Zeshan Shahs dag med forhindringer

Turneringens første rigtige overraskelse indtraf på Svanholm Park, hvor Esbjerg ret overbevisende slog sidste års mestre Svanholm med 4 stående.

Det var en dag, hvor Esbjerg klinisk udnyttede, at Svanholm havde fået det forkerte ben ud af sengen på flere ledder. Esbjerg var uden Hamad Zaman , men ikke så svækket som Svanholm, der manglede de sygemeldte Thomas Hansen, Søren Vestergård og Bobby Chawla.

Svanholms gærdeside præsterede et langsomt sammenbrud med 4 ude for 37 efter tyve overe. Siden arbejdede holdet sig lidt op ad, men Esbjergs kastning med Peer Jensen i spidsen holdt length and line, selvom markspillet er set mere ekvilibristisk. Svanholm endte med 151 points uden nogen gærdespiller var ovenpå – og med en Henrik Øre blomstrende med 4/16.

På en hurtig bane og en græspitch, som ikke gav megen hjælp til kasterne, var denne score altid opnåelig, hvis gærdespillerne holdt koncentrationen. Da Svanholms kasteangreb viste sig at lide af manglende gennembrudskraft skulle der allerede midt i halvlegen ske noget forunderligt, hvis Esbjerg ikke endte med palmerne i favnen.

Esbjerg har tit og ofte været tilbøjelige til at slå på tværs både i pressede og ikke pressede stunder, formentlig fordi banen i Esbjerg er lille og man kan komme af sted med det, men her holdt de fleste sig disciplinerede og ventede på det løse, der løbende kom.

Zeshan Shah (49) var virkelig den, der først og fremmest bar Esbjerg. Utvivlsomt en særlig glæde for ham at vise sine kvaliteter mod sine gamle fæller. Hvis bare han kunne spille og være så disciplineret altid, så ville det ikke have indtruffet en afbrudt landsholdskarriere.

I øvrigt kan han takke Husum for, at han overhovedet kom. Da han ikke var til stede i Esbjerg til afgangstiden, kørte Esbjerg i overensstemmelse med Peer Jensens principper, men Husum kom senere forbi på deres vej til Glostrup