forhåbentlig kommer på de udvalgte hold.

Du brugte måske lidt for mange bolde i nogle af dine halvlege? Jeg er klar over problemet, men da jeg blev udtaget til U.17.landsholdet som 15årig, tænkte jeg i mit stille sind, her får jeg nok til opgave at kaste et par overs, og at jeg skal fungere godt i marken! Men jeg havde ikke på forhånd regnet med at jeg blev tildelt et par ”toporder-job” på gærdesiden. Det gjorde mig lidt nervøs, og derfor lå det i mit baghoved, at når jeg så fornemt blev tildelt en hovedrolle ved gærdet, havde jeg bare at blive derinde. Derfor brugte jeg nok for mange bolde til mine points. Jeg er i øvrigt godt klar over, at mit gærdespil – på den tekniske side, skal forbedres.

Lavanish tager endnu et gærde ved ICC-U.17-stævnet

 

Jørgen Jønsson