14årige Jonas Henriksen, Svanholm overraskede

14årige Jonas Henriksen, Svanholm overraskede

Danmark tabte med 58 points men lever endnu i turneringen

Holland var først til gærdet og det lykkedes det danske hold at få lagt et fornuftig pres på de hollandske gærdespillere fra starten af (2 gærder nede for 36). Det kneb efterfølgende at følge den udmærkede start op. Efter 22 over havde Holland 75 , 4.gærde faldt først ved totalen 136. Vi fik erobret et par gærder mere og fik presset hollænderne indtil de sidste 3-4 overs, hvor de  accelererede og endte med 226 for tabet af 8 gærder.  Mads Henriksen og Saud Munir fik begge to gærder for henholdsvis 47 og 54 points. Vores to offspinnere Saif Ahmed og Annique Uddin bowlede igen i dag billigt og kostede sammenlagt kun 62 points på deres 20 overs .

Det danske hold mistede det første gærde Nicolaj Damgaard allerede i den anden over.  Derefter lavede Saif Ahmed(35) og Annique Uddin( 37) en rigtig god gærdestand på 52 points. Desværre røg anfører Mads Henriksen næsten med det samme, hvorefter der blev tildelt to ”æg”Saud Munir og Lavanish Prem- og det så ikke særlig godt ud for danskerne. Den store opmuntring kom ved gærdespiller nummer 7 . hvor den 14-årige Jonas Henriksen fik stoppet mandefaldet og scorede 34 points på 70 bolde og fik hermed vist, at han ikke alene allerede kan klare sig i et bedre selskab, men også at han kan spille defensivt, når det kræves. Også A. hashmi gjorde det vældig fint med 25 points på 38 bolde i den sidste ende.

Nu kan det danske hold slappe lidt af og gå i træningsbåsene de næste to dage, inden det går løs igen på torsdag mod Italien.

Vi kan stadigvæk nå at komme med til det endelige EM til næste år, men der kræves nok sejre i de to sidste kampe mod Italien og Jersey, hvis det skal lykkes.

Jørgen Jønsson