Esbjergs anfører Kasper Rubin gik forrest i den endelige sejr over Copenhagen

Esbjergs anfører Kasper Rubin gik forrest i den endelige sejr over Copenhagen

Kasper Rubin tog sin anførerrolle på sig og blev den afgørende faktor

Man kunne høre stemningen langt væk, da referenten nærmede sig Tingbjerg. Der var stemning og fest fra starten af i den afgørende kamp mellem Copenhagen og Esbjerg, hvor følelserne måske nok var mere uden på klubblusen hos Esbjerg, end hos de godt kæmpende Copenhagen-spillere.

Copenhagens formand Sheikh Saleem havde ellers sørget for højtaleranlæg til brug for kommentarer til kampens forløb, men samme Sheikh havde gjort regning uden vært, da DCFs turneringsleder Khokhar mødte op med et forbud om, at Copenhagen ikke måtte bruge omtalte højtaleranlæg, med motiveringen, at det ville forstyrre den vigtige kamp, og ikke mindst ledelse (dommerne), som måske ville blive forstyrret af disse eventuelle mærkelige kommentarer. Lidt synd for Sheikh, der virkelig havde lagt op til en festlig kamp. Referenten husker det sidste forsøg i den retning, var da jeg som landstræner i 1989 ved den store begivenhed, da Australiens Testhold, der lige havde gennembanket England, i den klassiske ”rubber”, og efterfølgende tog sig tid til at besøge Danmark for at spille to kampe, hvor der totalt var over 3000 tilskuere til de to kampe i Brøndby og Slagelse. I den forbindelse havde jeg fået den tidligere medie-legende Gunnar Nu Hansen til at komme og speake noget af kampen. Det gjorde han, for to flasker rødvin, men jeg måtte nærmest stoppe ham, da han ikke ville hjem før kampen var slut. Dette indslag husker jeg ikke blev omtalt som upassende, men det var også bare en ”ligegyldig” international kamp mellem verdensmestrene og Danmark ( den gang rangerede vi som værende mellem de 15 bedste nationer i verden), som turneringleder Injam Khokhar forklarede.

Selve kampen mellem Copenhagen og Esbjerg havde egentlig et lidt mærkeligt forløb. Esbjerg startede meget forsigtigt  og havde det meget svært under de forhold, som altså ikke blev forstyrret af højtalere. Den eneste  der i starten rigtig blev hængende af Esbjergs gærdespillere, var unge Magnus Kristensen(35 på 59 bolde), som udviste en stor moral, under de pressede forhold.

Copenhagen, som vandt 2.division, må vente med et avancement

Copenhagen, som vandt 2.division, må vente med et avancement

Senere var det anfører Kasper Rubin, der sammen med S.  Tapley havde en sidstegærdestand på  63, der sørgede for at Esbjergs total kom op på 159 for alle. Kasper scorede 60 vigtige not out på 107 bolde.

Denne total kunne Copenhagen ikke at spille op til- havde 7 ude for 40- men fik skrabet 101 points sammen, og var ude på 37 overs. Topscorer var Nawaz med sølle 14 points. Hvis ikke ekstra med 43 havde hjulpet Copenhagen, var det gået helt galt. Anfører for Esbjerg Kasper Rubin tog 4 gærder for kun 10 points på sine 10 overs, og han var, frem for alle, Esbjergs redning, sammen med unge Magnus Kristensen, og Esbjerg kunne således ånde lettet op som værende 1.divisionsklub også i næste sæson, mns Copenhagen har tilspillet sig adgang til den nye landsomfattende 2. divison.

Jørgen Jønsson