DSC_0040

DSC_0053

Esbjerg har i kampen mod Svanholm fået has på øverst Mads Henriksen og nederst Mati Malik – begge fra Svanholms juniorhold – men da havde de to battet Svanholm udenfor Esbjergs rækkevidde. Kasper Rubin er begge gange kasteren

Det var en rigtig “sidste weekend”- afslutning, som man ser det år efter år. Hold, der ikke har noget rigtigt at spille for, stiller op uden ”stjerner” og skaffer derved ”uskyldige” i problemer.

Mestrene Skanderborg stillede op til omkampen mod KB uden brødrene Michael og Carsten Pedersen og fik ”en på hatten” af KB, der derved fik nemmere adgang til sølvmedaillerne. Glostrup tog til Herning uden anfører Aftab Ahmed og tabte stort til Hernings veteraner. Det kan – under meget usandsynlige omstændigheder – medføre, at Glostrup ender som nr. næstsidst i elitedivisionen, hvis holdet taber stort til Svanholm søndag og Kolding samtidig vinder stort over Esbjerg, der ikke har noget at spille for, idet holdet er nedrykker efter at det også tabe omkampen til Svanholm.

Hvem, der muligvis/muligvis ikke ender på bronzepladsen i elitedivsionen, er så indviklet at forklare, at vi afstår. Læserne vil komme til at kede sig over en sådan udredning.

Samme situation i 1. division, hvor Husum ej heller var i bedste opstilling i Odense og tabte, hvilket gav anledning til usikkerhed om hvem, der rykker ud her.

Vi tager først elitedivisionen, hvor mestrene Skanderborg fik hvad man må betegne som en mindre endefuld af favoritterne til sølvet KB.

Det kunne kort forklares ved tre ting:

  1.  Flot indsats af brødrene Shah hos KB. Zishan lavede 59, Hamid Shah 52 og lagde derved fundamentet til, at træner Aftab Ahmed (72) kunne dreje gaflen rundt i Skanderborgs talrige, men ineffektive kasteangreb (otte kastere blev benyttet), så KB endte på 214
  2. At brødrene Carsten og Michael Pedersen ikke havde taget turen med til København
  3. At Frederik Klokker blev løbet ud efter kun at have modtaget seks bolde af et indstik direkte i gærdet helt ude fra ydercirklen af Zishan Shah

DSC_0067

Fra KB-Skanderborg. Skanderborgs Cristian Peck batter.

Mohammad Farooq tog imponerende 3/19 på 10 overe for KB, mens tilbagevendte Haman Zaman (29) toppede for Skanderborg, der var ude for 123.

Esbjerg havde sikret sig adgang til en omkamp mod Svanholm efter en protestsag efter tabet sidste uge til Svanholm. Esbjerg fik medhold både hos DCFs turneringsudvalg og senere hos DCFs amatør- og ordensudvalg, der begge klarede at behandle den meget principielle protestsag på under en uge, hvilket er  flot og effektivt, men også tvunget af omstændighederne, da en evt. omkamp senest kunne spilles lørdag.

Esbjerg skulle vinde omkampen mod Svanholm (og søndagens kamp mod Kolding) for at undgå direkte nedrykning. Esbjergs nederlag blev imidlertid større i omkampen end i den første kamp og vestjyderne må derfor gå den tunge gang, hvilket kan undre lidt, da Esbjergs hold ikke er så tosset endda.

DSC_0013

Svanholms topscorer Zameer Khan i sving

Mod Svanholm var Esbjergs hovedproblem i virkeligheden at Esbjergs markhold ikke havde ”damp” til at holde den gående i hele kampen. Svanholm havde det i lange perioder ikke nemt, men en fjerdegærdestand mellem Mads Henriksen (31 på 59 bolde) og Mati Malik (34 på 58 bolde) var vindende, selvom underholdningsværdien var behersket. De to skiltes ved 170 i over 43 og havde Esbjerg ikke med meget uorden i kastningen ladet de sidste forhøje med 46 på 7 overe, så havde Esbjerg haft en rimelig total at gå efter. Svanholms Zameer Khan åbnede og fik aldrig en kant på diverse outswingere, selvom han prøvede og endte som topscorer med 54. 5/52 til Esbjergs Kasper Rubin.

DSC_0066

Martin Øre splitter pindende hos Henrik Saxe-Hansen

Nu hed totalen 218, som Esbjerg skulle indhente for at have en chance for at undgå nedrykning. Det blev for svært, fordi Svanholms åbningskastere Mads Henriksen (8 runs på 6 overe) og Rocky Chawla (17/1 på samme antal overe) satte Esbjerg under gevaldigt pres og efter halvdelen af overne stod med 70/5. Svanholms offspinner Tarandit Singh endte med 3/36, da Esbjerg blev tvunget til forcering til sidst.  Esbjergs Atif Jamal, der ellers er kendt som en hårdtslående herre, kunne ikke  holde scoringstempoet, selvom han lavede rosværdige 57 (på 110 bolde).

DSC_0076

Martin Øre bowles af Basit Javed og dermed røg Esbjergs sidste virkelige håb.

DSC_0096

Asif Jamal stokkes ud på Tarandit Sings kastning. Kampen er forbi og Esbjerg nede

DSC_0022

En elitedivsionskamp Svanholm-Esbjerg i baggrunden og en 1. divisionskamp Svanholm II-Aarhus på samme baneanlæg samtidigt er ikke hverdagskost

 

  1. division

Her skete det helt aparte, at AB, der ved en sejr ude over Nørrebro kunne have sikret sig oprykningskamp, tabte og dermed i stedet er i fare for at rykke ned. AB er tvunget søndag til at tage til Husum i en omkamp. Taber holdet kan det ende i en trekantsituation med Odense og Albertslund. Sidstnævnte skal dog vinde over KB II for at de tre hold kan ende lige. De tre holds kvotienter er så tæt på hinanden, at alt kan ske.

Nørrebro startede på Kløvermarken med 191/9, hvoraf åbneren I Ahmed lavede 44 og J. Ashraf 38. AB ikke så langt bagefter som den første halvdel af gærdesidens sammenbrud kunne give frygt om. U-19landsholdets keeper S. Saeed 28 og T. Khan (34) hævede i en syvende gærdestand fra 85 til 153, men AB all out for 170 ( J. Tauqueer 3/26).

Og Husum – den sædvanlige for cricket og for holdet utilfredsstillende sang. Når holdet ikke kan nå mere (som f.eks. her at rykke op), så spiller førstestjerne Gerrit Müller fodbold og de andre – formentlig demotiverede – må klare ærterne.

Men med henblik på det fornyede ophold i elitedivisionen er det absolut ikke nogen reklame, at holdet  taber til Odense, fordi det mangler – muligvis – et par stykker. Husum indledte med 171 ( Lars Flemmning Boldt 53) , 3 odenseanere ude for 29, 4/142 takket være IQ Ali (62) og åbneren A. Ali (52). Odense passerede for 5 gærder på 34 overe. De står ikke og fedter i det i den by.

Rutsjebanefører topscorer

DSC_0035

Rutsjebanefører Bilal Khan, der gav Aarhus en tur i gyngerne

Aarhus sluttede sin tilværelse som 1. divisionshold ved at tabe til Svanholm II. Kampen blev spillet på den mindre bane 2 på Svanholm Park, da Svanholm I spillede omkamp mod Esbjerg på bane 1. Aarhus kaster altså ikke så tosset og havde 4 svanholmere ude for en tyve stykker og 6 ude for omkring 40. Men Svanholm II har en rutsjebanefører fra Tivoli ( det er han altså !!!), der kun spiller, når han har fri fra rutsjebanen, der som kendt kører i weekenderne. Denne  herre Bilal Khan er ikke sjov at møde på Svanholms bane 2. En hårdtslående spiller med behersket teknik, men med et blændende øje, der kunne have været landsholdsspiller, hvis han var startet som barn. Nu har han kun spillet i to år og lavede 67 og fik bistand af Bobby Malik (33). Svanholm endte med 194, Aarhus på 103 (Anders Grønlund 28, Sahadat Riaz 5/30).

DSC_0072

Aarhus-topscorer Anders Grønlund batter til Waqasali Yasins kastning

SN