DM finalen Herning mod Svanholm

Ja vejret var den kritiske faktor og det støvregnede om formiddagen med rigtig regn ind imellem og det forhindrede kampen til at starte til tiden. Med håb om start kl. 12 blev kampen forkortet til 40 overs men regnen fortsatte så først kl. 1 kunne den komme i gang forkortet nu til 2 x 35 overs. Svanholm vandt lodtrækningen og med vejret i tankerne valgte at gå i marken først. Beslutningen indebar at Svanholm fik en mere våd bold i marken og kasterne havde problemer ind i mellem med at holde på den. Herning åbningspar Michael Pedersen (47) og Troels Thøgersen (53) tog sig kærligt af Svanholms dårlige bolde og de byggede en gærdestand på 101 sammen på kun 19 overs før Hamid Shah fangede Michael Pedersen på det forkerte ben.


Troels Thøgersen slår Rohit Kaniera til 4


Michael Pedersen driver til 4


Michel Pedersen kastes ud af Hamid Shah

Det lykkedes ikke rigtig andre Herning spillere at bide sig længere fast da Svanholms spinnere fik fat i gærderne. Dog spillede Martin Christensen fornuftigt og Zaman Hamad fik ram på et par seksere i de sidste overs da Herning endte på 168 for 7 efter 35 overs.


Lejf Slebsager have ramt forbi Bobby Chawlas bold.

Hernings gode total betød, at Svanholm kunne ikke tillade sig nogen hvilepause ved gærdet. Forholdene var blevet langt bedre for markholdet da det ikke havde regnet yderligere og det medførte at Hamad Zaman kunne svinge lidt med bolden. Han snød i hvert fald Rohit Kaniera der tidligt blev fanget ben for. Thomas Vestergård kom ind som tre’er og blev makker til Zishan Shah og det så ud at de var ved at få fat i Hernings åbningskastere.


Th.Vestergaård driver Jacob Larsen til 6

Men Zishan Shah drivede Jacob Larsen direkte til Martin Christensen på grænsen og det gav plads til Hamid Shah. Han bidrog ikke særlig meget til festlighederne og overlod det til Thomas før han blev fanget ben for af Lejf Slebsager. Søren Vestergård kom til og nu kastede Herning spin fra begge ender. Søren Vestergård kunne ikke lade være med at drive Michael Pedersen og sendt bolde lige til mid-on. Så faldt Svanholms midte-gærdespil sammen, da Zaheer Kahn blev kastet første bold på en fuldsejler og blev efterfulgt kort efter af Jim Moniz, der gav Michael Pedersen en udfordrende returgreb.


Zaheer Khan slår på tværs af en fuld-sejler fra Michael Pedersen og betaler prisen.

Med 6 nede for 66 var skriften allerede på vej på væggen og da Bobby Chawla unødvendigt blev stokket ud gik gassen helt af ballonen og Svanholm var ude for 91. Thomas Vestergaard var bedst med 37.


Bobby Chawla stokkes ud af Carsten Pedersen


Svanholms sølv vindere


Pokalen er overrakt til Michael Pedersen af DCF formand Thomas Kentorp (Bemærk! Hernings support klub har allerede overmalet sightscreen bagved)

SCORECARD

Skanderborg v Husum, Kvalifikations kamp
Vejret var den største bekymring op til weekenden og Skanderborgs bane er ikke i den bedste stand.
Men med en stor indsats fra Skanderborg blev banen gjort klar til spil.

Skanderborg vandt lodtrækningen og sendte Husum til gærdet. Skanderborg var under normalstykre da de ikke havde Søren Kirk (kontraktarbejde) og Thomas Bratbøl (bryllup) med. Dog viste det sig at være den rigtige beslutning da Husum havde 5 nede for 48.


Jürg Krüger sende bolden i kredsløb men keeper J Jeevaratnam venter på Newtons effekt


Lars Boldt bliver Mogens Kristiansens fjerde offer

Men så kom G.Müller og K. Blumenau sammen. De spillede defensivt for de næste 10 overs og begyndte stille og roligt at komme ind i kampen. De spillede begge meget fornuftigt og den løse bold blev straffet promte. Desuden var bolden nu meget våd og blevet ekstra stor. Skanderborg har 2 gode unge spinnere i A.Amjad og CP Thorsted, men med en meget våd bold er det altid svært for spinnere.
Skanderborg kæmpede bravt i marken men G Müller og K Blumenau spillede fejlfrit. Parret skilles i sidste over hvor K Blumenau bliver grebet ud. Men det er alt for sent for da har de to haft et gærderstand på hele 196 points.


Gerrit Müller slår en af sine 6’er


Kasper Blumenau startede forsigtigt men åbnede for sit spil senere

Skanderborg skulle lave hurtige points og startede med Rizwan. Der stod hurtigt mange points på tavlen men så ramte Rizwan en bold skævt og grebet ud. 25 points på 10 bolde. Husum ved at de nu har Skanderborgs bedste gærdespiller ude og kæmper endnu mere. Hauge Muller tager 6 gærder da Skanderborg kollapser fra 70 for 1 til 92 all out. Med sejren har Husum garanti på endnu et år i Elitedivision, der nu har et jysk hold mindre.

SCORECARD