Lejf Slebsager kaster sin sidste bold på eliteplan mod Husum

Lejf Slebsager kaster sin sidste bold på eliteplan mod Husum

 

Lejf Slebsager spiller sin sidste kamp på lørdag mod Husum

Selv om han snart runder de 49 kan Lejf Slebsager stadigvæk gøre sig i landets bedste række.

”Men nu må det være nok for denne gang, jeg kan godt begynde at mærke kroppen gerne vil stoppe”, siger veteranen, då skribenten fanger ham på mobilen lige efter han har kørt i bus med de handicappede han til daglig arbejder med som pædagog.

En kæmpe præstation af Lejf, der har spillet over 550 førsteholdskampe for de 4 klubber Esbjerg, Herning, Skanderborg og Husum i løbet af de snart 33 år han har været 1.holdsspiller.

Hvornår debuterede du? ”Det var faktisk mod din klub Svanholm, hvor du var anfører, jeg blev som 15 –årig sat på Esbjergs 1.hold og straks kastet for ”løverne” som åbningsgærde mod Ole Mortensen i 1981”.

Lejf Slebsager lærte at spille cricket i Esbjerg, og hans største cricket oplevelse var da han med det danske U.19.landshold blev europamestre i Holland i 1983.

”Jeg husker det som var det i går, vi besejrede værterne fra Holland i en spændende finale, men også de 29 gange A.landsholdet har kaldt på mig, har jeg været utrolig stolt og taknemlig” siger Lejf.

Lejf med nummer 55 vender ikke ryggen til cricketsporten selv om han stopper med at spille

Lejf med nummer 65 vender ikke ryggen til cricketsporten selv om han stopper med at spille

Han nåede at spille 29 landskampe, og har med sin farlige venstre hånds slowbowling taget mange gode spillere med sin præcise kastning. Han har vundet i alt 20 danske medaljer heraf 3 af guld. Også som træner har Lejf udført et fantastisk arbejde for klubberne Esbjerg, Herning, Husum og Skanderborg. I forbundsregi har han fungeret som landstræner for U.17-U.19 og kvindelandsholdet.

Som gærdespiller huskes han som noget af en joker. Han var typen der pludselig var i stand til at vende slaget, hvis han fik held og lejlighed til at udføre sit farlige hårdtslående gærdespil.

Lejf fortæller at han på den ene eller anden måde  altid har taget et privat hensyn til hvordan han også fik cricketspillet til at passe ind i familien totale billede. Således har han måttet tilpasse både sit bryllup og sin mindste søns fødsel efter landsholdsturene til blandt andet Sydafrika.

” Det er svært at fremhæve minder og historier fra de 37 år jeg har været involveret i cricketsporten, men jeg husker fra en kamp mod Irland, hvor testspilleren Ed Joyce efterfølgende jeg havde taget hans gærde kom farende hen til mig og råbte ” Det var en lortebold du fik mig på” Stille og roligt måtte jeg fortælle ham ” Yes it was, but you are out, see you” Hvorefter den ellers stille og rolige Ed Joyce gik direkte til klubhuset.

”Jeg vil gerne udtrykke en stor tak til DCF og alle klubber jeg har været involveret i på den ene eller anden måde, en ting er sikkert, jeg stopper ikke med selve cricketsporten, jeg vil naturligvis give mit bidrag oven på alt det jeg har oplevet inden for cricketsporten ikke mindst i Herning Cricketklub, som jeg også vil være en del af fremover” slutter Lejf Slebsager.

Jørgen Jønsson