I en årrække har kampene mellem Glostrup og Svanholm været lagt sidst på henholdsvis forårs- og efterårssæsonen, fordi det var en forventet DM-finale. Sådan er det ikke i år. Glostrup-Svanholm var en bundkamp, som Glostrup slap bedst fra med en gevinst på 3 stående gærder. Med scorer på 114 til Svanholm og 115/7 til Glostrup på en hurtig bane var det to særdeles sårbare gærdesider, der fremvistes den solbeskinnede lørdag i Solvangsparken.

DSC_0291

Aftab Ahmed, Glostrup var overalt. Her har han kastet og tvunget Svanholms Hassan Rashid i en backparade, han ikke kunne holde nede og Ahmed løber frem og griber bolden.

DSC_0308

Dommer Kentorp i en kontroversiel ben for mod Zameer Khan, hvor kasteren ikke appellerede

DSC_0297

Tarandit Singh mister koncentrationen og bliver stokket ud

DSC_0310

Mads Henriksen kanter Bashir Shah til anden slip

DSC_0311

og Aftab Ahmed når helt ud i anden slip.

DSC_0322

Rashid Ali hænger i luften

Svanholms magre score kan Glostrups Aftab Ahmed tage æren for. Han var ganske simpelthen her og der og alle vegne i marken. Han ryddede Svanholms tre første og endte med 4/23 på 10 overe. Han snuppede 5 greb og havde han som anfører ikke placeret sig, hvor bolden dalede ned, så nåede han derhen. Et svanholm-hold, hvor gærdespiller fra nr. 2 til nr. 5 ikke præsterede mere end 11, blev holdt lidt oppe af åbneren Zameer Khan (33), førend han aldeles modvilligt måtte forlade gærdet efter en ben for dom, hvor en lyd af bold mod bat kunne forklare hans ærgrelse. Senere bidrog den fra Nørrebro modtagne Rashid Ali med 25, mens Glenn Larsen, der for adskillige år siden blev vejet og ikke fundet tung nok i Svanholm, noteredes for 4 for 21 med hans uskyldigt udseende spinnere.

DSC_0337

Svanholms vikarkeeper Zameer Khan spræller forgæves efter en skævert

DSC_0338

Aftab Ahmed kastes ud

DSC_0346

Bashir Shah får gærdet splittet af Mads Henriksen

DSC_0347

Mads Henriksen gør kål på Bashir Shah

DSC_0368

David Borchersen med et bat i hånd for første gang i et år gribes af keeperen efter 13 værdifulde points.

Selv med en score på magre 114 havde man på fornemmelsen, at det kunne blive spændende, hvis Svanholm kunne få Aftab Ahmed og Bashir Shah billigt. Det sørgede Svanholms Mads Henriksen (3/40) for ved at kaste dem begge ud, men åbneren Bilal Safdar præsterede 36 værdifulde points. Da Glostrup havde mistet 5 gærder for 57 viste glostrup-træneren Paul Johnstone en værdifuld ankermandsindsats, mens David Borchersen ikke var bange for at angribe kastningen, mens Svanholms 21 ekstra i løbet af bare 27 overs var næsthøjeste score. Glostrup passerede for 7 gærder.

I Herning må man konkludere at kampen gik efter form bogen. Skanderborg først ved gærdet og Frederik Klokker fortsatte hvor han slap fra sidste uge. Det blev hans femte century i denne sæson (fire i elitedivisonen) og hvis nogen spørger om den bedrift er gjort før er svaret at Henrik Mortensen, AaB scorede 4 i 1. division i 1968, og mon ikke Aftab Ahmed har været deroppe af. Men Frederik har fortsat en halv sæson tilbage, så rekorden er truet.

Foruden Frederiks 135 løb Herning ind i en syndflod fra Mahmood brødrene således at Skanderborg havde 323 på tavlen efter 50 overs. Herning brugte hele 8 kastere i forsøget på at dæmpe begivenhederne. Kun lejf Slepsager havde succes med 4 for 34 på 10 overs. Manden kan endnu men denne gang hvade han ikke det store held ved gærdet. Det havde Morten Andersen til gengæld med 68* inklusive 7 seksere og det er til trods for han havde en løber, efter at han gik i stykker som kaster efter 3 overs. Da ingen andre kunne præstere de store scorer endte Herning på et hæderligt 212 og Skanderborg er stadig topholdet.

Første divsion

I 1. divsion var der en særdeles langstrakt spænding, da Nørrebro hjemme startede med 135, mens Odense mistede næstsidste gærde, da der manglede omkring 30. Odenses sidste mand fik besked på at stå der ligegyldigt hvad, og det gjorde han på en eller anden måde, mens makkeren Ali lavede poitnsene. Ali endte med omkring 50 og kunne tage æren for passagen.

I Aarhus var KBs andet hold på besøg og kampen viste hvorfor Aarhus ikke har vundet en kamp endnu. Aarhus mangler gærdedisciplin og de har kun 3-4 spillere der kan virkeligt spille ved gærdet. Ingen af dem slog igennem, kun Aztekzai viste noget med 31. Mr. Extra var andet bedst med 30. Det ser ikke godt ud for holdet med denne formkurve. Til gengæld er de et langt bedre kastende hold og havde pres på KB der mistede 5 gærder før Singh fjernede enhver tvivl med 3 firer på 3 bolde. Luftvejen var også den mest effektiv måde at spille da banen i Aarhus var absolut langhåret. Kommunen klipper kun banen en gang om ugen hvilket langt fra er nok.

Singh i aktion - 4

Singh i aktion – 4

 

Singh i aktion - 4

Singh i aktion – 4

 

Singh i aktion - 4

Singh i aktion – 4

 

Pres på KB fra Aarhus

Pres på KB fra Aarhus