inde-dm og SM 2015 046

Den tidligere esbjergkeeper Craig White – nu deltager på AP Møllers hold – var en nydelse  at se på og gjorde god længde bolde, som det ses her, lange

Svanholm indendørsseniormester i Øst efter snævre sejre over AB og Ishøj efter dramatisk slutspil.

 

Referenten vil hævde, at hvis indendørscricket altid blev spillet på det niveau, som tilfældet var under de afsluttende kampe om indendørsmesterskaberne øst for senorer i Schneekloth-Hallen, kunne det være en publikumssport.

Svanholm vandt med den yderste margin i semi – og finale, men det sublime blev ydet af to markspillere, der optrådte i de såkaldte sweperroller på midten af offsiden, når der stilles tre mand i off.

Førstepræmien for det sublime må deles mellem Ishøjs lille lynhurtige Adil Akhtar, der som en høg snappede hårde slag før og efter de reboundede fra væggen og i samme bevægelse stak ind og ramte gærdet og ABs Jino Jojo, der kunne det samme, men som i tilgift i vandret stilling rimelig tæt på snuppede et drømmegreb på et hamret offdrive fra Svanholms indendørsstar Zishan Shah.

Lykkeligvis havde DCF forsynet arangementet med to rolige besindige dommere, de to glostruppere Glenn Larsen og Rasmus Kofoed, der simpelthen var under konstant beskydning, da de under højrøstede larmende apppeller skulle afgive mindst 10 marginale kendelser for løbet ud ved kasterens gærde. Det er næsten umuligt for en dommer at nå at komme rundt ved løb i indendørscricket, selvom man prøver, Det antal tvivlssituationer, der skal tages stilling til ved løbet ud i en tæt kvalificeret  indendørskamp overstiger formentlig tifold, hvad en dommer kommer ud for i adskilllige kampe udendørs.

 

inde-dm og SM 2015 054

Ishøjs keeper Adil Akhtar præsterede sammen med broderen Adil Akhtar en eminent indsats

Men trods den voldsomme aggressivitet, som spillerne viste, og som bliver endnu mere voldsomt lydende inde i en hal og i en tæt 12 overes kamp, var der ikke noget i vejen med den ånd, som stævnet blev afviklet i.

Den indledende forpostfægtnig mellem dette års debutanter i dansk cricket, holdet fra AP Møllers Idrætsklub, blev lidt langsommelig, da AP Møllers sønner slet ikke kunne dæmme op for Ishøjs indendørsspecialister, der simpelthen på ordinær kastning kan alle de tricks i form af besynderlige indendørsslag, der skal til. Ishøj scorede 175 points, mistede kun to gærder og scorede på  62 bolde ud af de 72, der blev leveret.

Da AP Møller kom til gærdet virkede fire ud af seks som forheksede, da de så Adil Akhtars lynhurtige opsamlinger og indstik. De nåede faktik ikke mere end halvvejs, førend de var løbet ud. Og man må sige til deres ”ros”, at de følgende ikke lærte af de førstes fejltagelser

Men AP Møller havde heldigvis den tidligere esbjerg-keeper Craig White. Hans arbejde på forreste fod var eminent, men han måtte jo ikke score mere end 40 indendørs og makkeren mistede livet, da han prøvede at få White til slag, så White kunne krone sin indsats med et grænseslag. White nåede 39 not out og var en nydelse at se. Om han også er god på bageste fod skal ikke kunne siges, for Ishøj fodrede ham til hans offdrives. AP Møller ude for 81.

Tager man holdene mand for mand med Svanholms fem ud af seks deltagere på landholdets snarlige  træningstur til Irland, skulle man jo mene, at de var favoritter mod AB og Ishøj, der vistnok ikke havde nogen landsholdsspillere.

Men sådan er indendørscricket ikke skruet sammen. Her kommer man langt med typiske indendørsstød, som ikke giver pote udendørs og spinbowlere har det meget vanskeligt. Og så havde AB og Ishøj deres to tidligere omtalte markstjerner, som fik Svanholms markspil til at virke yderst ordinært.

inde-dm og SM 2015 051Det er den slags nussestød, som Svanholms Saif Ahmad her laver, der giver megen bonus indendørs

 AB startede med 123 – en af de scorer som i  en indendørs kan få kampen til at gå begge veje. I dette spil bør et seniorhold præstere gennemitligt 10 pr. over for at gøre sig virkeligt håb om at vinde.Fazan Ahmed spillede både ved gærdet (36 not out) og som kaster en flot kamp eminent suppleret Jawad Ali, en anden af ABs unge (31 not out). Spådom – han bliver god i elitedivisionen.

AB fik hurtigt has på Zishan Shah, Amjad Khan (ikke just nogen indendørsspecialist ved gærdet) og Mads Henriksen. Så stod Svanholm vel med omkring 30  points med 3 gærder tilbage, der tilmed skulle sætte gang i et scoringstempo, der havde sat holdet bagud.

Men Svanholm har også sin indendørsspecialist i Taha Ahmed, der evner at nusse hver eneste bold i væggen, mens Hamid Shah og Saif Ahmad er gode cricketspillere. Det virkede som AB manglede en fjerdebowler til at supplere de tre særdeles præcise, der havde skaffet Svanholm i vanskeligheder. Da femtebowleren kom ind med sine offspinnere i næstsidste over gik det alt for AB, der måtte se 21 scoret i den over. Så manglede der kun 3 points i sidste over for at Svanholm kunne passere. Man kan godt forstå, at ABerne var skuffede – de var i den grad ovenpå, indtil det gik galt til sidst.

Finalen blev også et drama. Der var simpelthen drøn på stemningen i den pænt besøgte hal fra starten.

Ishøj startede, mistede to gærder hurtigt, men brødrene  Ali Akhtar og Adil Akhtar samt Saad Hafeez kunne alle indendørsgærdespillertricksene. Godkendte stød iblandet ”specialisstød” – det er virkelig vanskeligt for en kaster at undgå, at der scores mere end på ca. hver anden bold.

Der var usansynligt mange nødvendigt tætte løb, da Svanholm jagtede. To mand, der ikke kom på tavlen, en Adil Akhtar, der konstant vist ekvilibrisme i marken, skabte en tæt afslutning, hvor Svanholm med 16 points i næstsidste over kun behøvede at lave 4 i den sidste for at vinde.

Resultaterne

Semifinaler: Nr. 1 i Gruppe A Ishøj mod vinderen af slutspillet mod vinderen af gruppe B og C AP Møller-Ishøj 175/1 (Zaheer Akhtar 40, Ali Akhtar 24x, Waqas Hafeez 21x, Saad Hafeez 22x, 20x) over AP Møller CC 81 (Craig White 39x).

Nr. 2 i Gruppe A Svanholm –Nr. 3 i Gruppe A AB. AB 123/4 (Fazan Ahmed 40x, Jawad Ali 31x, Hamid Shah 2/24) tabte til Svanholm 124/3 (Hamid Shah 29x, Taha Ahmed 25x, Saif Ahmad 26x).

Finale Ishøj 129/4 (Ali Akhtar 33x, Adil Akhtar 26x, Saad Hafeez 24) tabte til Svanholm 130/3 (Zishan Shah 39x, Saif Ahmad 36x, Hamid Shah 20x).  

SN

 inde-dm og SM 2015 069Svanholms vindere. Stående fra venstre Zishan Shah, Mads Henriksen, Amjad Khan, Saif Ahmad, Siddende: Taha Ahmed, Hamid Shah og Zameer Khan