DSC_0848

Glostrups topscorer Peter Poulsen i sving

Afbud fra 3 landsholdspillere og Klokker hurtig ude gav spænding

I en spændende og til tider underholdende kamp vandt DM-favoritterne fra Skanderborg den tætte kamp med et gærde siddende uden for. Men hvis veteranen Andy Lambert, som sidste år spillede for Skanderborg, havde holdt en forholdsvis nem gribechance i næstsidste over, hvor Skanderborg manglede 4 points, kan det godt være, at den sidste mand Claus Rasmussen, havde fået tynd mave. Nu vandt Skanderborg kampen med 2 stående gærder, og kan noget lettere tage til Køge i morgen, hvor der venter en topkamp mellem jyderne og overraskelsen i år, Ishøj, hvor kampen er flyttet til Køge, fordi Ishøjs bane er invaderet af et større sportsstævne.

Når man tager i betragtning, at Skanderborg måtte undvære 3 af klubbens landsholdsspillere – Brødrene Michael og Carsten Pedersen, og den skadede Rizwan Mahmood- og ydermere måtte se klubbens og landets bedste gærdespiller Frederik Klokker, forlade sit gærde i den 3 over, af et flot greb i en tæt gully af Glostrups Safdar helt tæt på græsset, vidner det om et bredt Skanderborghold, der også har moral til at rejse sig, når man får modgang.

 DSC_0865

Glostrup jubler over et godt greb taget i cover

Glostrup vandt lodtrækningen og valgte at batte først. Efter en lidt famlende start mødtes Bashir Shah og Andy Lambert i en gærdestand på 50 points – Bashir blev snydt af spinneren Adil Amjad, og blev bowlet bag om, medens Andy Lambert blev stokket ud af Frederik klokker, – Glostrup havde 3 ude for 63 points. Undervejs var det ikke fordi Skanderborg bowlede og udviste markspil i den helt store klasse- om det var varmen, der satte en dæmper på jyderne, skal være usagt, men det virkede som om, at der manglede den helt store gejst i marken, som normalt kendetegner et kommende mesterhold. Det lykkedes dog midtjyderne at holde Glostrups score rimeligt nede, og en total på 178 for alle, er normalt en score som Skanderborgs brede gærdeside ordner forholdsvis let. Peter Poulsen battede som i “ungdommens vår” og blev Glostrups topscorer med 51 points.

Skanderborgs to meget interessante unge slowbowlere Christian Peck (4 for 33) og Adil Amjad (3 for 40) tog igen de fleste gærder for Skanderborg, og er begge mulige landsholds emner på sigt. Men de bowler begge for mange løse bolde endnu, til at ”kaste” dem for løverne”, når vi taler landsholdsklasse.

 DSC_0870

Glostrups Aftab Ahmed måtte spille i solbriller og havde svært ved at focusere efter at han om torsdagen var blevet ramt over øjet med en bold og havde været nærmest uden syn nogen timer

Det lige som lå i luften i Solvangsparken, hvor der var pænt besøg af mange Skanderborgfans –koner, kærrester, og andet godtfolk, ikke mindst små børn, som satte tanker i hovedet på en gammel Cricketter, om gamle traditioner, hvor ungdoms-afdelingerne blev holdt i live i form af spillernes børn, der naturligvis skulle indføres i cricketspillet i stedet for at spille fodbold. Men de tider er desværre forbi.

DSC_0850

Anders Bülow

 

Skanderborgs gærdetur begyndte katastrofalt, da Frederik Klokker blev grebet ud i en tæt gully meget fornemt af Safdar efter kun at have scoret 2 points. Det var tydeligt at se, at dette greb satte liv i Glostrup. Men årets gærdesensation Anders Bûlow blev hængende, og i en gærdestand med Kamran Mahmood (86 points) gjorde, at Skanderborg kom ovenpå igen. Anders Bûlow (49) og Kamran Mahmood (47), har i denne sæson begge udviklet sig til at være to af dansk crickets bedste allrounders. Deres gærdestand var naturligvis en af de udslagsgivende faktorer i Skanderborgs sejr. Veteranen Jesper Hansen, da det var nødvendigt, fik virkelig lagt bånd på sig selv, og fik vist, at han ikke kun indeholder et lidt ”sluggerbetonet” gærdespil, men også, når det gælder, er i stand til at spille yderst disciplineret, og det var faktisk lige hvad han gjorde, i en lille, men meget nyttig halvleg på 21 not out.

DSC_0875

Glostrups Martin Jensen råber "se mig Tarzan"

Glostrups Martin Jensens shownummer i to tempi. Først kaster han en skanderborger ud og dernæst gør “stilfærdigt” opmærksom på, at han er Tarzan – The Jungleman

-Glostrups Martin Jensen udførte et rent ”shownummer” og en lang  jubelscene, som ikke er set længe i Solvangsparken, da han i den sidste og spændende fase bowlede Morten Kristensen ud, men lige meget hjalp det. Skanderborg vandt med 2 stående gærder.

Jørgen Jønsson