En af dansk idræts største boldtalenter gennem tiderne Henning Hauth er død 80 år gammel.

 

Henning var et multitalent og dyrkede på et tidspunkt 4 idrætsgrene? bordtennis, cricket, fodbold og tennis på absolut topplan.

 

 

 

Han var med på det første cricketlandshold i 1954, der spillede mod det stærke engelske universitetshold Oxford i Hjørring.

I cricket var Henning, som i de andre idrætsgrene han dyrkede, en elegantier, der ikke behøvede at modtage mange bolde, før han var i stand til at udvise sit store og underholdende repertoire.

 

Senere mødte jeg ham personligt i flere sammenhænge i idrættens tjeneste? bla. mens han var en meget vidende sportsjournalist hos Berlingske Tidende og mange år i Danmarks Radio, og som oldboys – bordtennisspiller, og som en god samtalepartner ved mange lejligheder om alt indenfor idrætten. Han var altid meget interesseret i, hvad der foregik i dansk cricket og var i de sidste år meget glad for at følge med i hvad der skete, når vi i det nye år sendte vores årsskrift til ham.

 

En anekdote jeg aldrig glemmer: En sekunda kamp i cricket for over 50 år siden, hvor min gamle formand i Svanholm Torben Jensen stod ved gærdet og Henning bowlede. Henning tog i kampen 8 gærder for sin klub AB, men kunne ikke få ”plankeværket” Torben ud. Derfor stoppede han op, og spurgte ham hvad han skulle kaste for at få ham til at angribe bolden. Torben svarede ved at gå frem på pitchen og pege på et område, og sige, ”hvis du bowler der, vil jeg gerne prøve at slå til bolden”.

 

Vi vil huske dig Henning

 

Jørgen Jønsson