Carl Veng er død 83 år gammel

Carl Veng havde sin storhedstid som aktiv cricketspiller i 1950erne, hvor han som en meget præcis medium pacebowler var en væsentlig faktor til, at Akademisk Boldklub (AB) vandt det første officielle danmarksmesterskab i Dansk Cricket-Forbunds første år (1953) som et selvstændigt forbund under Danmarks Idræts-Forbund (DIF).

 

Carl Veng var sammen med den nylig afdøde AB’er Henning Hauth med i den første cricketlandskamp mod det stærke engelske universitetshold fra Oxford i 1954. I denne kamp var han en af det danske holds bedste spillere med en fornem allround indsats, hvor Carl Veng kastede 19 overs med kasteresultatet 2 gærder for 38 points, og han formåede som gærdespiller nummer 11 at score 26 not out.

 

Carl Veng var en gentleman ud i cricketspillets ånd og var altid meget hjælpsom over for de yngre fremadstormende spillere, som skulle have et råd med på vejen. Det gjaldt både medspillere og modspillere.

Carl Veng sad i DCFs bestyrelse i 1955 og 1956

I sæsonen 1965, hvor AB i den sidste kamp mod Svanholm skulle vinde for at overleve i 1. division, havde akademikerne gravet ”kastetvillingerne” Thomas Provis og Carl Veng frem til den afgørende kamp. Carl Veng blev Match-vinder ved at tage i alt 10 gærder i to halvlege mod de modløse spillere fra Svanholm, hvor undertegnede var en af dem. Denne præstation gav Carl Veng en flot omtale i de to store aviser Berlingske Tidende og BT dagen efter kampen.

 

Carl Veng, som var uddannet cand. jur., var i det mest af sit arbejdsliv ansat i Havnevæsenet og Københavns Havn, hvor han i 1998 blev pensioneret som vicedirektør.

 

Carl Veng (tv) bliver stokket ud i 1957 mod B1909

Jørgen Jønsson