10346828_10152307209456832_1038804627_n

N.O. Bjerregård var også holdleder for damerne

En ægte slowbowler fra  Sorø akademi

Man har aldrig forladt en samtale med N.O. som vi altid har kaldt ham, uden at man fik en god vittighed med på vejen.

Niels Ove har alle dage været et hyggeligt og humoristisk menneske. Han har aldrig været kedelig at være i selskab med, uanset om man mødte ham som spiller eller dommer, var han altid parat til et par gode vits eller anekdoter.

Som spiller var han en farlig venstrehånds-spinner, som man ikke skulle undervurdere hvis man ville beholde sit gærde.  Niels har haft nogle pauser i sin aktive karriere, hans bedste sæson var formentlig i 1972 hvor han i landets bedste række sluttede i top-12 med 27 erobrede gærder med et gennemsnit på 14,0.

Det var nok mest som dommer og dommeransætter samt kursuslærer for DCFs dommerstand N.O. især huskes for. Ikke mindst de meget underholdende dommerkurser sammen med DCFs afdøde og tidligere formand Erling Froulund går der stadigvæk morsomme dønninger fra, mellem det gamle cricketfolk.

I 1990 ved VM-kvalifikationsturneringen i Holland var Niels Ove international dommer i mange kampe og havde sine ”Kronede” dage sammen med en hollandsk dommerkollega, min gamle formand Holmen har opsnuset at han hed Pieter Anne Willem Molenaar, hvor man kunne opleve disse to uadskillelige venner i godt humør nede i baren- dette afslører samtidig, at skribenten også af og til søgte stedet for en ”godnatdrink”- jeg ser stadigvæk billedet, hvor de to herrer stod i indgangen i det stiveste puds, blazers, sorte sko og grå benklæder i barens indgang med samme oratoriske konversation ” Hr. Bjerregaard, skal vi gå i baren” sagde hollænderen, hvorefter Niels Ove nikkede genkendende til spørgsmålet og straks som vanligt svarede ”ja lad os det”. Hvor længe de blev der fortæller historien ikke, men meget slående kan det godt røbes her næsten 25 år efter, at når man spurgte Niels Ove hvordan aftenen var gået og hvordan de kom op på værelserne, svarede han ” jeg tror Hr. Müllinar blev træt, så jeg måtte hjælpe ham op”. Sjovt nok, spurgte man hollænderen om det samme, svarede han nøjagtigt det samme, blot at det var Niels Ove der blev træt og skulle hjælpes op af trapperne!

Niels Oves gode ven og dommerkollega Molenaar

Niels Oves gode ven og dommerkollega Molenaar

Niels Ove, som var ingeniør på Radiometer i mange år, har også haft Guldbryllup med Jette. Stort tillykke med dagen fra os gamle fra DCF.

                                                                                                                                                                                                                                                                         

Jørgen Jønsson