DK-Holland 052

De danske vindere: Fra venstre: Daniel Kølbæk, Herning. Saram Sheick, Copenhagen. Tom Wiese. Husum, Oliver Damgård Hald, Herning, Jonas Henriksen, Svanholm, Azaan Ur-Rehmann, Svanholm, Altamish Khan , KB, Magnus Kristensen, Esbjerg. Nederst fra venstre: Marcus Knapp, Skanderborg ,Thibanish Premacharanog  Shangev Thas, Horsens, Saud Munir, Svanholm, Mudabbar Hussein, AB, Leon Wille, Husum.

 

DK-Holland 003

Husums Tom Wiese i vigør

DK-Holland 026

Svanholm Jonas Henriksen angriber

 

 

Danmark ikke kun ældre men også bedre end de andre hold

Flere der overværede det internationale U.15-stævne på Svanholm Park de sidste 3 dage var godt klar over at det danske U.15-landshold var lidt ældre og større, end de andre hold. Der var endda et par stykker der udtrykte det på denne måde ” hvad giver i af kød til de store drenge fra Danmark?

Nu var det ikke kun størrelsen, der var det afgørende i denne turnering. Det danske hold var over en kam også det bedste hold spillemæssig. Måske ikke så meget i kastningens kunst, men gærdespillet fungerede godt ved dette stævne, hvor Danmark gik ubesejret gennem turneringen.

I den afgørende kamp mod Holland, kan man vel ikke rigtig påstå at der var den helt store spænding om udfaldet.

Danmark gik først til gærdet, og efter en lidt tøvende start – to forholdsvis hurtigt mistede gærder- fik anfører Saud Munir Svanholm (47), der har spillet en flot turnering, og var den mest scorende gærdespiller i stævnet- han er i besiddelse af en rigtig god ”gærdespil-psyke”, slår ikke større brød op end han kan bage, spiller hele tiden stabilt og ansvarligt. Måske ikke så iøjnefaldende, men han formår alligevel at spille pænt gærdet rundt. Munir og Thomas Wiese, Husum, der måske nok er lidt åben på offsiden, hvilket er meget normalt for en lefthander, lavede en flot gærdestand på 110 points, som var stærkt medvirkende til grundlæggelsen af den gode halvleg på 252 points. Jonas Henriksen Svanholm kom ind som nummer 5, lidt sent i halvlegen, men når man spiller så offensivt, som Jonas gjorde ved denne lejlighed (86 not out på 49 bolde), så gjorde det ikke så meget at han kom sent til fadet. Jonas spillede en flot halvleg, selv om han blev tabt et par gange. Især kom hans gode og stærke håndled til sin ret i denne kamp, hvor han fik vist sit gode slagrepertoire og nærmest smadrede de hollandske bowlere ud over grænsen.

Danskerne bowlede noget bedre end mod Luxemburg

Det danske hold var godt klar over at man skulle kaste noget bedre end dagen før. Selv om det måske ikke var til UG, var det tydeligt at holdets bowlere virkelig prøvede at få styr på deres kastning, og ret skal være ret, det var bedre. De to åbningsbowlere Oliver Damgaard, Herning og Magnus Kristensen, Esbjerg, var begge meget ”løse” og uden kontrol mod Luxemburg- her vil den undrende læser måske spørge, hvordan kan man være løs i sin kastning, når modstanderen kun scorede 12 reelle points? Svaret er, at begge bowlede for kort og skævt, og det fik begge til dels rettet op på i dagens kamp. Shangeev Thas, Horsens viste igen hans store medføde talent som bowler og tog 4 gærder for 33 på sine 6 overs, medens Daniel Kølbæk, Herning viste gode takter med 3 gærder for 24 points. Shangeev Thas er ikke så gammel, men han skal lære at blive en bedre holdspiller- det er nu engang ikke nok at man er en god kaster, hvis man ikke forstår at indgå i et”team”, hvor der bliver lagt stor vægt på at være positiv og en god og loyal holdspiller over for sine kammerater. Denne del hører med til spillet, når man spiller på udvalgt hold.

Danmark vandt kampen med 50 points, og dermed turneringen.

 Jørgen Jønsson

 

DK-Holland 041

Brok. Dommerne Shafqat Mahmood og Johan Luher i clinch med hollænderne om et greb var taget på eller indenfor stregenDK-Holland 006

Tom Wiese slipper med livet i behold

DK-Holland 047

Formand Kentorp overrækker anfører Saud Munir trofæet

 

Kamprapport 

      Denmark U15 v Netherlands U15