Den afgørende kamp om bronze medaljerne stod mellem Esbjerg og Herning. Skanderborg kunne i teorien vinde bronze hvis Herning vandt men i praksis umuligt. Herning i hvert fald vandt lodtrækningen og valgte at gå i marken. Vejret var meget omskifteligt, dog blæsende og koldt. med mange byger i omegnen. Overs antallet blev ikke skåret ned og man slap med en enkel byge.


Craig Knight falder til Michael Pedersen

Esbjerg startede frisk ved gærdet med deres sædvanlige åbningspar Henrik Øre og Craig Knight men inden de rigtige fik fat i Hernings kastning snittede Henrik Jakob Larsen og blev grebet i slip. Det lagde en dæmper på Esbjergs udfoldelser og Herning vidste at man skal kaste kort til Craig for at holde ham nede. Esbjerg kom ikke i gear som de plejer og da Jakob Larsen også fik Martin Pedersen grebet, kom Esbjerg ikke i gang. Craig Knight fik dog slået et par sekser ud men kort efter blev han kastet af Michael Pedersen. Claus Hansen der spillede sin sidste Elitedivisionskamp kom heller ikke i hopla som han er kendt for. Herning kastede godt og Michael byttede rundt på kasterne som han plejer. Lejf Slebsager fik ram på Claus Hansen og det varede ikke længe før han brød Rubin brødrenes partnerskab. Kasper Rubin blev hængende og sammen med en aggressiv Martin Øre fik totalen op forbi de 100. Da Martin Øre blev grebet ud af en løbende Troels Thøgersen, var der ikke meget tilbage i Esbjerg. Kasper forsøgte, men blev grebet ud og Esbjerg var all out for 141. Lejf Slebsager og Michael Pedersen fik begge 3 gærder.

Tilbage til de hjemlige forhold Lejf Slebsager smider en gribechance

Herning startede langsomt og det var fordi man havde respekt for Peer Jensens kastning. Men han fik alligevel ram på Raizul Saumy, der ikke opdagede den svingede den anden vej. Afløseren Troels Thøgersen holdt ikke længe, da han blev kastet ud af Martin Pedersen, men så begyndt balladen, da Carsten Pedersen gjorde højlydt opmærksom på, at Esbjerg havde en markspiller for mange uden for cirklen. Det havde dommeren ikke set. Men intet blev ændret og Troels måtte forlade banen. Carsten fik følgeskab af sin bror Michael og de begyndte at genopbygge halvlegen. Især Carsten viste tænder ved at slå 3 firer i rap som gik ud over Martin Pedersen. Man fik fornemmelsen de to kunne spille sejren hjem, men så fik Michael en hel bold, som han sendte i hænderne på deep square-leg og straks efter spillede Carsten bolden lige ud til mid-wicket, så Herning måtte igen starte forfra. Cody Butler og Morten Hedegaard spilte heller ikke tiden og gik frisk til sagen og fik næsten 50 mere på tavlen før Morten blev kastet ud. Sammen med Mads Nyenge fortsatte Cody med at nærme sig Esbjergs total, men nu væsentlig langsommere. Det gavnede ikke sagen, at Cody løb sig selv ud med 11 points igen, men Herning holdt hovedet koldt og vandt med 4 stående.

Troels Thøgersen kastes ud af Martin Pedersen

Kurt Østergaard fra DCF uddelte medaljerne til Herning og takkede for en god kamp. Esbjerg sagde ellers farvel til 2 spillere der begge holder op i Elitedivisionen, nemlig Claus Hansen og Ivan Kristensen. Jungletrommerne siger også at 2 yderligere spillere er ikke i Esbjerg næste år så der må ske en omvæltning. Esbjergs andet hold har nemlig sikret sig oprykning til 1 divisionen da de slog Århus i en kvalifikationskamp, også i dag med ni stående gærder, men så får de nok også en opgave med at bliver oppe.

Morten Hedegaard falder til Umar Javed

Længere syd på spillede Husum og Skanderborg deres sidste kamp. Husum havde intet at spille for, da de er allerede rykket ned og det viste sig tydeligt i dagens spil. Kampen var reduceret til 35 overs og Skanderborg nåede op på en pæn score på 209 for 5 gærder. Stjernen for Skanderborg var Anders Bülow med 79, mens D Murphy fortsatte de gode takter med 50. Uheldene regnede ellers over Husum. De var uden Gerrit Müller og Finn Kleissl, der havde haft et uheld, men skadeslisten blev større, da Hauke Müler måtte på sygehuset, idet han forsøgte at gribe en bold på grænsen med en hånd. Han kom først tilbage senere med armen i gips, da han havde brækket tommeltotten. Husum kom slet ikke i gang ved gærdet. Jesper Hansen tog fem gærder og Husum var 6 nede for 19. Albertsen og Ahmad fik totalen højere op, men det var en stakkel frist. Anders Bülow ryddede ellers de sidste og Husum var ude for 49. Det betød at Skanderborgs run rate blev så meget forbedret, at de sneg sig forbi Esbjerg i slutstillingen og endte på fjerde pladsen. En god nyhed var der for Husum. De er netop blevet bevilget penge, således at de får en kunststofpitch til næste år og får bedre net til indendørsbrug om vinteren.

Se alle billeder fra kampen her

Cody Butler løbes ud…..