Dagens kamp mod Skotland skulle spille på FB banerne som er kendt for en fremragende outfield og en stabil pitch. Begge holdt stik og det gav bedre betingelse for gærdespillerne. Vejrudsigten var lidt tvivlsom med garanti af en byge eller to og det var nok derfor at skotterne valgte at sende os til gærdet hvis Duckworth/Lewis systemet ved reduktioner skulle komme i brug. I forbindelse med holdudtagelsen sagde træner Simon Talbot at formen har en afgørende betydning for udtagelsen og sagde at Troels Thøgersen skal spille den næste kamp. Rizwan og Bashir var de andre som sad over.


Zishan Shah snitter Buchan til anfører Sheikh anden slip

Skotterne har et godt udviklingshold og åbningskasterne holdt en god linie og længde, der ikke gav plads til megen aggression. Zishan kantede dog en cut til fire over slip men snart derefter kantede en parade direkte til anden slip og danskerne ikke fik den gode start man har søgt efter i lang tid. Til gengæld fik Frederik Klokker og Michael Pedersen langsomt bygget en gærdestand op indtil Frederik skovlede en leg-glance til midwicket. Det gav plads til Hamid Shah og han fortsatte som dagen i forvejen med fornuftigt spil. Med 68 på tavlen mistede han Michael som også spillede for tidligt og blev grebet ud og det gav plads til storbror Carsten.


Ud af det blå slog Hamid Shah en perfekt sekser på den skotske off-spinner

Disse to lavede en god gærdestand, men i bagklogskab var de alt for langsomt i scoringshastighed og pressede ikke den skotske offspinner nok for at lave enere. Men begge spillere var klar over det og begyndte at slå fra sig og tage flere risici. Hamid blev grebet på long-leg grænsen ved 133 og gårsdagens helt Martin Pedersen kom ind og fortsatte i samme stil. Carsten blev grebet dybt i leg med 43 points på kontoen og Jacob Larsen kom ind og scorede 10 points på 3 bolde således at danskerne sluttede på 175 points for tabet af 5 gærder. Alle gærdefald var grebet ud og de første skyldtes mere pitchens langsommelighed.


En af de 3 bolde Jakob Larsen fik som blev ekspederet til 6

Danskerne havde nået at kaste 2 overs før regnen kom i form af to byger efter hinden. Den sidste var en tordenbyge der gav en masse vand og det betød store vandpytter på pitchområdet. Så det gik lang tid før man kunne beslutte om der kunne spilles. Man ventede til det absolutte sidste frist før man besluttede at spille videre. Groundsmanden gjorde et godt stykke arbejde med at gøre pitchområdet spilleklar. Skotterne fik 20 overs i alt og det betød at de skulle lave 95 for at vinde. Så kampen var nu i realiteten en 20/20 kamp.


Sådan laver man en paddle sweep der giver point. O.E.Hairs demonstrerer.

Man må sige at det danske hold gik ind til opgaven med kampgejst og kæmpede for at vinde. David Borchersen var farlig som kaster og var nok den eneste den dag som fik bolden til at bevæge sig i luften. Han fik den ene åbningsgærde Coleman til at spille i eget gærde. Michael Pedersen fik den næste gærdespiller stokket ud ved 54 på tavlen og Jacob Larsen snød den anden åbningsgærde til at give en nem returgreb. Selv om skotterne holdt scoringstempoen som var ikke den værste var danskerne stadig væk med. Freddy fik endnu en skalp da han stokkede den skotske anfører på Bobby Chawlas kastning. Selv om endnu et gærde falst til Bobby kunne danskerne ikke forhindre en skotsk sejr med 8 bolde tilbage.


En stokning på vej som går ud over Flannigan på Michael Pedersens kastning

De irske dommere var rimelig imponeret af den danske indsats og regnede med at hvis kampen gik over 50 overs ville skotterne også havde haft deres sag for. Også træner Simon Talbot var imponeret af danskernes indsats i marken og så konstaterede at det gik fremad og selvtilliden vokser.

SCORECARD

FLERE BILLEDER