Nyt fra forbundet – juli 2017

Kære klubber

Sommeren står for døren og derfor får I her en række informationer, som vi tænker kan være nyttige for jer i den kommende tid:

Sekretariatet er åbent hele sommeren
Vi er dog meget ude af huset, lav derfor en aftale ved at ringe eller maile inden du kommer forbi.
(mere…)

KLUBNYT: Forældre rundt om i landets klubber gør mere aktivitet mulig

Vigtige årgange af børn fra Lilleput-rækkerne (Under 13 år), og Drenge-rækkerne (Under 15 år) har 3 forskellige steder i landet oplevet aktive klubhuse i april-juni. Masser af samvær på tværs af klubberne, og gode fælles spisninger, hvor forældre og andre klubhjælpere har gjort en forskel for børnene.
(mere…)

ICC Council Meeting London 2017

En revolutionerende tid for ICC, cricket og med nye muligheder for udviklingen af Dansk Cricket og stemmeret til Associate members er nu en realitet.

I den forgangne uge blev det årlige ICC møde afholdt, hvor alle Full members og Associate members deltager. De lande, der har status som Affiliates, er repræsenteret af en fælles repræsentant.
(mere…)

Fotokonkurrence 2017

Dansk Cricket-Forbund (DCF) afholder
fotokonkurrence fra 7. april til og med 29. september.

Vi modtager både indendørs- og udendørs motiver.
Alle modtagne fotos bliver offentliggjort* på Instagram på profilen danskcricket med hashtagget #cricketfoto2017.
(mere…)

Dobbelt sejr til Svanholm en realitet……(nu med video)

Video Svanholms halvleg

Video Skanderborgs halvleg

 

Hjemmeholdene var blevet udråbt til favorit i weekendends to T20 finaler og virkeligheden blev en helt anden. Svanholm endte med at rende med pokalen i begge finaler og fuld fortjent. I dagens regnpræget finale i Skanderborg lyste Svanholms markspil op og skabte overraskelsen efter en god gærdehalvleg.

Kampen kom ikke i gang til tiden på grund af den våde vejr, men banen i Skanderborg var absolut spilbar i modsætning til i går i Husum. Skanderborg vandt lodtrækningen og sendte Svanholm til gærdet. Skanderborg åbnede kastning med Morten Kristensen, der normal vis svinger enormt med bolden. I dag hvor man brugte de udmærkede nye bolde fra Newbery kunne han kun svinge en lille smule i den første over. Det betød at Saif Ahmed var mere aggressiv indstillet. Alligevel kostede Mosses fire overs kun 17 points. I den anden ende havde Anders Bülow svært med at finde line and length, men alligevel ramte han toppen af Z Kahns gærde med 20 på tavlen. Hamid Shah havde kun et kort besøg, godt grebet af Kamran Mahmood,  så det var Mads Henriksen sammen med Saif, der fik løftet Svanholms halvleg fremad med Saif som den dominerende faktor med 5 seksere. Skanderborg havde introduceret spin i begge ender men Saif straffede, hvis der blev kastet for kort. Med 74 på tavlen fandt Kamran vej igennem Saif og forholdsvis kort efter fulgte Mads grebet på long-on grænsen af “Mosse” Kristensen. Det bragte anfører Zishan Shah til gærdet og han blev krumtrappen nu for Svanholm, især da Amjad Khan snittede Christian Peck til keeper Fr. Klokker. Snart efter røg Hassan Rashid, løbet ud på en af de korte foran gærdet. På det tidspunkt var der 5 overs tilbage så Zishan gik efter alt. Han fik også ram på 2 seksere inden han ofrede sig på halvlegens sidste bold i forsøget på en ekstra point. Svanholm endte med 132 for 7 på de 20 overs. Christian Pecks legspinnere blev Skanderborgs bedste bud med 2 for 23. Kamran Mahmood var ellers heldig som kaster,  at en af kampens dommere Paul Johnstone er uddannet sygeplejeske, da Kamran fik en hamret returbold på fingrene så en kom af led. Det ordende lige Paul på stedet.

Christian Peck blev Skanderborgs hovedperson ved gærdet i det han åbnede med Shangeev Thanikaithasan. Christian stjal det meste af kstningen men han scorede ogås points. Shangev fik kun 4 bolde. På den fjerede drivede han ude i off, hvor det lykkedes en løbende Saif Ahmed at få hånden ind under og tilføje Skanderborg det første gærdetab med 25 på tavlen. Kamran Mahmood blev Christians nye makker. Han nåede ikke meget før han kiksede en drive som blev grebet i cover af Hamid Shah. Christian fik nu følgeskab af Freddy Klokker og det kørte fremad, dog afbrudt af regn. Christians held forlod ham med 62 på tavlen, da hans drive blev glimrende samlet op i point af Hamid Shah. Freddy blev kastet ud den følgende over af Said Ahmeds spin. Anders Bülow og Rizwan Mahmood var nu sammen som de sidste af Skanderborgs “kendte” gærdespillere. Anders gik efter kastningen med det samme og gav en enkelt chance. Mens Rizwan er kendt for at kunne slå bolden langt ud af banen, skete det ikke i dag. Han faldt grebet af Jonas Hneriksen i long-off på et forsøg på en kontrolleret drive. Rizwan slog ikke igennem. Otte points senere forsøgt Anders at slå Saif ud af banen men fandt kun Mads Henriksen i den lange hjørne (cow corner) Med seks gærder nede for 84 var Skanderborg i alvorlige problemer og det blev straks værre da “Moss” Kristensen blev løbet ud på en af de korte. Marcus Knapp kom til, men han kunne ikke klare mirakler, især da han blev udsat for dagens markdetajle fra Hamid Shah med en dirkete indstik fra mid-wicket i gærdet. Løbet var reelt kørt for Skanderborg. Chris Rasmussens drive blev fremragende grebet af Mads Henriksen løbende ind fra off-grænsen. Amjad Khan fik det sidste gærde i den sidste over da Adeel var tvunget til at gå efter det store slag. En fortjent sejr til en fremragende markindsats. Saif Ahmed blev bedste kaster med 2-11.

Landsholdets anfører Michael Pedersen, som stadig har en lysken skade, holdt den første tale efter kampen og fremhævede begge holds indsats især i de våde forhold. Han fremhævede Christians Pecks indsats for Skanderborg, men Man of the Match valget faldt på Saif Ahmed med 49 points som gærdespiller, 2 for 11 som kaster og et fremragende greb. Næstformanden i DCF Søren Henriksen holdt en lille tale og overrakte pokalen til anfører Zishan Shah.

PP

 

SKANSVAN01

Z Khan b A Bülow 7

SKANSVAN02

Saif Ahmad 6

SKANSVAN03

T Premachandran kunne ikke pga. tilbagedriften holde gribechancen men måtte kaster den tilbage på banen inden han gik over stregen. Dette skete 2 gange med Saif som gærdespilleren.

SKANSVAN04

Saif Ahmad 6

SKANSVAN06

Saif Ahmad b K Mahmood 49

SKANSVAN07

A Khan c F Klokker b CP Thorsted 3

SKANSVAN08

H Rashid run out(S Thanikaithasan) 8

SKANSVAN10

Løs chance hvor Chr. Peck får en finger på og derefter må Poul Johnstone kom af vejen

SKANSVAN11

Zishan Shah 6

SKANSVAN12

Zishan Shah 6

SKANSVAN14

Chr. Peck 6

SKANSVAN16

S Thanikaithasan c Saif Ahmad b RB Javed 3

SKANSVAN40

F Klokker+ b Saif Ahmad 9

SKANSVAN18

Chr. P Thorsted c H Shah b Saad Ahmad 45

SKANSVAN20

R Mahmood* c JS Henriksen b H Shah 9

SKANSVAN22

A Bülow c MS Henriksen b Saif Ahmad 7

SKANSVAN23

M Kristensen run out(H Rashid) 0

SKANSVAN24

MR Knapp run out(H Shah) 1

SKANSVAN25

C Rasmussen c MS Henriksen b H Shah 4

SKANSVAN27

A Amjad b A Khan 1

SKANSVAN28

Saif Ahmad får overrakt Man of the Match præmien fra Michael Pedersen

SKANSVAN29

DCF næstformand Søren Henriksen overrækker pokalen til Svanholms anfører Zishan Shah

SKANSVAN30

T20 mestre 2016 – Svanholm

SKANSVAN31

T20 mestre 2016 – Svanholm

Cricket i Esbjerg: Unge løver skaber stærkt sammenhold

Unge spillere har i længere tid arbejdet for at ændre miljøet, så de og deres kammerater kommer mere i idrætsforeningen. Mange idrætter har svært ved at fastholde teenagere, og derfor ville en håndfuld unge løver kæmpe for at ændre denne tendens i deres egen klub. Dette seriøse arbejde anerkender Danmarks Idrætsforbund og Dansk Cricket-Forbund, som lørdag 25.juni uddelte certifikatet for ungdomsarbejdet i Esbjerg Cricketklub Vestjyden.

DSC_0151

Efter en lang vinter, har de unge herre i alderen 14-17 år og deres træner arbejdet bevidst for at forbedre miljøet for unge. De har lavet flere arrangementer for at holde på de unge de har, og få nye ind. Det hele har styrket fællesskabet og vi er klar til at lytte med på bestyrelsesmøderne, mener 14-årige Oscar Hendry som en af initiativtagerne.

DSC_0386

I november tog de fat om at skabe et miljø for et mere synligt ungdomsliv, modsat før hvor seniorafdelingen fyldte meget. Det har derfor været lidt kedeligt at komme i klubben. Og derfor stoppede Oscar Hendry, men han valgte at starte til cricket igen i vinteren 2015, da en af trænerne spurgte mere ind til hvad der manglede i klubben.

Nu oplever drengene madaftener, ture og fede stævner – som denne lørdag, hvor Herning og Esbjerg mødte 2 hold fra Bov IF og Nykøbings Mors med mange ivrige unge under 17 år.

HerningEsbjerg25juni

Samarbejdet mellem Herning og Esbjerg gjorde det muligt for Akademi-juniorerne Oliver Hald (53p.) og Magnus Kristensen (59p.) at vise de nye spillere flot, tålmodigt, teknisk gærdespil over et century-partnership.

27-06-2016, trk

 

Studenterhuen hjalp ikke……….(nu med video)

Video Husums halvleg

Video Nørrebros halvleg

Dagens eneste kamp i de to øverste divisioner var mødet på Mikkelsberg mellem Husum og Nørrebro. Det var altså en top kamp i 1. division.

HUSNOR08

Det første gærdefald for Husum. Lars F Boldt kastet ud af Ghulam.

I typisk dansk sommervejr vandt Husum lodtrækningen og valgte at gå til gærdet. Holdet havde ikke Gerrit Müller med og det gav spekulationer omkring Husums gærdeside. Det begyndte ellers godt for Lars Boldt og Jannick Wiese, som ellers er lige blevet student med hue i marken. Lars Boldt fik lavet et par grænseslag, men Nørrebro kastede tæt og på en god længde. Det gjorde de gennem hele halvlegen og det gjorde det svært for Husums gærdespillere at drive igennem de indre markspillere. Lars Boldt blev kastet på en lang bold fra Ghulam, og da Jannick senere snittede til keeperen, var det allerede begyndelse til enden, da ingen andre kunne bide sig fast og bygge en halvleg op. Nørrebros kastning var for præcis og Husum evnede ikke at arbejde med hurtigere enere med at skubbe bolden for at modvirke presset. Efter 34 overs var Husum ude for 90, hvor det er værd at bemærke at ekstra var anden bedst med 16. A Banaras med 4 for 22 var dagens bedste for Nørrebro, godt støttet af N Ghulam med 3 for 21.

Nu er 90 jo ikke meget at lave, men det er sket før, at et hold undervurderer modstanderen og går i panik efter at have mistet 4 hurtigere gærder og kollapser. Nørrebro er kendt for at gå den direkte vej med battet og tage chancer, men ikke i dag. Nørrebro kom under pres fra starten, da Husum også kastede nogenlunde tæt med flere ben for appeller til følge, men Nørrebro modstod presset og anfører Togeer og AA Khan spillede sejren fornuftigt hjem. Grænsen var dog knivskarp og med lidt mere held, ville Husum havde haft Nørrebro i større problemer.

Med sejren fører Nørrebro nu 1.division med kun et nederled mens Husum bagefter har 3 nederlag. Med dagens sejr er Nørrebro nu favorit til at rykke op.

PP ( video kommer)

HUSNOR01

LF Boldt 4

HUSNOR03

LF Boldt

HUSNOR06

LF Boldt 4

HUSNOR10

Jannik Wiese 4

HUSNOR12

J Wiese c AA Khan b A Banaras 20

HUSNOR15

Hauke Müller 4

HUSNOR16

H Müller c AA Khan b A Banaras 5

HUSNOR18

F Kleissl lbw b I Sahi 4

HUSNOR21

J Jensen run out(sub) 5

HUSNOR22

Renald Buss 4

HUSNOR24

Hauke Albertsen b A Banaras 3

HUSNOR25

P Warmer b N Ghulam 4

HUSNOR26

T Wiese b Z Mukhtar 1

HUSNOR27

J Nagra c AA Khan b A Banaras 3

HUSNOR31

R Islam c J Krüger b J Nagra 6

HUSNOR29

I Ali 4

HUSNOR33

I Ali b LF Boldt 12

HUSNOR34

W Cheema lbw b H Müller 3

HUSNOR37

N Ghulam går den direkte vej

HUSNOR38

Finn Kleissl appeller forgæves – en af flere

HUSNOR39

N Ghulam 4

HUSNOR41

N Ghulam c J Wiese b R Buss 10

HUSNOR43

AA Khan 4

HUSNOR45

AA Khan ville have 4 men nøjes med 1

HUSNOR46

LF Boldt forsøger sig med en bouncer mod AA Khan

 

HUSNOR100

Jannick Wiese med studenthuen i marken. Det hjalp ikke med huen…….

Skoler vil ha’ mere fra cricketklubber

KIF Cricket Skoleturnering 2016

Programmet gav få pauser til de 273 unger i gang på 5 baner

Efter mange års skolecricket i Kolding, så kontakter skolerne selv KIF Cricket for at få mere cricket på skoleskemaet. Årets stævne viser, at klubbens trænerteam har gode erfarne børnetrænere, som forstår at engagere lærerne i idrætstimerne. En af trænerne Steffan Langholz fortæller til lokal TV, hvorfor eleverne sagtens kan lære reglerne på 2 gange.

TrænerStab.PlusDCF

Trænerteamet Steffan Langholz, Martin Pedersen, Rasmus Kirkmand, Christo Botma, og dagens DCF gæst Frederik Klokker

Max sjov og succes
Skolecricket i Kolding oplever elever som kæmper for sejr, og arbejder hårdt for at ramme bolden. Det holdes simpelt med minimum af regler og maksimal cricket-succes. 273 børn legede World Cup Cricket, som de har øvet med deres idrætslærere i skolerne, også efter klubtræneren har været på besøg. Se hvordan TV Kolding fangede børne med larm og sjov 17.juni 2016 

På 3 lokale skoler har bl.a. Steffan Langholz givet cricket tips til lærerne. Lærerne har selv lavet cricket-øvelserne, og det var aftalen for, at cricket-eksperten kunne holde gang i 50 eller flere børn hver gang. KIF’s Steffan uddyber: ”Lærerne er gode til det pædagogiske, og vi (“Cricketfolk”, red.) sørger for at børnene får tips til at gøre det sjovere”

Skolestævner er efterspurgt i Kolding
KIF Cricket har i mange år lagt deres skolestævner på hjemmesiden, hvor flotte foto viser aktive børn i lokalsponseret T-shirts til alle. Se flere foto af de 10 lærer, og mindst ligeså mange klubhjælpere, med kampe på 5 baner, 60 kampe på 4 timer (LINK)  

LÆSTE DU i de sidste uger om aktive skoler andre steder – sjovt for børn!
Brøndby havde mere end 200 spillende
Lærerne forsøger sig flere steder i landet (Kerteminde sjov)

 

22-06-2016, trk

Off day for Kolding

KOLDSVAN2

S Langholz c B Malik b Z Shah 0 – Steffans eneste bold som gik ned af legsiden.

KOLDSVAN05

M Pedersen c B Khan b S Khan

KOLDSVAN09

MC Fentem slap med skrækken før han havde scoret med dette slag.

KOLDSVAN13

MC Fentem 4

KOLDSVAN15

R Kirkmand c S Munir b Z Khan 5

KOLDSVAN17

B Neilsen lbw b Z Khan

KOLDSVAN20

N Nandrajog 4

KOLDSVAN22

Tæt på

KOLDSVAN23

F Havmøller b Z Khan

KOLDSVAN24

S Momand b Z Khan

KOLDSVAN25

Hattrick bolden for Z Khan som var “tæt på”

KOLDSVAN26

MC Fentem c and b Z Khan

KOLDSVAN28

N Nandrajog b Z Khan

KOLDSVAN29

Z Khan 5.0 overs 1 maiden 10 points 7 gærder

KOLDSVAN30

HC Madsen slipper i første omgang

KOLDSVAN32

En chance går tabt

KOLDSVAN34

I Ahmad c S Langholz b R Kirkmand

KOLDSVAN4

S Munir run out(S Langholz)

KOLDSVAN36

Endnu en chance

KOLDSVAN38

B Khan 4

KOLDSVAN40

B Khan tabes

KOLDSVAN45

B Khan 6

KOLDSVAN43

S Alam c S Langholz b HC Madsen

KOLDSVAN47

B Khan 6 og sejren er hjemme

Video begge halvlege

 

Overskriften kunne være massakren i Kolding, men det er nok overdrevet. Men at kampen var færdig før kl. 14 på Koldings lille bane, er man ikke vant til. Svanholm vandt lodtrækningen på en blæserig tør dag og sendte Kolding til gærdet. Intet tydede på problemer til at starte med. Koldings pitch er ukonstant for gærdespillerne  og svær at kaste på på grund af hældningen men Svanholm kastede på længden hvilket gav Kolding problemer. Martin pedersen forsøgt at drive en halvlflugter fra S Khan men snitttede til slip og hurtigt efter blev Christo Botma kastet da han spillede i bak. Bolden klemte overliggene så meget at en landede 2 mater fra grænsen. Stefan Langholz besøg ved gærdet varede kun en bold, som var en udenom i leg men Stefan kunne ikke holde fingrene fra den og blev grebet. Der blev ingen hattrick for Z Shah men i den anden ende kom Z Khan på og han kastede med længde og retning hvilket gav i alt 7 gærder. N Nandrajog og F Havmøller blev kastet ud og efterfølgende bolde men Z Shah fik heller ikke nogen hattrick selv om det var tæt på. Kun Koldings MC Fentern blev ved gærdet i længere tid men han blev faktisk tabt i starten. Han fik bolden over grænsen 2 gangemen blev grebet af kasteren selv i forsøget på at få bolden over marken. Da HC Madsen som sidste man blev kastet ud havde Kolding 53 på tavlen. En kollektiv off day for Koldings gærdespillere mens Z Khan tog 7 gærder for 10 på 5 overs for Svanholm.

I marken kan man sige at det gikk ikke spor bedre for Kolding da de smed mindst 3 gribechancer. Kun Stefan Langholz skinnede da han greb 2 i slip og løb S Munir ud med et direkte indstik. B Khan sørgede for at Svanholm ellers passerede uden flere gærdetab da han slog 2 seksere på HC Madsen og 3 på den anden spinner R Kirkmand. Kolding har det problem at deres bedste kaster Martin Pedersen har en lyskenskade og kan ikke kaste. De savnede ham i sidste uges tætte kamp mod Ishøj men i dag med 53 på tavlen var det måske ligegyldig.

Se video og bedøm selv.

 

Masterklub: Trænerne gør lidt extra i Køge Mini, også med svensk besøg

Årets ministævner er undervejs. Køge gennemførte 11.juni stævnet med gæster fra svenske Lund. Dette satte ekstra kulør på kampene, hvor klubtrænerne fra værtsklubben og gæsteklubberne gjorde et forsøg på at matche holdene ud fra erfaring og fysik.

SvanholmUnge

Svenske modstandere giver børnene i Køge ekstra spænding

Til forskel fra de seks klubber som spillede i Esbjerg lørdag 28.maj, så oplevede børnene i Øst-rækken her i juni kun fremmøde af de 3 aktive sjællandske-klubber i Masterklub-programmet. Dette gav trænerne mod på at tilpasse kampene, så børnene fik passende udfordringer.

Klubsamarbejde giver nye børn en fair debut
Masterklub-programmet har fortsat fokus på, at trænerne giver børnene gode oplevelser. Derfor aftaler trænerne fra AB, Køge og Svanholm at den store aldersspredning 6-11 år må tilpasses, så kampene bliver sjove for alle. AB’s Aadila og Mikkel har flere små med til debut, mens Svanholms Said og Sonnich havde lidt nemmere ved at blande holdene, bl.a. et mix-hold med trænerne Søren og Dennis fra Køge.

køgeUngdomKortGræs

Fædrene i Køge hjælper flittigt til ved ministævnet. Her er dommerne Tommy Jespersen og David Hemmet på det korrekt klippede kommunegræs.

Ved dette stævne havde flere hjælpere i værtsklubben Køge samlet sammen til, at børnene fik lækkerier for en hver smag fra den imponerende grill og slikposer til turen hjem. Grillmesteren Kenneth Jacobsen fik også mulighed for at dele sponsor-tips med de besøgende klubledere i Masterklub-netværket. Som efterfølgende lånte tennis-klubhuset hos naboklubben til at samle op på, at miniput-stævner med par-cricket stadig er en fornuftig form for de mindste.

13-06-2016, trk

 

©2017 Dansk Cricket-Forbund