Husum tabte for første gang i 1. division

 DSC_1083

Zameer Khan bowlet af Henrik Øre som første mandefald hos Svanholm

Svanholm-Esbjerg må utvivlsomt tage præmien for at være årets sejtrækker eller sejpiner kan man også kalde det.

Ja den varede så længe, så Svanholm måtte se 6 strafpoints lagt til Esbjergs score, fordi holdet afviklede sine overe umanerligt langsomt.

Havde Esbjergs Martin Øre holdt lidt længere end han gjorde, kunne det meget nemt være blevet en Esbjerg-sejr og dermed fornyede muligheder i bunden for vestjyderne.

Som femte gærde sammen med Jacob Rubin ikke blot satte Øre scoringstempoet op, så Esbjerg nogenlunde var på niveau med Svanholm, der havde høstet 225 points på de 50 overe, men han gav også Esbjerg håb. Midt i mellem en del playing og missing hamrede Øre  et antal grænseslag ud sammen med den mere afdæmpede Jacob Rubin (32). Men da Øre gik efter at have lavet 33 i over nr. 33 ved totalen 141 var det begyndelsen til enden, selvom den spillende træner A. Kerr (26) præsterede en af sine bedre halvlege under sit danmarksophold. Esbjerg skulle score 12 i den sidste over, men mistede i stedet et gærde og endte med 216 incl. de 6 strafpoints.

Esbjerg fik en solid start takket være keeperen Craig Knight (25) og Henrik Øre (21), der først skiltes ved 56.

Svanholm havde igen i nødens stund gravet Søren Vestergård frem fra retirement, men Esbjerg vidste åbenbart ikke, at han er tidligere professionel og holdt stort set stand overfor ham, så det var Basit Javed med 4/31, der var the ”pick of the bowlers”.

Svanholm kunne takke to store drop i slippen for at begge åbnere Taha Ahmed (30) og Zameer Khan (24) ikke havde været ude i en af de første overe. Nu skiltes de først i over nr. 12 ved 53 og der var senere bistand af især Mads Henriksen (41), der skabte totalen på 225, der knap nok var nok. Esbjergs A. Kerr tog 4/41 med sine legspinnere.

DSC_1206

Esbjergs Kerr bowles af Henrik Saxe og ballet er forbi for Esbjerg

Glostrup var igen – hjemme mod Herning –  uden Andy Lambert og Peter Paulsen, der kan give holdets smalle midte substans. Samtidig er holdet hårdt ramt ved at Rasmus Kofoed (håndskade) og Steffen Langgård (lægeforbud mod nogensinde mere et holde et cricketbat i hånden mere) ikke er med mere i år. Så da Herning var igennem Bashir Shah (23), Johnstone (16) og ”dangermanden” Aftab Ahmed (snuppet på Slebsagers kastning for 2) havde man egentlig forventet en glostruptotal under 100. Man Martin Jensen har sin anden ungdom – her med 43 på 76 bolde  – og holdt sammen på en gærdeside, der i alt præsterede 141 på 40 overe.

Tre herningensere – heriblandt Lars Hedegård – var ude for 20, men engang i mellem klikker det for Troels Thøgersen og de skete ved denne lejlighed. 71 not out på 85 bolde og Herning vandt med 5 gærder og passerede i over nr. 36.

  1. divsion med sensationssejr af Nørrebro og absurditeter i Odense

Det var et af de sidste udkald for Aarhus, hvis holdet skulle gøre sig håb om et forlænget ophold i 1. divsion, da holdet ude mødte et af de andre bundhold Albertslund.

Men det var synd at sige, at den opblussen hos holdets gærdespillere, der har været i de to sidste hjemmekampe, kunne gentages ude. Man skulle ellers mene, at Aarhus kunne føle sig hjemme i Albertslund, der sammen med Aarhus har landets to sidste kokustæppepitche i de to øverste rækker. Den slags forvinder til næste år. Aarhus var ude på 30 overe for 67 (M. Atif 4/20, A Javed 3/9) og det passerede Albertslund for et gærde på 13 over (M. Atif 38 n.o.).

Årets mest absurde halvleg må have fundet sted i Odense, hvor Svanholm II lavede 294 for  alle på 36 overe. Det var nærmest noget med et grænseslag på hver anden bold (Sair Anjum 56, Bilal Khan 54). Ni mand slyngede armen hos Odense og trakterede med 44 ekstra.

Man skulle tro, at det var en 36 overs kamp, for Odense holdt stand lige så længe og ende med 180 (åbneren A. Ahmad 56, nyanskaffelsen fra Australien M. Cohen 45, Saif Ahmed 4/15). Svanholm pyntede på Odenses score med 36 ekstra.

Og vi slutter med lørdagens store overraskelse.

Nørrebro var for anden uge i træk i Husum og var stærkt presset af en ubehagelig situation i bunden, men at det skulle kunne føre til, at gæsterne kunne tilføje hjemmeholdet årets første nederlag, det var uventet.

Husums sædvanlige gærdestjerne i form af Gerrit Müller præsterede ikke og der skulle en tiende gærdestand med Jörg Krüger (46) som hovedaktør til at bringe 50 på tavlen, så den endte på 212.

Nørrebro havde medbragt I Sahi (3/37) med en fortid i Hvidovre og KB og nogle år i Nørrebro, som var nyttig. Ikke blot som kaster, men også som gærdespiller med 38. Det var ellers gamle kendinge i form af R. Islam (54) og J. Ashraf (43) , der var hovedaktører, da Nørrebro passerede i over nr. 44 for seks gærder. Renald Buss 3/45).

SN