”Olsen” er ikke mere i blandt os.

Leddegigten har fået bugt med Henning efter mange års nådesløs kamp. Han var virkelig hårdt ramt af denne forbandede lidelse. Han var således afhængig af store mængder daglig medicin for at mildne smerten. Livet var ikke en dans på roser for ham. Foråret, der normalt fjerner kulden, ventede han utålmodigt på hvert år. Det varmere vejr løsnede op for den angrebne krop, og han fik atter lyst til at være sammen med cricketers ude på anlægget på Changs bane.

Vi, der sidder tilbage, har mange gode minder om Henning.

Men hvem var Henning? Henning var født på livets mørke side. ”Øen” var hans hjem. Øen var en enklave i Aalborg, hvor man gemte fattige mennesker af vejen. Øen lå klods op ad Changs baneanlæg. Barndommen var hård og kontant. Men i en tidlig alder fik han interesse for den hvide sport. Han så vel, at vi spillede ovre på Changs baneanlæg. Fattede interesse. Kom over og blev med. Han blev modtaget som ligemand. Talentet var ikke stort i starten. Men med flid kan man nå langt, var der nogen, der sagde dengang. I det her tilfælde passede det. Undertegnede husker stadig ”Olsens” allerførste ”over” i en juniorkamp. Henning bowlede og bolden hoppede 3 gange før den passerede batsmanden og ind i gærdet. Straks kom Hennings bemærkning: ”hvorfor kaste med længde, når det her er nok.”

Men Henning trænede sig op til at blive en af de farligste medium swingbowlere her i landet, hvis han ellers fik lov til at vise sit store potentiale. Konstant og præcist var hans varemærke. Hvis et par af modstandernes batsmen havde bidt sig fast, og de normale åbningsbowlere havde brændt alt ”krudtet” af, var det nærliggende at kaste bolden over til Henning og bede ham tage fat. Det gjorde han så med succes. Han havde en evne til at gennemskue modstanderens svagheder.

Hennings gærdespil udviklede sig langsomt, og oppe i årene som Fortymand scorede han sit maiden century.

I sin tid i AaB brugte han fritiden på at udvikle nye spillere. Han var coach for de mindste i klubben, så længe det varede.

Jo, cricket var det meste af Hennings liv. Samværet med cricketvennerne dyrkede han meget. Henning var en sand cricketer.

Skolen havde svigtet Henning, eller også havde Henning ikke haft den store interesse for indlæring. På trods af manglende skolefærdigheder kunne han i den grad lege med ordene på en udsøgt humoristisk måde. På stående fod kunne han uden forberedelse aflire sange med helt utrolige rim. Hvor han havde det fra? Ja, det må guderne vide.

Politikere som Aksel Larsen og senere Mogens Glistrup kunne han så let som ingenting parodiere. I Hennings hænder blev politikerne helt menneskelige og humoristiske.

Som veluddannet svejser svejsede han naturgasrørene sammen på kryds og tværs i gennem hele Jylland uden noget er gået galt.

Vi vil huske Henning som en varm, gavmild, humoristisk og flittig mand.

Æret være Hennings minde.

Klaus Buus

Klaus Buus har ovenstående så glimrende omtalt ”Olsen”. I forty regi må jeg sige at vi havde anderledes god brug af ham. Her kunne han godt få bolden fra start, og han stoppede ikke før kampen var slut. Det var dengang hvor vi afviklede kampe på tid, og så kunne Henning godt have kastet alle overne (25-30) fra den ene ende.

Mit første møde med Henning var til Trekantturneringen i Amersfort 1983. Vi delte i øvrigt pensionat sammen med ham og Irene på turen, så vi så meget til hinanden. Det blev senere til mange cricket ture sammen.

 

 ”Olsen” og ”Bananen” hygger sig med en enkelt pilsner efter en af kampene i Amersfort. Bananen er Jørgen W Larsen. ”Olsen” til venstre med glasset.

”Olsen” og ”Bananen” hygger sig med en enkelt pilsner efter en af kampene i Amersfort. Bananen er Jørgen W Larsen. ”Olsen” til venstre med glasset.

Det er rigtigt at Henning scorede et Century. Det var 24. juli 1986 mod The Forty Club, England, på Lloyd Banks bane i Beckenham, lidt syd for London.

Han nåede kun (fordi han boede i Aalborg) at spille 47 kampe for Dansk XL C.C. Havde han boet på Sjælland, var det blevet til mange, mange flere. Han sagde aldrig nej til en cricketkamp. Han har taget 69 gærder med et snit på 20.38, men med et snit pr. over på blot 2.52.

Dansk cricket og ”Forty Club” har mistet endnu en af vore trofaste og solide støtter.

Æret være Hennings minde.

Ole Christiansen, Ærespræsident Dansk XL C.C.

 

Der vil være en mindehøjtidelighed på fredag d. 22/3 kl. 14-14.30 på Østre Kapel, Filstedvejen 76 i Aalborg med efterfølgende socialt samvær. Stedet bliver oplyst til højtideligheden. Mht. lokaleleje vil vi sætte pris på en forhåndstilmelding på min email: kd.oo1503343685hay@a1503343685tnaha1503343685smak1503343685, eller på mobil: 40777448.

Med venlig hilsen

Claus T. Olesen