Neil Foster bowler mod Indien i 1985

I 1985 blev Neil Foster det store samtaleemne da han tog 11 gærder mod Indien

Dansk crickets gode ven, og dengang assisterende landstræner Neil Foster, der i Peter Palle Klokkers landstrænerperiode var en fantastisk medtræner og et meget vigtigt led i det gode team, som også bestod af gærdetræneren Graham Saville, er vist nok lige blevet 50 år. Her 27 år efter den meget omtalte meriterende store testsejr over Indien, der dengang talte så gode spillere som Gavaskar, Azharuddin, og Kapil Dev, er denne kamp igen blevet ”samlet” op af de engelske historikere, hvor især Neil Foster, blev udskreget som den helt store helt efter hans eminente fastbowling i to halvlege på Chidambaram Stadium i Madras i den 4. test.

Neil Foster tog sammenlagt 11 gærder for 163 points på hans 53 overs i denne fantastiske kamp, hvor England samtidig lavede scoringsrekord mod Indien, da de scorede 652 for 7, og hvor de to veloplagte engelske gærdestjerner Fowler og Gatting begge lavede et dobbelt Century på henholdsvis 201 og 207 points. Dengang som nu, hvor debatten går på, hvis Indien skal tilbage som verdens bedste cricketnation, skal indstillingen til markspillet og den fysiske træning forbedres. Svaret på hvorfor inderne ikke tillægger det vigtige punkt en større betydning, er måske alle de penge, der er kommet for hurtigt og måske for nemt, i de store indiske turneringer, hvor de gode unge spillere meget tidligt bliver forgyldt, og ikke i samme grad interesserer sig for det noget mere udmarvede testcricket.

Tidligere landstræner Klokker og Foster snakker taktik

Takket være de tre spillere, fastbowleren Neil Foster, der tog Gavaskars gærde i begge halvlege, samt de to gærdespillere Gatting og Fowlers dobbelt Century, som skete for første gang i Englands hidtidige 610 testkampe, vandt England kampen med 9 stående gærder.

”Fozzie”, som var Neil Fosters øgenavn, spillede faktisk kun med i de to ud af 5 testkampe i serien ude i Indien(skader), men han endte som turens langt billigste bowler med sine sammenlagte 14 gærder for 286 points med et gennemsnit på 20,42.

 

Jørgen Jønsson