Ole Bülow mindes før kampen Skanderborg-Husum

Mindeord om Ole Bûlow

 

Ole Bülow blev bare 52 år. Fredag den 20. juli stoppede hans hjerte med at slå.

Ole vidste godt at hjertet ikke fungerede optimalt, han havde fået sine advarsler, men Ole ville ikke bare opgive, han ville være med hvor han kunne hjælpe.

Ole kom til Skanderborg, fra Horsens for at spille i 1977. Han havde spillet en pokalkamp i Horsens det år, så derfor fik han ikke lov til at spille før 1978. Ole blev meget hurtigt en vigtig del af det bedste hold i Skanderborg, både som bowler og bestemt også som en frygtet gærdespiller. Alle hold i Danmark frygtede at Ole kom i gang, for så blev der lavet mange point på meget kort tid. Der er ikke slået mange større seksere end dem, Ole slog rundt om i Danmark. Som bowler havde Ole sine bedste år i slutningen af sin karierre. Med sin tørre offcutter kunne han på sine gode dage være umulig at spille. Det resulterede også i, at han i slutningen af 90’erne endte som nr. 1 på danske cricket bowler statistik, foran så store navne som bl. a Ole Mortensen. Ole havde nogle få ungdomslandsholdskampe, hvor han bl. a. var med i Canada.

Da hjertet ligesom satte en stopper for hans optræden på cricketbanen, magede det sig sådan for ham, at begge hans drenge viste meget stor interesse for sporten. Ole fulgte begge drenge i tykt og tyndt, og specielt Anders som nok har fået Ole’s talent. Der er ikke de cricketbaner i Danmark, Ole og Lone ikke har besøgt for at se drengene spille. Selv når Anders var med DCF i udlandet, mødte Ole og Lone trofast op. Morten er mere blevet klubmand, og her skulle Morten bare kalde, så stod Ole til at hjælpe.

Udover cricket betød familien alt for Ole, hvor alle tre børn og frue Line, Morten, Anders og Lone altid kunne regne med Oles støtte, næsten lige meget hvad de foretog sig.

I de yngre år startede Ole selv sin egen virksomhed som han desværre måtte afhænde da hjertet begyndte at svigte for nogle år siden. Han prøvede stadig at arbejde i de timer han kunne holde ud, så der var noget at rive i, Ole kunne ikke bare sidde hjemme og lave ingenting.

Hjertet kunne ikke mere sent fredag eftermiddag den 20.07, æret være Ole’s minde.

 

Per Rasmussen Skanderborg