DK - schweiz and T 20 039

 

                                   Flotte faner danner rammen om den internationale drengeturnering på Svanholm Park

 

Favoritterne Danmark og Holland vandt deres første kamp mod henholdsvis Schweiz og Luxemburg på førstedagen på Svanholm Park hvor solen baggede ned over de opsatte U.15.landshold hos de 4 deltagende lande. Begge sejre var overbevisende, og i denne omgang beskæftiger vi os kun om kampen Danmark-Schweiz.

DK - schweiz and T 20 042

                                                                   Danmark i marken

 

Det danske hold vandt lodtrækningen og valgte at gå i marken – man må håbe at danskerne vælger at gå til gærdet først  i morgen mod Luxemburg, hvis man bare nogenlunde skal have noget ud af dagen, hvor Danmark og Holland klart virker en klasse bedre end modstanderne.

Schweiz, som er et noget ubeskrevet blad i den europæiske cricketverden, startede stille og roligt ved gærdet og havde store vanskeligheder med at score, når de danske kastere bowlede op til deres bedste. Det gjorde de ikke hele tiden, og det benyttede især deres topscorer og åbningsgærde  Aidan Andrews sig af i de perioder hvor danskerne ikke levede op til deres standard, og han scorede 61 points. De Schweiziske spillere gjorde faktisk det de skulle, når man tager deres teknik i betragtning, nemlig at vente på at de danske bowlere ville levere nogle mindre gode bolde, og derfor lykkedes det Schweiz at score respektable 155 på 39 overs.

Bedste danske kaster var Shangeev Thas med imponerende 6 gærder for kun 19 points med sin konstante bowling. Magnus Kristensen, som bowlede for frontvendt og dermed kastede for mange løse bolde i off tog 1 for 15  på sine 4 over med 6 udenom. Jonas Henriksen, som bowlede to gode overs efter en lidt dårlig første over fik 1 for 22 og Oliver Damgaard, som havde lidt problemer med retningen og sine nye cricketsko tog 1 for 32.

Opmuntrende gærdespil af danskerne især af Markus Knapp

Efter en lidt rolig start, kan det nok være at den danske gærdeside begyndte at vise tænder, da Markus Knapp og Saud Munir mødtes i en 2-gærdestand på 90 points. Her overstrålede Markus Knapp alle med sine gode håndled og sit velkoordinerede tekniske spil. Dette lille boldtalent gav store prøver og beviser på en stor fremtid, hvis han formår at udvikle sit spil yderligere. Han skal nok tænke på at ændre sit batløft noget højere og nok også at komme helt frem med vægten i sit forwardspil, men dette behøver kun at være et spørgsmål om tid, så har vi i lille Knapp en kommende storspiller. Også anfører Saud Munir gjorde det  godt  og scorede 43 vigtige points inden han blev grebet ud. Markus Knapp blev topscorer med 52 points.Vi passerede for tabet af 4 gærder.I morgen spiller Danmark kl.11.00 mod Luxemburg, inden det på onsdag  går løs om den endelige turnerings sejr mod ”arvefjenden” Holland, der godt nok møder op med et noget yngre hold, men tydeligt nok alligevel besidder den klasse, som hollænderne normalt præsterer i ungdomsturneringerne.

DK - schweiz and T 20 046

                              De tre danskere der gjorde det bedst, Sanngeev Thas, Horsens, Saud Munir Svanholm, Markus Knapp, Skanderborg

                                   

                                 Jørgen Jønsson

 

Resultaterne

Denmark U15 v Schweiz U15