Af Bilal Shah, Taastrup

Oprykningskamp 2. division øst :Nørrebro II – Taastrup

photo

Taastrup oprykkere har tydeligvis ikke træning i den standsmæssige “mesterskabsvinderopstilling”, men her er de altså på deres måde

 

Kampen blev flyttet fra Kløvermarken til Ishøj, fordi vandaler havde hær hærværket Nørrebros kunstgræspitch. De havde grillet på  god længde- pitchen totalt ødelagt og umulig at spille på. Et deprimerende syn for alle, da de ankom søndag morgen.

En heftig rundringning rundt til øvrige københavnske  klubber gav resultat hos Ishøj, der venligst gav tilladelse til at bruge deres bane, så aktørerne tog til Ishøj, hvor kampen startede kl 12 og blev  reduceret til 40 overs af dommerne Injam Khokhar og Ihtesham Aslam (begge KB’er) pga. det sene starttidspunkt.
IMG_3026

Der var engang en kunstgræspitch

DSC_0274

Og her fra en anden vinkel med Nørrebros nye klubhus – ikke helt færdigt – i baggrunden

Nørrebro vandt lodtrækningen og valgte at kaste først. Nørrebro havde erhvervet 3 bowlere fra en ukendt klub i Tingbjerg og de gav Taastrup problemer med det samme pga. overskyet vejr og boldens bevægelse.

Især Khokhan viste meget kontrol over bolden og fik 3 hurtige gærder i første spell. Tåstrup var 27/4 i 8. over. Det så ud til at ende ret hurtigt.

Men Sammi Khan og Nadeem Sheikh begyndte at genopbygge halvlegen ved hjælp af fornuftigt gærdespil og enere og to’ere.

Store grænseslag var ikke nødvendige på den stor Ishøj- bane. Man kunne hurtigt mærke, at Nørrebros mark faldt sammen efterhånden som de to battere  absolut ingen chancer gav.

De havde et partnership på 104 runs, hvilket  bragte Taastrup tilbage i kampen. Nadeem Sheikh gik for 48 og Sammi Khan nåede 51.

Efter deres fald i henholdsvis 33. og 34. over havde Taastrup bygget en platform, hvorfra de kunne accelerere.

Det var lige præcis det Munib Haq gjorde med 35 på ca. 20 bolde. Med lidt bidrag fra lavere middle order endte Tåstrup med 185/8 efter 40 overs.

185 så ud til at være en god score taget betragtning , at Taastrup har en flerdimensional kastning. Men Nørrebro havde en bred gærdeside inkluderende Mukhtar Butt – den mangeårige tidligere førende særdeles slagkraftige 1. holdsspiller, som har gjort comeback for Nørrebro II i de sidste par kampe.

Han viste dog også at være den eneste som reelt gjorde noget modstand ved at score 48. Resten af Nørrebro-holdet kom, svingede  og  gik.

Taastrups kastning var præcis og fjendtlig,  Munib Haq viste sit værd ved at tage 4 for 29 på sine 8 overe støttet  godt af resten af kasterne som alle formåede at få gærder. Taastrups  fielding var af høj standard (når nu Taastrup skal sige det selv – redaktionens uartige bemærkning) og holdet virkede mere sulten end Nørrebro. Alle grebene blev holdt og alle 2’er blev skåret ned til enere.

Nørrebro II formåede kun 152/10. Sidste par indbragte nogle grænseslag, men 50 i sidste 7 over var en opgave. Nørrebro ikke kunne magte.
Konklusion: Efter blot  et år i 2 division har Taastrup nu kvalificeret sig til  at rykke op til mere seriøs cricket.

Nemt bliver det ikke – både spillemæssigt og udfordringer udenfor banen såsom manglende bane og økonomi osv.

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Redaktionens efterskrift: DCF vil stille som et vilkår for oprykning at Taastrup Cricketklub får egen bane. Taastrup kommune har afsat plads til en bane i Hedehusene, men har så vidt vides ikke afsat midler til pitch endnu – men det kan jo komme.