img144

Folmer og konen har 40 års jubilæum

 

 

 

”Ildsjælen” Folmer Christiansen har været formand i Herning i 40 år

Dette er ikke politik, men det gode gamle slogan ”Holger og konen, siger nej til unionen” verserede i mange år i den danske presse som et stort ”hype”.

I Herning Cricketklub har det også været et ”hype”, at ”Folmer og konen” -Kirsten Christiansen, som har været klubbens regnskabsfører i næsten de samtlige 40 år, hendes mand Folmer har været formand i klubben.

Folmer Christiansen, som oprindelig fik sin cricketopdragelse og barndom i Nykøbing Mors, kom efter en ”smuttur” på Fyn, hvor han spillede for B.1909 fra 1963 til 1967, til Herning Cricketklub i 1968, på et tidspunkt, hvor klubben var i en lidt dårlig tilstand, uden ungdomshold og kun et seniorhold.  Folmer blev hurtigt valgt til sekretær, og i 1973 blev han valgt  til klubbens formand, og har været det siden.

I dag står Herning Cricket Club som en af de største i Dansk Cricket-Forbund, takket være Folmers store arbejde og interesse i klubben. Ved siden af det store arbejde Folmer har udført for Herning CC, har han bestridt et hav af bestyrelsesposter i andre organisationer, og gør det stadigvæk, som det vil komme for vidt at remse op ved denne lejlighed

I Folmers periode, har hans kone Kirsten været med hele vejen, og støttet sin mand med det store arbejde, som naturligvis har taget meget af ægteparets fritid, men også givet dem mange gode oplevelser. Dette store arbejde har sandelig ikke været forgæves. Kronen på værket var nok da klubben vandt sit første senior-DM i 2009, men kender man Folmer, er det måske mere mindeværdigt, at klubben i hans periode har vundet 7 danske ungdomsmesterskaber udendørs, samt 2 mesterskaber i damecricket.

Undertegnede har i mange år haft den store fornøjelse, at arbejde sammen med Folmer i mange sammenhænge, og kan roligt konstatere, at han er en af de største idrætsledere dansk cricket har fostret.   

I hele sin formandstid har Folmer formået, at uddelegere klubbens opgaver på bedste vis. En leder som Ivan Thomsen, blot for at nævne en, som har haft en stor betydning for klubbens ungdom, er et godt tegn og produkt på Folmer og klubbens forståelse for, hvor vigtigt det er med gode ledere, for at lave en sund og udviklingsrig cricketklub.

Herning Cricket Club afholder reception for Folmer Christiansen på lørdag den 21. september i klubhuset på H.P. Hansensvej 6, kl. 13.00

Jørgen Jønsson