Jonas Henriksen snupper en af sine 7 gærder mod KB

Jonas Henriksen snupper en af sine 7 gærder mod KB

 

Svanholm og Horsens i finalen hvor begge hold ligner en ”enmandshær”

Det var som ikke fordi de to semifinalekampe – Horsens-AB og KB-Svanholm- ikke kunne fremvise kommende talenter. Men lidt kritisk kan man konstatere, at der bare er for stor forskel både i alder og størrelse, når man så de to hold dyste på Svanholm Park.

Der var to spillere- Thabanish Prem, Horsens, og Jonas Henriksen, Svanholm, der ragede bogstaveligt talt over de andre spillere ved dette drenge-slutstævne om DM.

I semi-finalen mellem AB og Horsens, scorede Thabanish Prem fra Horsens, Century 105 not out ud af den samlede total på 178 for 9, hvoraf 38 ekstra, så den skarpe læser kan således konkludere, at der var 35 points til resten af Horsens gærdespillere. ABs bedste kaster blev Hassan Seb med to gærder for 15. AB svarede igen med 154 for alle på 31 overs ud af de tilladte 40, med Bilal Hussain som bedst med 37, her var bedste Horsens kaster Kaviyan Vaikuntharajah med 2 gærder for 15. Horsens vandt med 20 points og spiller finale mod Svanholm i morgen kl. 11.00.

Thabanish Prem, Horsens for stærk for AB

Thabanish Prem, Horsens for stærk for AB

Svanholm (Jonas Henriksen) vandt over KB med 6 stående gærder

I den anden semi-finale mellem Svanholm og KB, var det Jonas Henriksen fra Svanholm, der var den alt dominerende spiller. Jonas tog 7 gærder for 12 points på sine 6,4 overs, og der var stort set ingen af KBerne, der var i stand til at spille Jonas hårde kastning. KB scorede selv 28 points medens ekstra hjalp med 32, der således blev topscorer. A. Hassan blev KBs bedste med 11 points.

Svanholm åbnede med Jonas Henriksen (32 not out) og den kun 12årige Musa Mahmood. Parolen for Svanholm var, at Musa Mahmood skulle forsøge at blive inde og således støtte Jonas Henriksen med det sikre spil. Det var flot at Musa kunne lægge bånd på sig selv, i modsætning til, når han spiller på lilleputholdet, hvor han naturligt nok, spiller meget mere risikofyldt. Første gærde gik ved totalen 36, og Svanholm mistede yderligere 3 gærder, inden der blev passeret. Jonas Henriksen scorede 32 not out, og viste ved denne lejlighed, at han også er i stand til at sortere sit gærdespil i takt med det pres, der nu engang ligger på ham i et sådant opgør.

Svanholms lilleputspiller Musa Mahmood hold længe stand, men bliver her bowlet af Hassan fra KB

Svanholms lilleputspiller Musa Mahmood hold længe stand, men bliver her bowlet af Hassan fra KB

Hos KB lagde man i sær mærke til den udmærkede pacer A. Hassan ( 2 for 27), og ikke mindst legspinneren Hamza Akhtar(1 for 19), der virkelig ligner en spiller, der kan udvikle sig til noget stort.

Samlet set efter disse to semifinaleopgør, må vurderingen blive, at den af de to altafgørende spillere – Tabanish fra Horsens, og Jonas fra Svanholm, der kommer stærkest ud af finalen, vinder guld til sit hold. Kampen om bronzemedaljerne mellem AB og KB spilles på samme tidspunkt.

Jørgen Jønsson