Per Burmester fil guldnålen overrakt af Changs formand Klaus Bentzen

Per Burmester fik guldnålen overrakt af Changs formand Klaus Bentzen

Tidligere DCF-kasserer Per Burmester modtog fornem guldnål

 

I forbindelse med Aalborg Changs generalforsamling i sidste uge, blev den 86-årige, Per Burmester, Beltoften, Gistrup, hædret med klubbens guldnål.

Han blev medlem af klubben i 1935, og nåede at spille et par år i den ”såkaldte” grusgrav (Skovdalen) ved Hobrovej.

  • Det var vanskelige forhold vi spillede under, siger Per Burmester. Jeg erindrer at det ujævne underlagt var fyldt med flintesten og vi fik konstant flænger på knæene. Det var en stor oplevelse, da vi i 1938 flyttede til anlægget på Provstejorden, der på det tidspunkt var ”langt” ude på landet.

Per Burmester har haft en spændende idrætskarriere i Aalborg, og han spillede knap hundrede førsteholdskampe i cricket i Chang, var leder i Changs cricketbestyrelse i 10 år, 11 år i bestyrelsen i Dansk Cricket-Forbund, ligesom han var holdleder for cricketlandsholdet bl.a. på en tur til Canada i 1974. Foruden cricketsporten har, Per Burmester, også være meget aktiv inden for badminton, hvor han nåede at være, formand, kasserer og bestyrelsesmedlem i Triton i en årrække, ligesom han spillede en halv snes førsteholdskampe, og et væld af kampe på klubbens næstbedste hold. Han blev i 1954 gift med Else Sørensen, Hun var suveræn og vandt mindst et halvt hundrede, Jyske og Provinsmesterskab, i både damesingle, damedouble og mixeddouble. Denne nåede i øvrigt senere at spille på højt plan i LKB, hvor hun også videregav meget af sin erfaring.

I forbindelse med generalforsamlingen kunne Chang også konstatere en blomstrende tilgang af nye medlemmer fra de yngste og helt op til de ældste medlemmer (over 60 år).

  • Det skyldes ikke mindst, at vi har fået den nye kunstgræsbane, som har været medvirkende til at give klubben et fantastisk pift. Det er klubben i centrum og med en voldsom udvikling, pointerer Jens Ørnsholt, dynamisk næstformand i klubben.

 

Per Burmester var og er et umådeligt behageligt menneske, og i de 11 år han sad i DCFs bestyrelse nåede han at opnå stor respekt for det frivillige arbejde han udførte. Ingen i DCF gik forgæves, når man bad Per om at udføre et job i forbundsregi, og det var uanset hvilke form for arbejde, han blev spurgt om, så udførte han det altid med stor ekspertise og flid.  Per Burmester stod i mange år for den berømte ”lille grønne”-turneringsudgivelsesbog, som hans firma trykte i de gode gamle dage. Når man som modstander mødte op på Changs bane på Provstejorden, dukkede Per Burmester altid op, og modtog venner og ”fjender” med et stort smil og varme.

Niels Torp og Jørgen Jønsson