Viborg HK Logo

 

Det nye Sports Academy Viborg

Af Jørgen Jønsson

Hvis der skulle være nogle unge cricketspillere, der i det nye år har gået med et ønske om nytænkning i Dansk Cricket-Forbund, er der her en stor mulighed for at få dette ønske opfyldt.

Hvis dette nytårsønske går på en større udfordring for ungdomseliten, så er der håb forude. Det nye projekt–Sports Academy Viborg- bliver en realitet til august, og så vil der virkelig blive tale om en ”gulerod”, for de danske crickettalenter som sjældent set tidligere.

 

Måske en potentiel kommende academi-stjerne fra Drenge DM

Måske en potentiel kommende academi-stjerne fra Drenge DM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen tvivl om, at dette tiltag vil være en nødvendighed, hvis dansk cricket skal bevare sin status i international cricket, og måske på sigt, at kunne komme lidt højere op på rangstigen.

Hvad angår dette nye Sports Academy Viborg, må man håbe, at også de mange unge DCF-medlemmer med anden etnisk baggrund, får interesse for projektet, og en god dialog med deres forældre, således, at også denne store del af vores cricketmæssige fællesskab vil blive rigt repræsenteret i dette nye akademitiltag. Vi er meget glade for, at akademiets to ambassadører Amjad Khan og Frederik Klokker på forhånd har sagt ja til at hjælpe den daglige akademitræner Lars Hedegaard med træning og nytænkning i det omfang der bliver brug for dem.

Som nævnt, er dette nye tiltag i sig selv ikke nok. Der skal være en stor enighed og engagement fra både spillere, trænere og ledere, hvor man giver hinanden håndslag på, at der her anderledes skal arbejdes og udvikles en mere helhjertet ”eliteånd” vil jeg kalde det. Hvis man ikke vil ofre dette arbejde, er det ”spildte guds ord på Balle Lars”.

Man hører så tit, der skal nytænkning til, hvis dansk cricket skal overleve. Ja, det er nok muligt, men nytænkning gør det ikke alene. Hvis deltagerne/medlemmerne ikke er 100 % med på den udvikling- og her er vi nok nødt til at se i øjnene, at vi i dagens nuværende cricket-Danmark, måske skal operere i et helt andet felt, hvor vi netop prøver andre metoder og slagplaner.

Omtalte tiltag vil være, om ikke revolutionerende, så dog et stort skridt i den rigtige retning med henblik på udviklingen i det internationale ungdoms-elitearbejde.

Skulle der sidde nogle unge spillere, der endnu ikke ved særlig meget om ovennævnte nye tiltag i Sports Academy Viborg, er de meget velkommen til at kontakte undertegnede på 36755935.

Jørgen Jønsson