Træning af andre profiler end de vante

Madhu John er certificeret ICC-E Award-træner (niveauet over 1-2-Træner men under ECB Level 2) og hjælper med ungdomscricket i KB. Her i lørdags var han så i Esbjerg for at træne damer, hvoraf en stor del er landsholdsspillere. Vi har spurgt ind til hans oplevelse.
(mere…)

Ungt hold udvalgt til Essex i juni

Et udvalgt dansk hold tager på tur til Essex i midten af juni for at spille mod Holland A og Essex Development Team. For de unge spillere er det en del af et udviklingsforløb for dem som har gjort det godt. Forløbet tog sin begyndelse i januar med fitness-weekenden i Brøndby og i marts med træningslejren i Herning og fortsætter altså med udvalgte kampe og træningslejre.
(mere…)

Landsholdsspiller Hamid Shah i topform ved sæsonstart

Hamid Shah, der til dagligt spiller for The Hills i Irland, har scoret century for klubben i første kamp i denne sæson d. 22. april mod Pembroke. Ikke noget at sige til at han er populær i klubben – ligesom herhjemme.
(mere…)

Fotokonkurrence 2017

Dansk Cricket-Forbund (DCF) afholder
fotokonkurrence fra 7. april til og med 29. september.

Vi modtager både indendørs- og udendørs motiver.
Alle modtagne fotos bliver offentliggjort* på Instagram på profilen danskcricket med hashtagget #cricketfoto2017.
(mere…)

Sommerbrev til klubber, spillere, og de mange frivillige

 

DCFs formand ønsker alle i cricket-Danmark god sommer

DCFs formand ønsker alle i cricket-Danmark god sommer

Sommerbrev til klubberne, spillerne og de mange frivillige,

Brøndby d. 11. juli 2016

(mere…)

Masterklub: Trænere fastholder unge danskere i sporten – Se Video

Cricket kan være teknisk krævende. Derfor taler ungdomstrænerne meget om teknik, men den personlige kontakt bliver husket hos de danske ungdomsspillere. Igen i 2016 har de aktive i Masterklub spurgt, hvad unge bruger deres trænere til.

I denne video har vi spurgt flere unge om, hvad de husker om deres gode trænere. De husker den personlige kontakt og chancen for at tale andet end cricket.

SE VIDEO

JuniorVideoJonasJuniorVideoNikolaj

FOTO/Kent Pedersen: Både Jonas Henrik (foto 1) og Nikolaj Jørgensen (foto 2) mener, at deres klubtrænere lykkes godt, når deres glæde og passion smitter af på hele holdet.

Masterklub rundt om i Danmark spørger unge hele tiden
I sommerferien 2015 spurgte vi også forskellige klubbers unge om deres cricket. Den gode udvikling sker når de unge får nyere udfordringer, eller når klubbernes trænere gør noget ekstra udover teknik i træningen.

Det er hele tiden nødvendigt, at vi i klubberne spørger de unge, hvad de mener. Det mener især Svanholm, Fredericia og Herning stadig. Disse klubber tog turen til Skotland i juli 2016 for, at få bekræftet at trænerne fastholder børn og unge i sporten, når de er gode til at skabe relation til det hele menneske – altså, vise ægte interesse for den unges liv.

11-07-2016, Thomas Ren Kronby
Masterklub udvikler klubber, mens de udvikler Danmark

Danske cricketklubber holder ferietur i Skotland

Juli-måned giver pause til klubledere i cricket. Men tre klubber valgte at bruge deres ferie på besøge klubber i Skotland. Turen skulle give dem ideer til, hvad vi kan gøre anderledes for at gøre cricket sjovt og åbne danske klubber til nye brugere.

MasterklubTur2016SKOT

Klubber i Skotland har spillet cricketkampe i mere end 200 år. Derfor startede denne tur i Edinburgh hvor Last Man Stands cricket på 2 år har fået 30 hold registreret. Og den første klub på besøget var lykkedes, at finde den ene person som kunne gøre cricket sjovt og lærte alle sine 50 nybegynder cricketbørn personligt at kende. Denne ildsjæl havde fået hjælp fra forældre og sin klubleder til at finde præmier og stævner, som børnene glæder sig til hver gang de er i klubben.

Cricket er da bedre kendt i Skotland, ikke?
Man skulle tro at med 11000 spillere i Skotland, at klubberne deroppe har meget nemmere ved at lave ungdomshold. Det er dog det samme hårde arbejde som vi gør i Danmark, fandt den lille danske ekspeditionsgruppe ud af.

Ungdomsarbejdet i de skotske cricketklubber er stadig en mangelvare. Børnene prøver cricket i skolerne, og kan se professionelt cricketspillere på TV fra England. Men ellers synes folk på gaden ikke at cricket er særligt kendt eller stort i Skotland.

AlexO2016Edinburgh

De store forskelle er til at få øje på mellem dansk og skotsk cricket. Men Alex Olsen (foto, venstre side) fra Dansk Cricket-Forbunds bestyrelse (DCF) mener stadig, at klubudviklingen er den nøgle, som begge lande kan styrke endnu mere, og faktisk også lære fra hinandens programmer. For både Camilla Østergaard (Fredericia Cricketklub) og Lars Hedegaard (Herning CC) mente deres klubber kunne åbne sig og tilbyde ”mere end cricket”, som de skotske klubber kun forsøger at gøre nu for at invitere moderne forældre og unge ind i klubberne.

Derfor mener Søren Vestergaard (Svanholm CC, Brøndby) at dansk cricket skal kigge mere på, hvordan spilformatet bliver mere inkluderende. Der var mange ting at tage med hjem fra klubbesøg, workshops med Cricket Scotlands Udviklingsstab, og tiden brugt på at lære hinanden bedre at kende på tværs af danske klubber. Derfor glæder de tre klubber og DCF sig til at arbejde videre med de tiltag som startede på under denne Skotlandstur.

 

10-07-2016, Thomas Ren Kronby
Masterklub udvikler klubber – mens klubber udvikler Danmark

Dobbelt sejr til Svanholm en realitet……(nu med video)

Video Svanholms halvleg

Video Skanderborgs halvleg

 

Hjemmeholdene var blevet udråbt til favorit i weekendends to T20 finaler og virkeligheden blev en helt anden. Svanholm endte med at rende med pokalen i begge finaler og fuld fortjent. I dagens regnpræget finale i Skanderborg lyste Svanholms markspil op og skabte overraskelsen efter en god gærdehalvleg.

Kampen kom ikke i gang til tiden på grund af den våde vejr, men banen i Skanderborg var absolut spilbar i modsætning til i går i Husum. Skanderborg vandt lodtrækningen og sendte Svanholm til gærdet. Skanderborg åbnede kastning med Morten Kristensen, der normal vis svinger enormt med bolden. I dag hvor man brugte de udmærkede nye bolde fra Newbery kunne han kun svinge en lille smule i den første over. Det betød at Saif Ahmed var mere aggressiv indstillet. Alligevel kostede Mosses fire overs kun 17 points. I den anden ende havde Anders Bülow svært med at finde line and length, men alligevel ramte han toppen af Z Kahns gærde med 20 på tavlen. Hamid Shah havde kun et kort besøg, godt grebet af Kamran Mahmood,  så det var Mads Henriksen sammen med Saif, der fik løftet Svanholms halvleg fremad med Saif som den dominerende faktor med 5 seksere. Skanderborg havde introduceret spin i begge ender men Saif straffede, hvis der blev kastet for kort. Med 74 på tavlen fandt Kamran vej igennem Saif og forholdsvis kort efter fulgte Mads grebet på long-on grænsen af “Mosse” Kristensen. Det bragte anfører Zishan Shah til gærdet og han blev krumtrappen nu for Svanholm, især da Amjad Khan snittede Christian Peck til keeper Fr. Klokker. Snart efter røg Hassan Rashid, løbet ud på en af de korte foran gærdet. På det tidspunkt var der 5 overs tilbage så Zishan gik efter alt. Han fik også ram på 2 seksere inden han ofrede sig på halvlegens sidste bold i forsøget på en ekstra point. Svanholm endte med 132 for 7 på de 20 overs. Christian Pecks legspinnere blev Skanderborgs bedste bud med 2 for 23. Kamran Mahmood var ellers heldig som kaster,  at en af kampens dommere Paul Johnstone er uddannet sygeplejeske, da Kamran fik en hamret returbold på fingrene så en kom af led. Det ordende lige Paul på stedet.

Christian Peck blev Skanderborgs hovedperson ved gærdet i det han åbnede med Shangeev Thanikaithasan. Christian stjal det meste af kstningen men han scorede ogås points. Shangev fik kun 4 bolde. På den fjerede drivede han ude i off, hvor det lykkedes en løbende Saif Ahmed at få hånden ind under og tilføje Skanderborg det første gærdetab med 25 på tavlen. Kamran Mahmood blev Christians nye makker. Han nåede ikke meget før han kiksede en drive som blev grebet i cover af Hamid Shah. Christian fik nu følgeskab af Freddy Klokker og det kørte fremad, dog afbrudt af regn. Christians held forlod ham med 62 på tavlen, da hans drive blev glimrende samlet op i point af Hamid Shah. Freddy blev kastet ud den følgende over af Said Ahmeds spin. Anders Bülow og Rizwan Mahmood var nu sammen som de sidste af Skanderborgs “kendte” gærdespillere. Anders gik efter kastningen med det samme og gav en enkelt chance. Mens Rizwan er kendt for at kunne slå bolden langt ud af banen, skete det ikke i dag. Han faldt grebet af Jonas Hneriksen i long-off på et forsøg på en kontrolleret drive. Rizwan slog ikke igennem. Otte points senere forsøgt Anders at slå Saif ud af banen men fandt kun Mads Henriksen i den lange hjørne (cow corner) Med seks gærder nede for 84 var Skanderborg i alvorlige problemer og det blev straks værre da “Moss” Kristensen blev løbet ud på en af de korte. Marcus Knapp kom til, men han kunne ikke klare mirakler, især da han blev udsat for dagens markdetajle fra Hamid Shah med en dirkete indstik fra mid-wicket i gærdet. Løbet var reelt kørt for Skanderborg. Chris Rasmussens drive blev fremragende grebet af Mads Henriksen løbende ind fra off-grænsen. Amjad Khan fik det sidste gærde i den sidste over da Adeel var tvunget til at gå efter det store slag. En fortjent sejr til en fremragende markindsats. Saif Ahmed blev bedste kaster med 2-11.

Landsholdets anfører Michael Pedersen, som stadig har en lysken skade, holdt den første tale efter kampen og fremhævede begge holds indsats især i de våde forhold. Han fremhævede Christians Pecks indsats for Skanderborg, men Man of the Match valget faldt på Saif Ahmed med 49 points som gærdespiller, 2 for 11 som kaster og et fremragende greb. Næstformanden i DCF Søren Henriksen holdt en lille tale og overrakte pokalen til anfører Zishan Shah.

PP

 

SKANSVAN01

Z Khan b A Bülow 7

SKANSVAN02

Saif Ahmad 6

SKANSVAN03

T Premachandran kunne ikke pga. tilbagedriften holde gribechancen men måtte kaster den tilbage på banen inden han gik over stregen. Dette skete 2 gange med Saif som gærdespilleren.

SKANSVAN04

Saif Ahmad 6

SKANSVAN06

Saif Ahmad b K Mahmood 49

SKANSVAN07

A Khan c F Klokker b CP Thorsted 3

SKANSVAN08

H Rashid run out(S Thanikaithasan) 8

SKANSVAN10

Løs chance hvor Chr. Peck får en finger på og derefter må Poul Johnstone kom af vejen

SKANSVAN11

Zishan Shah 6

SKANSVAN12

Zishan Shah 6

SKANSVAN14

Chr. Peck 6

SKANSVAN16

S Thanikaithasan c Saif Ahmad b RB Javed 3

SKANSVAN40

F Klokker+ b Saif Ahmad 9

SKANSVAN18

Chr. P Thorsted c H Shah b Saad Ahmad 45

SKANSVAN20

R Mahmood* c JS Henriksen b H Shah 9

SKANSVAN22

A Bülow c MS Henriksen b Saif Ahmad 7

SKANSVAN23

M Kristensen run out(H Rashid) 0

SKANSVAN24

MR Knapp run out(H Shah) 1

SKANSVAN25

C Rasmussen c MS Henriksen b H Shah 4

SKANSVAN27

A Amjad b A Khan 1

SKANSVAN28

Saif Ahmad får overrakt Man of the Match præmien fra Michael Pedersen

SKANSVAN29

DCF næstformand Søren Henriksen overrækker pokalen til Svanholms anfører Zishan Shah

SKANSVAN30

T20 mestre 2016 – Svanholm

SKANSVAN31

T20 mestre 2016 – Svanholm

Cricket i Esbjerg: Unge løver skaber stærkt sammenhold

Unge spillere har i længere tid arbejdet for at ændre miljøet, så de og deres kammerater kommer mere i idrætsforeningen. Mange idrætter har svært ved at fastholde teenagere, og derfor ville en håndfuld unge løver kæmpe for at ændre denne tendens i deres egen klub. Dette seriøse arbejde anerkender Danmarks Idrætsforbund og Dansk Cricket-Forbund, som lørdag 25.juni uddelte certifikatet for ungdomsarbejdet i Esbjerg Cricketklub Vestjyden.

DSC_0151

Efter en lang vinter, har de unge herre i alderen 14-17 år og deres træner arbejdet bevidst for at forbedre miljøet for unge. De har lavet flere arrangementer for at holde på de unge de har, og få nye ind. Det hele har styrket fællesskabet og vi er klar til at lytte med på bestyrelsesmøderne, mener 14-årige Oscar Hendry som en af initiativtagerne.

DSC_0386

I november tog de fat om at skabe et miljø for et mere synligt ungdomsliv, modsat før hvor seniorafdelingen fyldte meget. Det har derfor været lidt kedeligt at komme i klubben. Og derfor stoppede Oscar Hendry, men han valgte at starte til cricket igen i vinteren 2015, da en af trænerne spurgte mere ind til hvad der manglede i klubben.

Nu oplever drengene madaftener, ture og fede stævner – som denne lørdag, hvor Herning og Esbjerg mødte 2 hold fra Bov IF og Nykøbings Mors med mange ivrige unge under 17 år.

HerningEsbjerg25juni

Samarbejdet mellem Herning og Esbjerg gjorde det muligt for Akademi-juniorerne Oliver Hald (53p.) og Magnus Kristensen (59p.) at vise de nye spillere flot, tålmodigt, teknisk gærdespil over et century-partnership.

27-06-2016, trk

 

Studenterhuen hjalp ikke……….(nu med video)

Video Husums halvleg

Video Nørrebros halvleg

Dagens eneste kamp i de to øverste divisioner var mødet på Mikkelsberg mellem Husum og Nørrebro. Det var altså en top kamp i 1. division.

HUSNOR08

Det første gærdefald for Husum. Lars F Boldt kastet ud af Ghulam.

I typisk dansk sommervejr vandt Husum lodtrækningen og valgte at gå til gærdet. Holdet havde ikke Gerrit Müller med og det gav spekulationer omkring Husums gærdeside. Det begyndte ellers godt for Lars Boldt og Jannick Wiese, som ellers er lige blevet student med hue i marken. Lars Boldt fik lavet et par grænseslag, men Nørrebro kastede tæt og på en god længde. Det gjorde de gennem hele halvlegen og det gjorde det svært for Husums gærdespillere at drive igennem de indre markspillere. Lars Boldt blev kastet på en lang bold fra Ghulam, og da Jannick senere snittede til keeperen, var det allerede begyndelse til enden, da ingen andre kunne bide sig fast og bygge en halvleg op. Nørrebros kastning var for præcis og Husum evnede ikke at arbejde med hurtigere enere med at skubbe bolden for at modvirke presset. Efter 34 overs var Husum ude for 90, hvor det er værd at bemærke at ekstra var anden bedst med 16. A Banaras med 4 for 22 var dagens bedste for Nørrebro, godt støttet af N Ghulam med 3 for 21.

Nu er 90 jo ikke meget at lave, men det er sket før, at et hold undervurderer modstanderen og går i panik efter at have mistet 4 hurtigere gærder og kollapser. Nørrebro er kendt for at gå den direkte vej med battet og tage chancer, men ikke i dag. Nørrebro kom under pres fra starten, da Husum også kastede nogenlunde tæt med flere ben for appeller til følge, men Nørrebro modstod presset og anfører Togeer og AA Khan spillede sejren fornuftigt hjem. Grænsen var dog knivskarp og med lidt mere held, ville Husum havde haft Nørrebro i større problemer.

Med sejren fører Nørrebro nu 1.division med kun et nederled mens Husum bagefter har 3 nederlag. Med dagens sejr er Nørrebro nu favorit til at rykke op.

PP ( video kommer)

HUSNOR01

LF Boldt 4

HUSNOR03

LF Boldt

HUSNOR06

LF Boldt 4

HUSNOR10

Jannik Wiese 4

HUSNOR12

J Wiese c AA Khan b A Banaras 20

HUSNOR15

Hauke Müller 4

HUSNOR16

H Müller c AA Khan b A Banaras 5

HUSNOR18

F Kleissl lbw b I Sahi 4

HUSNOR21

J Jensen run out(sub) 5

HUSNOR22

Renald Buss 4

HUSNOR24

Hauke Albertsen b A Banaras 3

HUSNOR25

P Warmer b N Ghulam 4

HUSNOR26

T Wiese b Z Mukhtar 1

HUSNOR27

J Nagra c AA Khan b A Banaras 3

HUSNOR31

R Islam c J Krüger b J Nagra 6

HUSNOR29

I Ali 4

HUSNOR33

I Ali b LF Boldt 12

HUSNOR34

W Cheema lbw b H Müller 3

HUSNOR37

N Ghulam går den direkte vej

HUSNOR38

Finn Kleissl appeller forgæves – en af flere

HUSNOR39

N Ghulam 4

HUSNOR41

N Ghulam c J Wiese b R Buss 10

HUSNOR43

AA Khan 4

HUSNOR45

AA Khan ville have 4 men nøjes med 1

HUSNOR46

LF Boldt forsøger sig med en bouncer mod AA Khan

 

HUSNOR100

Jannick Wiese med studenthuen i marken. Det hjalp ikke med huen…….

©2017 Dansk Cricket-Forbund