Får 150.000 kr. for 20 dages spil i Bangladesh Preimer League

Normalt tænker man kun på fattigdom, når talen går på Bangladesh, der har et indbyggertal på 156 millioner, på et areal, der kun er ca. tre en halv gang så stort som Danmark.
Denne fattigdom, som blandt andet giver Bangladesh dansk udviklingsstøtte på 200 millioner om året, ser ikke ud til at røre ved den kendsgerning, at de mange penge, der er i international cricket, nu også eksisterer i det fattige Bangladesh.

Omtalte store Premier League turnering i Bangladesh, som spilles i dagene 9 til 29. februar, er blevet en realitet på grund af store sponsorater fra firmaer samt enkelte rigmænd.

I selve turneringen deltager 6 hold, hvor besætningen på hvert hold er halvdelen af lokale spillere og den anden halvdel med udenlandske stjerner.

En af de udenlandske stjernespillere er Danmarks Frederik Klokker, der i det daglige spiller professionel i den hollandske topklub Excelsior. Frederik får ca. 150.000 kr. for at spille for Bangladesh klubben Sylhet Royals i de 20 dage turneringen varer.

Den stjernespækkede turnering koster bare i lønudgifter 350 millioner danske kroner, og en af de store udgifter er den pakistanske Terststjerne Shahid Afridi, som alene modtager ca. 4 millioner hvis han spiller alle kampene. Et par andre spillere som Westinderne Chris Gale, som scorer godt 3 millioner samt Keiron Pollard, som får 1,7 millioner er nogle af de løntunge stjerner.

Det er en kæmpeopmuntring for dansk cricket, hvor det danske landshold den 10. marts drager til Dubai for at spille VM-kvalifikationsturnering i Twenty20 cricket. Det bliver forhåbentlig med en Frederik Klokker i topform, hvilket også er en nødvendighed, hvis det danske landshold skal klare sig godt.

Jørgen Jønsson