Mortensen come back igen, igen

Dansk XL Cricket Club –i daglig tale kaldet Den Danske Forty Club – holder sit 50 års jubilæum under stor festivitas og en masse sportslige udfoldelser i disse dage på Svanholm Park.

DSC_0698

Brøndby Kommunes mangeårige viceborgmester Eva Roed byder deltagerne velkommen til Brøndby. Roed er ex i rollen som viceborgmester og nu kun ordinært medlem af kommunalbestyrelsen, mens Køge kommunes nuværende viceborgmester Hans Erik Jensen bød velkommen i Køge.

————————————-

Det startede med en 2x 25 overes kamp i lys på Køges bane fredag d. 12. juli mellem danskerne og englænderne, lørdag og søndag spilledes på Svanholm Park en 20/20 turnering mellem de fem forty klubber i England, Danmark, Holland, Spanien og Sverige. Den vandtes af Sverige, der havde det mest ungdommeligt udseende hold og en enkelt spiller knaldede 120 points ud. Det er jo sjovt med aldersgrænser i cricket. Når man spiller ungdomscricket er det galt at man er for gammel. Når man spiller old boys cricket er det galt at man er for ung, uden at vi dog har noget belæg for at sige, at nogen af svenskerne var det. Danskerne sikrede sig en 4. plads foran England.

 

DSC_0693

Betegnelsen silly short leg kunne med god ret være anvendt på denne ret fyldige og ikke altfor mobile spanier, der fieldede få meter fra battet i short leg i en 20/20 kamp mod kastning, der ikke just var præget af den største præcision

——————————-

Tirsdag, onsdag og torsdag gælder det tredages 45 overes jubilæumsturnering om Aksel Morild-pokalen, hvor Danmark og Holland tirsdag mødtes i hovedkampen, mens et dansk forty-”andethold” mødte et kombineret hold, der mest bestod af det engelske hold, på bane 2. Det blev til danske nederlag. Hovedkampen vandtes af hollænderne, der passerede danskernes 192/5 nogle overe før tid for 4 gærder. Danske topscorere var Ole Mortensen, engang Svanholm, derefter Derbyshire i 10 år og så nogen år i Glostrup, og Tommy Jespersen fra Køge med hver lidt over 50. På den anden bane lavede danskerne 220 med Peter Crawford fra Aarhus som bedste med 51, mens gæsterne passerede for 4 gærder.

DSC_0702

DSC_0706

Mortensens aktion er der fortsat ikke noget i vejen med. Bolden afleveres stadig højt oppefra.

—————————————–

Ole Mortensen i et af hans mange come backs gav i hovedkampen den danske halvleg momentum som gærdespiller, da der skulle sættes lidt fut i fejemøjet, mens han ikke fik nogen gærder som kaster, skønt det så fjendtlig nok ud. Lad os sige det på den måde at modstanderne ikke var gode nok til at få en kant på ned til keeper Niels Torp Andersen.

Onsdag mødes englænderne og hollænderne på bane 1 og et danske fortyhold stiller op mod Spanien på bane to, hvorefter der er ”Jubilee-banket” sikkert med masser af taler og lykønskninger til Den Danske Forty Club, som formand Kurt Østergård skal tage mod. Torsdag sluttes af med Danmark-England som hovedkamp og Spanien mod et kombineret hold på bane 2.

SN