Efter sidste års succes med akademiet i Loughborough har ECC bekendtgjort at året akademi vil blive afholdt på La Manga i Spanien fra 17 – 23 April

15 spillere i alderen 16 til 21 år fra medlemslandene er blevet udvalgt til den spanske del af akademiet og dette antal reduceres ned til 13 forud for kampprogrammet.

Disse 16 spillere vil blive gennemprøvet af trænere og specialister, men i den sidste ende kommer succesen fra deltagerne selv med deres indsats, motivation og individuelle målsætninger.

ECA er en del af den fuldt ud gennemført High Performance program for europæiske ungdomsspillere, som begynder ved U13 og fortsætter hen imod U23 mesterskaberne.

Foruden programmet i april har ECC også sørget for Akadamiets hold spiller tre en-dags kampe mod Englands U17 samt en to-dags kamp mod Warwickshires U19. Disse kampe spilles ved Loughboroughs Universitet i England sidst i juni. For Danmark er Zishan Shah blevet udvalgt.

European Academy Squad

Arun Ayyavooraju France
Mark Bacarese Gibraltar
Scott Dagleish Scotland
Steven de Bruin Netherlands
Eoghan Delany Ireland
James Hall Ireland
Richard Keaveney Ireland
Graham Davey Netherlands
Olivier Lodder Netherlands
Scott Maclennan Scotland
Calum Macleod Scotland
Fintan McAllister Ireland
Gavin McKenna Ireland
Jamie Nussbaumer Guernsey
Kelum Perera Italy
Zishan Shah Denmark

European Academy Management

Philip Hudson Manager
Richard Cox Director
Richard Holdsworth ICC European Development Manager
Kevin Innes Fast Bowling
Chris Ellison Spin Bowling
Gordon Lord Batting
Keith Piper Wicket-Keeping
Richard O’Sullivan Physiology/Spin
Joce Brooks Psychology

ICC Europæiske Udviklingsprogrammet EDP er også blevet afholdt i La manga, Spanien fra 11.14 april hvor fra hver land var nomineret 2 spillere og en træner til at deltage. Fra Danmark deltog Ali Imtiaz Ahmed og Sonny Nielson samt Umair Butt som træner. Umair deltog i et sær program til trænere under en masse af ECB level III trænere som er vant til at arbejde med ungdom. Niveauet for træningen i Europa udvikler sig hurtigt i positiv retning takket være EDP trænerkurserne.