Overraskende junior-DM til undertippede AB

 

På billedet af AB`s juniormestre ses Mikkel Grøn (coach), Hamza GhauriAmmar Haider, Mukarram Hussain, Saim Saeed (keeper), Afzat Ullah, Hassanain Ali, Fazan Ahmed (anf), Bilal Iqbal, Jawad Ali, Benjamin Ahmed, Annique Uddin og Ammar Haider.


Med et junior-DM i 2010 og 2011 og med flere gengangere fra disse hold i år og med et hold med 3 førsteholdsspillere var Svanholm klare favoritter forud for årets junior-DM finale på Svanholm Park mod AB.

Men der var en overvældende forskel på de to hold. AB var sultne og koncentrerede. Svanholm gik til opgaven, som var den vundet på forhånd. Det var den ikke. AB vandt med 14 points.

Svanholms Basit Jawed kaster AB`s Mukarram ud

I begyndelsen, da AB vandt lodtrækningen og gik til gærdet, gik det som forventet. 2 ABère var ude for 6 points. Da AB`s bedste gærdespiller Fazan Ahmed faldt som tredje (efter at have scoret 23) var 3 AB`ere ude for 37 og der lød en bemærkning fra en af tilskuerne, at det nok blev en kort dag.

Svanholms Saud Munir griber AB`s Hamza Ghauri ud

 

Men til forskel fra AB kastede Svanholm ikke line og length. De senere AB-gærdespillere var måske ikke alle begavede med den store teknik, men de gik frisk til sagen mod et svanholm-hold, hvor både indstilling, kasteudskiftning, markopstillinger og gribeevner var kritisable.

Azat Ullah, som AB har hentet i et nærliggende asylcenter, havde øje og scorede 32, mens drengespilleren Annique Uddin både har øje og teknik og spillede en god vindende – skulle det senere vise sig – halvleg på 29 som ottendegærde. Så stort set alle ABere bidrog i halvlegen på 131, mens kun en svanholm-kaster gjorde sig, nemlig Kizhar Javaid, der kastede gode lange bolde ned i gærdet (5/35).

Saad Ahmed gentager de øvriges kunststykke – rag ud efter de højtspringende bolde og gribes ud. AB er på vej

De to hold har spillet talrige kampe mod hinanden og svanholmerne regnede åbenbart ikke denne score for en trussel.

I hvert fald stod de nærmest i kø for at komme ud. Det var så fristende at rage efter kasterne Hassanain Ali (4/33 på 8 overe, herimellem alle Svanholms førende) og Jawad Ali (imponerende 3/14 på 8 overe). Og det gjorde de så – uden at lære af, hvordan forgængerne kom ud. Især Hassanain Ali, der afleverer på det forkerte ben, havde stor glæde af Svanholms pitch, der giver god hjælp til fastbowlerne. Det at han afleverer på det forkerte ben, fik måske boldene til at stige endnu mere fra god længde, men også Jawad Ali var en konstant trussel. Begge bowlere arbejdede også med bolden i luften.

og det var nok begyndelsen på enden for Svanholm. Mads Henriksen kanter en høj bold ned i eget gærde

AB`s keeper Saim Saeed tog sammen med slippen alle de chancer, der kom. Også Svanholms topscorer Mati Malik ragede i begyndelsen lystigt efter alt, hvad der kom. Men da han så, hvordan det gik makkerne, blev han ansvarlig og holdt battet væk fra de kraftigt opspringende bolde. Bortset fra Basit Rajas 12, var han eneste svanholm-spiller over 4. Han endte til gengæld også med 71 og var tæt på at spille Svanholm sejren i hænde, men han stolede ikke nok på makkerne til sidst til at blive ved med at undlade at tage chancer.

Svanholm endte med 117.

De tre, der blev præmieret. Jawad Ali, AB, Mati Malik, Svanholm og Hassanain Ali, AB

 

Ældre AB`ere taler endnu om deres sidste DM i 1969 – et junior-DM. Siden har AB`s ungdom vundet utallige sølvmedailler – som oftest har de set Svanholm med guldmedaillerne om halsen. Derfor var triumfen så sød for bagsværd-mandskabet, der blev glimrende ledet af anfører Fazan Ahmed, der sørgede for at holde marken, hvor den skulle være.

Svanholms toere: Paul Johnstone, træner, Sonnich Thacker, keeper, Hassan Bashir, Saud Munir, Mads Henriksen, Toke Larsen, Saif Ahmed. Siddende: Said Alam, Mati Malik, Saad Ahmed, Khizar Javaid, Basit Javed

 

Mati Maliks 71 gjorde ham til man of the match, men DCF`s pokaloverrækker Søren Henriksen mente, at de to AB-kastere Hassanain Ali og Jawad Ali havde udmærket sig så meget, at de burde have et minde med fra kampen, så de fik hver et sæt handsker.

SN